Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 september 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Nederland verslaat Tsjechen in oefenduel
English

BUSSUM - Het Nederlands Honkbal Team boekte zondag (16 september) een 8-4 overwinning tegen Tsjechië in een oefenduel op het veld van HCAW in Bussum. Voor beide wedstrijden vormde de wedstrijd de laatste voorbereiding op de komende eerste editie van de Super 6 Baseball Softball, die aanstaande dinsdag begint op het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp.

In het honkbal-toernooi van de Super 6 krijgen Nederland en Tsjechië gezelschap van België, Duitsland, Italië en Spanje.

Afgelopen donderdag en vrijdag speelden België en Spanje twee oefenwedstrijden tegen elkaar in Rotterdam.

De deelnemers aan het softbalt-toernooi zijn Nederland, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Rusland en Tsjechië.

(16 september)

Verslag eerste oefenduel België vs. Spanje.
Verslag tweede oefenduel België vs. Spanje.
In de wedstrijd van vandaag gebruikte de Tsjechische Manager Mike Griffin negen verschillende different pitchers, één in elk van de negen gespeelde innings. Nederland kwam tot 11 honkslagen, waaronder twee van Dwayne Kemp, Randolph Oduber en Dudley Leonora.

Sicnarf Loopstok, Kirvin Moesquit en Ademar Rifaela debuteerden in het Nederlands Koninkrijksteam. Loopstok sloeg een tweehonkslag in zijn eerste slagbeurt.

Naast het slaan van twee honkslag, bereikte Leonora vier keer de honk en sloeg drie punten binnen. Gilmer Lampe scoorde tweemaal voor Oranje.

De Tsjechen lieten acht honkslagen noteren op vijf werpers, waaronder twee van Martin Schneider en Jakub Hajtmar. Schneider homerde, net als Martin Mužik.

De Tsjechen keken na zeven innings tegen een 7-0 achterstand aan, maar scoorden daarna viermaal in de laatste twee slagbeurten.

Kaj Timmermans startte voor Nederland en gooide vijf solide innings. De rechtshander staat niet op het Oranje-roster voor de Super 6 en was gastspeler in het duel van vandaag. Timmermans gooit voor HCAW, dat vandaag gastheer was van de wedstrijd op hun complex in Bussum. Vorig jaar debuteerde Timmermans in het Nederlands Team tijdens het World port Tournament in Rotterdam.

...Kaj Timmermans was de winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
Timmermans stond slechts één Tsjechische slagman tot de honken toe in de vijf innings die hij gooide. Met twee uit in de eerste helft van de eerste inning sloeg Jakub Malík een honkslag. Daarna schakelde Timmermans de volgende 13 slagmensen op rij uit. Zijn derde inning op de heuvel eindigde met een fraaie vangbal van korte stop Dudley Leonora op een harde line drive van Martin Schneider. In de vijfde opende Daniel Vavruša met een line drive richting linksveld, maar daar maakte rookie Ademar Rifaela een prima vangbal.

Nederland opende de score in de tweede inning op Jan Tomek, die vorig seizoen in de Nederlandse Hoofdklasse gooide voor Curaçao Neptunus. Dit jaar speelt hij in de Duitse Bundesliga voor Munich-Haas Disciples. Tomek kreeg een lead-off triple tegen van Gilmer Lampe, die het eerste punt scoorde op een hiernavolgende grounder van Ademar Rifaela. Hierna sloeg de debuterende Sicnarf Loopstok een tweehonkslag in zijn eerste Oranje-slagbeurt, maar strandde later op het derde honk.

Nederland voegde drie punten toe in de vierde inning op Tomáš Duffek. Met één uit kreeg de linkshander een honkslag tegen van Ademar Rifaela, waarna hij de honken vol kreeg toen hij vier wijd gooide op Sicnarf Loopstok en ook een honkslag moest toestaan van Dudley Leonora. Nadat een binnenhoog voor de tweede nul had gezorgd leverde Dwayne Kemp een 2-run single af. Randolph Oduber volgde met een puntscorende honkslag om de stand op te voeren naar 4-0.

Nog eens twee Oranje-punten werden gescoord in de vijfde inning op Lukáš Hlouch. Hij kreeg een lead-off single tegen van Yurendell De Caster, waarna hij met vier wijd volgde op Gilmer Lampe. Met twee uit scoorden beiden op een honkslag van Dudley Leonora.

Nederland verhoogde de stand naar 6-0 in de zesde inning op de zesde Tsjechische werper in deze wedstrijd, Ondřej Furko. Dwayne Kemp begon met een tweehonkslag, waarna zijn pinch-runner Stijn van der Meer opschoof na een honkslag van Randolph Oduber en scoorde op een opofferingsslag van pinch-hitter Gianison Boekhoudt.

