Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Matanzas 'sweept' Cienfuegos en bereikt Cubaanse Halve Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Regerend Cubaans landskampioen Cocodrilos de Matanzas kwam tot een 'sweep' tegen Elefantes de Cienfuegos in hun uitgestelde best-of-five Kwartfinale om zich te plaatsen voor de Halve Finale van de 60e editie van de Serie Nacional de Béisbol.

Op 31 januari plaatste Vegueros de Pinar del Río zich als eerste ploeg voor de Halve Finale na een 'sweep' in hun best-of-five tegen Gallos de Sancti Spíritus. Drie dagen later won Alazanes de Granma hun reeks tegen Leones de Industriales met 3-2 om ook de Halve Finale te bereiken.

Echter, het 'postseason' was sindsdien onderbroken of uitgesteld in afwachting van testresultaten van het coronavirus (COVID-19). De Kwartfinale tussen Matanzas en Cienfuegos was nog niet begonnen, maar op 9 februari kwam het bericht dat de reeks zou beginnen op 12 februari, omdat alle leden van beide teams negatief waren in recente tests.

De vierde Kwartfinale wordt gespeeld tussen Avispas de Santiago de Cuba en Leñadores de Las Tunas. Op 26 januari opende Santiago de Cuba met een 7-4 overwinning, maar hierna werd deze reeks stilgelegd. Het is nog niet bekend wanneer de series wordt hervat.

Matanzas en Cienfuegos speelden al hun wedstrijden in Estadio José Antonio Huelga in Sancti Spíritus.

...Erisbel Arruebaruena in actie voor Cuba...
...tijdens het World Port Tournament 2011...
...in Rotterdam (Nederland)...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste wedstrijd op vrijdag 12 februari kwam Matanzas terug van een achterstand en won met 9-6. Cienfuegos stond halverwege de vierde inning met 5-0 voor, maar Matanzas scoorde toen tweemaal. Nadat Cienfuegos een punt had toegevoegd in de 1e4 antwoordde Matanzas met vier punten in de eigen vier slagbeurt, waarvan drie op een homerun van Erisbel Arruebaruena. Hiermee maakte hij zijn tweede fouten goed, die hadden geleid tot vier onverdiende punten. Matanzas brak de 6-6 stand met het scoren van punten in de zesde, zevende en achtste inning.

Twee dagen later, afgelopen zondag (14 februari) won Matanzas met 11-4, maar keek opnieuw kort tegen een achterstand aan. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan voormalig powerhitter Pedro José Rodríguez (Señor Jonrón), die de dag ervoor op 65-jarige leeftijd was overleden.

Matanzas scoorde het eerste punt in de eerste inning, maar Cienfuegos kwam daarna tot een rally van drie punten in de 1e2 via een honkslag van Juan Miguel Soriano en twee fouten van pitcher Noelvis Entenza. Matanzas pakte een punt terug in de 2e2 op een honkslag van Aníbal Medina. De ploeg kwam vervolgens tot een rally van vijf punten in de derde met als hoogtepunt een homerun van Javier Camero. In de vijfde nam de ploeg meer afstand toen Aníbal Medina een 2-run homerun sloeg.

Afgelopen dinsdag (16 februari) scoorde Matanzas al vroeg en won met 11-2 om een '3-game sweep' te completeren. Ook voor deze wedstrijd was er een moment van stilte. Dit keer ter nagedachtenis aan voormalig pitcher Gregorio Pérez, die op maandag overleed op 79-jarige leeftijd.

De titelverdediger scoorde driemaal in de eerste inning op een honkslag van Arturo Sánchez, een tweehonkslag van Jefferson Delgado en een opofferingsslag van Erisbel Arruebaruena. Nog eens drie punten volgden in de tweede inning, die werden gescoord op een homerun van Delgado. Cienfuegos verkleinde de achterstand naar 6-2 in de 2e3 toen Yusniel Ibáñez een 2-run homerun sloeg. Maar dat bleven de enige punten die Cienfuegos scoorde. In de 1e6 scoorde Matanzas vier punten en dat gebeurde dankzij een grand slam homerun van Yadil Dreke.

(16 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.