Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 februari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Brisbane Bandits wint 4e opeenvolgende Australische titel; Eerste voor Loek van Mil
English

THORNLIE, Perth, Western Australia (Australië) - Titelverdediger Brisbane Bandits heeft Perth Heat zaterdag (2 februari) met 9-4 verslagen in Game 2 van de best-of-three Australian Baseball League Championship Series om een '2-game sweep' te completeren en voor het vierde jaar op rij de titel te veroveren. Hiermee won Brisbane opnieuw de Claxton Shield en werd de eerste ploeg die de titel in vier opeenvolgende jaren pakte. Het enige andere team met in totaal vier ABL-titles is Perth Heat.

...Eerste Australische titel voor Loek van Mil...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor pitcher Loek van Mil kwam hiermee een einde aan een emotioneel seizoen. Hij maakte niet alleen voor het eerst deel uit van een Australisch kampioen, maar hij wist terug te komen nadat hij begin december zware hoofdwonden had opgelopen en hij in kritieke toestand in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Op dat moment was het heel onzeker hoe hij zou herstellen en of hij nog in staat zou zijn te kunnen honkballen. Gelukkig herstelde Van Mil bijzonder goed en keerde hij twee weken geleden terug op de werpheuvel.

In zijn eerste drie seizoenen in Australië gooide Loek van Mil voor Adelaide Bite, maar na vorig seizoen verhuisde hij naar Brisbane. Hoewel zijn seizoen werd onderbroken was hij zaterdag in staat zijn eerste Australische titel te vieren. De verwachting is nu ook dat de rechtshander vanaf het begin volledig inzetbaar zal zijn voor de Nederlandse titelverdediger Curaçao Neptunus, voor wie het nieuwe seizoen op 4 april van start gaat.

Op donderdag opende Brisbane de Finale met een 3-2 overwinning. Van Mil gooide in dat duel twee puntloze innings en kreeg een 'hold' op zijn naam. