Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 februari 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Virginie Anneveld wordt prof; gecontracteerd door Rebellion
English
WASHINGTON, Pennsylvania (USA) - Nederlands Team-infielder Virginie Anneveld zal dit jaar professioneel softballen. De ervaren speelster en derde honkvrouw is gecontracteerd door de Pennsylvania Rebellion, zo maakte deze club op 4 februari bekend. Hiermee wordt ze de eerste Nederlandse softbalster die professioneel gaat spelen in de National Pro Fastpitch, de hoogst haalbare profcompetitie.


...Virginie Anneveld in actie tijdens het...
...Europees Kampioenschap 2013...
...in Praag (TsjechiŽ)...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In januari benoemde de club Craig Montvidas als Hoofd Coach, waarna vijf dagen later, Karen Marr werd aangesteld als Pitching Coach. Montvidas was sinds november 2008 Hoofd Coach van het Nederlands Dames Softbal Team, terwijl Marr sinds december bij Oranje Pitching Coach was.

In december 2008 werd Virginie Anneveld voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Team door Montvidas en sindsdien kwam ze voor de ploeg uit. In haar zes seizoenen bij Oranje won ze drie Europese kampioenstitels, waarbij de ploeg ongeslagen bleef in 2009, 2011 en 2013. Ze nam ook deel aan drie Wereldkampioenschappen (2010, 2012, 2014). Tijdens de mondiale evenementen klom het Nederlands Team op de ranglijst van de twaalfde naar de gedeelde vijfde plaats, die vorig jaar werd gerealiseerd voor eigen publiek in Haarlem.

In totaal kwam Virginie Anneveld uit in 75 officiŽle interlandwedstrijden voor de nationale ploeg, met wie ze ook nog deelnam aan de Canada Cup (2000) en World Cup of Softball (Oklahoma City, 2009, 2012). Vorig jaar was ze de beste slagvrouw van Oranje tijdens het Wereldkampioenschap.

In 2005 debuteerde Virginie in de Hoofdklasse als speelster van Tex Town Tigers, met wie ze tweemaal landskampioen werd. Sinds 2011 komt ze uit voor Oolders Omaco Sparks Haarlem met wie ze de kampioenstitel veroverde in 2011 en vorig jaar.

In 2009 kreeg ze de Egbert van der Sluis Memorial Trophy voor de Beste International onder de 23 jaar. In 2012 was Virginie Beste Slagvrouw in de Hoofdklasse. Internationaal werd ze gekozen in het All Star Team van de 2009 Canada Cup en werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het Europees Kampioenschap 2011.

In december vorig jaar verbleef Virginie drie weken in Japan waar ze deelnam aan een reeks trainingen bij een Japanse ploeg.

(4 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.