...Dudley Leonora sloeg 2-uit-4, kwam 4x op het honk,...
...scoorde 1x, sloeg 3 punten binnen...
...en maakte een prima vangbal op een line drive...
(© Foto: Henk Seppen)
Hierna voegde de ploeg van Manager Evert-Jan 't Hoen nog slechts één punt toe in de laatste drie slagbeurten, terwijl de Tsjechen viermaal scoorden. Een verdedigend hoogtepunt kwam in de 2e8 toen de Tsjechische linksvelder Matěj Hejma een prima diving catch maakte op een uithaal van lead-off hitter Stijn van der Meer.

In de zesde inning nam veteraan-rechtshander Rob Cordemans de pitching over van Kaj Timmermans. Met één uit kreeg hij honkslagen tegen van Jakub Hajtmar en Martin Schneider, maar werd daarna gesteund met een mooi dubbelspel.

Nadat linkshander Jim Ploeger drie slagmensen op rij had uitgeschakeld in de zevende kwamen de Tsjechen driemaal tot scoren op Kevin Heijstek met twee uit in de achtste. Met één uit sloeg pinch-hitter Přemek Chroust een tweehonkslag. Hij schoof op na een grounder, waarna hij scoorde op een honkslag van Jakub Hajtmar. Even later volgde Martin Schneider met een 2-run homerun om de achterstand terug te brengen naar 7-3.

In de 1e9 scoorden de Tsjechen nog een punt op Kevin Kelly. Met twee uit kreeg ook hij een homerun tegen, dit keer geslagen door Martin Mužik.

Ondanks de 7-4 voorsprong voor Nederland werd besloten verder te spelen. In de 2e9 werd Ondřej Satoria de negende Tsjechische werper. Hij begon met vier wijd voor Gianison Boekhoudt. Met één uit gooide hij ook vier wijd op Ademar Rifaela en Dashenko Ricardo wat voor volle honken zorgde. Ricardo werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Dudley Leonora, maar dat stelde ook Boekhoudt in staat te scoren. De grounder maakte ook een einde aan de wedstrijd, want Satoria had zijn pitch-count limiet voor vandaag bereikt.

Dinsdagavond (19:30 uur) staan de twee teams opnieuw tegenover elkaar, maar dan in de openingswedstrijd van de Super 6.


...Links naar rechts: Rob Cordemans, Jim Ploeger, Kevin Heijstek & Kevin Kelly gooiden in relief voor Nederland...

...Sicnarf Loopstok (links), Kirvin Moesquit (midden) & Ademar Rifaela (rechts) debuteerden in het Nederlands Team...

...Links: Dwayne Kemp sloeg een single en double voor Nederland en sloeg twee punten binnen...
...Rechts: Jakub Hajtmar sloeg 2-uit-4, scoorde en had een binnengeslagen punt voor Tsjechië...

...Links: Randolph Oduber sloeg twee honkslagen en had een binnengeslagen punt voor Oranje...
...Midden: Gilmer Lampe slaat een triple voor Nederland in de 2e inning; 3B Petr Zýma wacht op de bal...
...Rechts: Nederlands Team Manager Evert-Jan 't Hoen kijkt toe vanuit de dug-out...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)Nederland - Tsjechië 8-4 (9 inn.)
RHE
Tsjechië000000031-480
Nederland010321001-8110
(wedstrijd eindigde met twee uit in de tweede helft van de negende inning)
pitchers Tsjechiëinn.SOBBHRER
Petr Minařík11-1--

Jan Tomek, L (0-1)1--211

Boris Bokaj111---

Tomáš Duffek111433

Lukáš Hlouch1-1222

Ondřej Furko11-211

Jiří Vavruša111---

Daniel Padyšák11----

Ondřej Satoria0.2-3-11

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (1-0)53-1--

Rob Cordemans1--2--

Jim Ploeger11----

Kevin Heijstek1--433

Kevin Kelly11-111

Homeruns: Tsjechië: Martin Schneider (1)(8e,2-run,op Heijstek), Martin Mužik (1)(9e,solo,op Kelly).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Rob Has.
Official Scorer & Play-by-Play-Marco Stoovelaar.
Scoring Assistant ('eye-in-the-sky')-Rob Schuurman.
Public Address Announcer-Han Monsees (HCAW).
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren (HCAW).
Aanvangstijd-14:05 uur.
Speeltijd-2:38 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum (veld HCAW).

Game Notes:
Oefenwedstrijd ter voorbereiding op de Super 6 Baseball Softball.
11e interlandwedstrijd tussen Nederland en Tsjechië.
10e overwinning van Nederland tegen Tsjechië.
Sicnarf Loopstok, Kirvin Moesquit en Ademar Rifaela debuteren in het Nederlands Team.
Sicnarf Loopstok slaat een tweehonkslag in zijn eerste Oranje-slagbeurt.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt & zonnig, 19,9° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.