Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 juli 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Mexicaans seizoen Tom de Blok eindigt na één start
English

PUEBLA (Mexico) - Het profseizoen van de Nederlandse werper Tom de Blok in Mexico was van korte duur. Een week nadat hij zijn debuut maakte voor Pericos de Puebla in de Liga Mexicana de Béisbol werd de rechtshander op donderdag (8 juli) released na in slechts één wedstrijd te hebben gegooid. De Mexicaanse ploeg maakte bekend dat De Blok 'niet in staat is verder te gaan in het team vanwege een blessure'. Zijn plek op het roster werd ingenomen door de Dominicaanse linkshander en voormalige Major Leaguer Frank Yeury Garcés, die op 8 juli werd gecontracteerd. Afhankelijk van de ernst van zijn blessure zou dit kunnen betekenen dat De Blok mogelijk weer terugkeert in het team van L&D Amsterdam Pirates voor wie hij dit seizoen al in de Hoofdklasse uitkwam.

...Tom de Blok in actie dit seizoen...
...voor L&D Amsterdam Pirates...
(© Foto: Robert Bos)
Op 27 juni tekende de 25-jarige De Blok een contract bij de ploeg uit Puebla na afloop van de WBSC Baseball Final Qualifier. Tijdens dat evenement was De Blok één van de pitchers van het Nederlands Honkbal Team en werden de wedstrijden gespeeld in Estadio Hermanos Serdán, het stadion va Pericos de Puebla.

Voor vertrek naar Mexico met Oranje was de rechtshander 3-2 voor regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates. De Blok werd gescout tijdens het toernooi, waarin hij een sterk optreden had tegen de Dominicaanse Republiek. Hij gooide toen vijf puntloze innings in een duel dat uiteindelijk door de Dominicanen met 4-3 werd gewonnen na een fout in de negende inning.

Op 1 juli maakte De Blok zijn debuut voor de ploeg uit Puebla en was hij de startende werper in een thuiswedstrijd tegen Tigres de Quintana Roo in wat het eerste duel was van een double-header. In zijn Mexicaanse debuut kreeg De Blok een punt tegen in de eerste en de vijfde inning, beide via een opofferingsslag. De Blok gooide vijf innings, waarin hij vier slagmensen met drie slag uitschakelde, maar hij was uiteindelijk de verliezende werper. Hij gooide ook vijfmaal vier wijd en kreeg zeven honkslagen tegen. Puebla verloor het duel met 5-2.

Het zou Tom de Blok's enige optreden in de Mexicaanse competitie blijven, want zeven dagen later werd hij released.

De Blok gooide in drie seizoenen (2017-2019) professioneel in de organisatie van de Detroit Tigers en kwam toen uit in de Rookie League en Single-A. Nadat het gehele Minor League-seizoen 2020 werd afgelast vanwege de coronavirus-pandemie (COVID-19) was De Blok sinds november van dat jaar Free Agent. In plaats van vorig jaar in de Minor League actief te zijn gooide de rechtshander voor Amsterdam Pirates in de Hoofdklasse. Dit seizoen keerde De Blok weer terug op de heuvel bij de Amsterdamse ploeg.

(8 juli)

Gerelateerde Artikelen:
Tom de Blok verliezende werper in Mexicaans debuut. (1 juli)
Pitcher Tom de Blok tekent profcontract in Mexico. (27 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.