Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Coaching bekend voor Nederlandse Nationale Teams
English
NIEUWEGEIN - De coachingstaf van zowel het Nederlands Softbal Team als het Jong Oranje Team is bekend. Het Nederlands Team zal deze zomer de Europese titel gaan verdedigen op het Europees Kampioenschap voor eigen publiek in Rosmalen, terwijl de jeugdploeg weer zal deelnemen aan de Hoofdklasse-competitie (Golden League) onder de naam Holland Talent Team.

...Tracy Bunge & Juni Francisca...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Tijdens het Europees Kampioenschap in Rosmalen, dat zal plaatsvinden van 20-25 juli op het complex van Gryphons is Nederland opnieuw titelverdediger. Oranje veroverde de Europese titel driemaal op rij sinds 2009 en bleef op die drie toernooien telkens ongeslagen. In Rosmalen staat de ploeg onder leiding van Tracy Bunge, die zal worden geassisteerd door Juni Francisca.

De Amerikaanse coach Tracy Bunge is de opvolgster van Craig Montvidas, die de ploeg sinds 2009 onder zijn hoede had. Dit jaar is Montvidas actief als Hoofd Coach van de Pennsylvania Rebellion, één van de teams in de professionele National Pro Fastpitch (NPF). Daar wordt hij geassisteerd door Karen Marr, die in recente jaren de Pitching Coach van het Nederlands Team was. Begin februari werd internationalVirginie Anneveld gecontracteerd voor twee jaar door Pennsylvania. Twee weken later tekende ook Dagmar Bloeming een contract voor twee jaar bij Pennsylvania. Hiermee zullen zij hun professionele debuut maken in de NPF.

Tracy Bunge assisteerde Montvidas regelmatig bij Oranje sinds november 2009 tijdens internationale evenementen, zoals het Wereldkampioenschap en het Europees Kampioenschap. Van 1997-2009 was ze de Hoofd Coach van het team van de University of Kansas, nadat ze eerder drie jaar de ploeg van Ohio University had geleid. In 2013 maakte Tracy Bunge ook deel uit van de coachingstaf van Jong Oranje tijdens het Wereldkampioenschap Junioren in Canada.

In oktober vorig jaar sloot Juni Francisca een zeer succesvolle periode af als Hoofd Coach van Oolders Omaco Sparks Haarlem. Vorig jaar leidde hij de ploeg naar de kampioenstitel nadat eerder al de Europese Cup Winners Cup was gewonnen. Na het seizoen werd hij voor de tweede keer in zijn loopbaan gekozen tot Coach of the Year. Sparks Haarlem bleef het gehele seizoen ongeslagen. Francisca was Hoofd Coach van Sparks Haarlem sinds 2008, nadat hij daarvoor de leiding had bij Birds en Twins.


...Mary-Ann Hatt (left) & Caroline Theunissen...
...tijdens de Olympische Spelen 2008...
...in Peking (China)...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Mary-Ann Hatt is dit jaar de Hoofd Coach van het Holland Talent Team in de Hoofdklasse-competitie. Ze wordt geassisteerd door Sandra Catoen, terwijl Lindsey Meadows de Pitching Coach zal zijn.

Vorig jaar was Mary-Ann Hatt één van de coaches van Jong Oranje tijdens het Europees Junioren Kampioenschap in Rosmalen. In de drie jaren daarvoor maakte ze ook deel uit van de coachingstaf van zowel Jong Oranje ROod (junioren) als Jong Oranje Wit (cadetten). Eerder was ze één van de coaches bij Jong Oranje in 2005. Van 2005-2008 was ze één van de coaches van het Nederlands Softbal Team, ondermeer tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China). Als clubcoach was Mary-Ann Hatt actief als Hoofd Coach bij Twins, TYBB, Euro Stars en Gryphons, allen in de Hoofdklasse.

Sandra Catoen was vorig jaar coach van Jong Oranje Wit, terwijl Lindsey Meadows haar coachdebuut zal maken bij een nationale ploeg. De laatste maakt als speelster ook deel uit van het Nederlands Softbal Team en behoort tot de selectie van Hoofdklasser Tex Town Tigers, met wie ze in 2008 en 2009 landskampioen werd.

Paul Boonstra is de Team Manager van het Nederlands Team, terwijl Caroline Theunissen de Team Manager is van Jong Oranje. De laatste vervulde dezelfde functie bij het Nederlands Team van mei 2007 tot en met eind 2008. De overige leden van de 'supporting' en medische staf worden later benoemd.

(5 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.