Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW sluit reeks tegen Twins Oosterhout af met shutout
English

BUSSUM - HCAW kwam tot een 4-0 shutout tegen Twins Oosterhout in de slotwedstrijd van hun 3-game series op zondag (2 mei) om hun tweede overwinning binnen te halen. Op zaterdag verzuimde HCAW een 3-0 voorsprong vast te houden en stond met 4-3 achter na acht innings, maar besliste het duel in de 1e9 en won met 5-4.

De openingswedstrijd van de reeks verregende op donderdagavond in Bussum, maar werd vrijdagavond ingehaald. Twins Oosterhout opende het nieuwe seizoen toen met een overtuigende 8-3 overwinning in een wedstrijd die na acht innings werd afgesloten vanwege de curfew-regel.

Normaal gesproken heeft HCAW altijd een ceremoniële eerste bal voor hun eerste thuiswedstijd van het seizoen die in het weekeinde wordt gespeeld. Vandaag was er geen eerste worp. In plaats daarvan hield de vereniging een moment stilte ter nagedachtenis aan vijf HCAW-persoonlijkheden die in het 'off-season' zijn overleden, namelijk Bill Froberg (63 jaar, op 19 december), Ton Schrijvers (82 jaar, 7 februari), Wim Koenders (80 jaar, 6 maart), Bertus Klaver (74 jaar, 15 maart) en Huib Schrijvers (55 jaar, 16 maart).

Bill Froberg was coach van HCAW in 2003-2005 en 2009-2011 en was tevens een instructeur op de HCAW Baseball Academy. Ton Schrijvers is jeugdcoach geweest. Wim Koenders speelde in de jaren zestig in het eerste team en in de jaren tachtig Assistent Coach. Bertus Klaver was eveneens een voormalig jeugdcoach, maar is ook op andere manieren zeer actief geweest voor de club. Huib Schrijvers was de voormalige voorzitter van de vereniging in 2014-2019 en de zoon van Ton Schrijvers. Ook geëerd werd Hoofdklasse-umpire Antoine Loock, die op 22 maart op 46-jarige leeftijd overleed.

(2 mei)HCAW kreeg scoringskansen in de eerste twee innings op starter Simon Gross, maar verzuimde de score te openen. Met twee uit in de tweede helft van de eerste inning kreeg de Duitse rechtshander de honken vol na vier wijd voor Arthur Bonevacia en honkslagen van Rodney Daal en Max Draijer. Julian Goins volgde met een line drive, maar die werd gevangen door tweede honkman Tyriq Kemp. Vorig seizoen debuteerde Gross voor Twins in de Bottom-4 Poule. Vandaag gooide hij voor het eerst in een wedstrijd in de reguliere competitie.

Met één uit in de tweede inning kreeg Berend Ruben vier wijd voor HCAW, waarna Christopher Ge een honkslag sloeg. Maar ook zij bleven achter.

Nadat HCAW op rij was uitgeschakeld in de derde kwam de ploeg voor het eerst tot scoren in de vierde. Julian Goins opende met een honkslag, waarna hij de volgende drie honken bereikte voordat volgende slagman Bob van der Meer werd uitgeschakeld. Met Van der Meer in het slagperk stal Goins het tweede honk. Hierna kreeg hij het derde honk toen schijn werd afgeroepen en hij scoorde vervolgens na een wilde worp.

HCAW verdubbelde de voorsprong in de vijfde inning met het scoren van een onverdiend punt. Victor Draijer begon met een honkslag. Hij schoof op na een doorgeschoten bal en een wilde worp, waarna volgende slagman Arthur Bonevacia vier wijd kreeg. Met lopers 'op de hoeken' nam Stefan Iannelli de pitching over. Hij begon met een strikeout, waarna hij een 'force play-grounder' kreeg van Max Draijer, maar dat zorgde ook voor een punt.

De thuisploeg scoorde het derde punt in de derde opeenvolgende middelste inning. Met één uit kreeg pinch-hitter Jules Cremer vier wijd, schoof op na een wilde worp en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Christopher Ge om er een 3-0 stand van te maken.

In de 2e7 was Pastor Enrique Martínez Chavez de nieuwe pitcher voor Twins. Hij gooide vier wijd op Arthur Bonevacia met één uit, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel.

HCAW voegde hun vierde punt toe met twee uit in de achtste op Raf Cocu. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Bob van der Meer, die daarna scoorde op een tweehonkslag van Jules Cremer.

Twins Oosterhout werd puntloos gehouden door twee werpers en liet zes lopers achter in scoringspositie. De ploeg kwam dicht bij een openingspunt in de eerste helft van de eerste inning op starter Dennis Burgersdijk. Hij kreeg een lead-off double tegen van Rayshelon Carolina, die daarna het tweede honk stal en opschoof naar het derde honk op een grounder van Tyriq Kemp. Even later werd Carolina op de plaat uitgeschakeld op een grounder richting derde honk van Jason Halman.

In de tweede inning kreeg Burgersdijk een lead-off single tegen van Ruendrick Piternella, maar schakelde hierna de volgende elf slagmensen op rij uit. Met twee uit in de vijfde kreeg de rechtshander de honken vol toen Tyson Quolas en Jerzy van Gool een honkslag sloegen en Rayshelon Carolina vier wijd kreeg. Een gedwongen nul eindigde de slagbeurt.

In de 1e7, met HCAW op een 3-0 voorsprong, nam Nick Keur de pitching over voor HCAW. Met één uit kreeg de linkshander een honkslag tegen van Diamond Silberie, die daarna het tweede honk stal. Keur gooide vervolgens vier wijd op Tyson Quolas. De twee lopers schoven op na een grounder van Jerzy van Gool, maar werden achtergelaten in scoringspositie.

Twins kreeg hun laatste honkloper in scoringspositie in de 1e9. Keur gooide vier wijd op lead-off hitter Ruendrick Piternella, die gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van pinch-hitter Luuk Bun. Die bereikte het tweede honk op een 2-out single van Tyson Quolas. De werper sloeg 2-uit-3 in dit duel. De inning en de wedstrijd eindigden met een grounder en dat bezegelde de shutout.


HCAW - Twins Oosterhout 4-0
123456789RHE
Twins Oosterhout000000000-070
HCAW00011101X-480
pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Simon Gross, L (0-1)4 (*)34511

Stefan Iannelli221121

Pastor Enrique Martínez Chavez1-1---

Raf Cocu111211

(*) - Gross gooide op twee slagmensen in de vijfde inning

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (1-0)6415--

Nick Keur, SV (1)3-22--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Rob Has, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Huub Baaij.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:56 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2021.
Voor aanvang van de wedstrijd was er een moment stilte ter nagedachtenis aan vijf HCAW-persoonlijkheden die in het 'off-season' zijn overleden, Bill Froberg, Ton Schrijvers, Wim Koenders, Bertus Klaver en Huib Schrijvers en ook voor Hoofdklasse-umpire Antoine Loock, die in maart overleed.
Simon Gross (Twins Oosterhout), die vorig seizoen debuteerde in de Bottom-4 Pool, speelt in zijn eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 9° C; windrichting noordwest; windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 57%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.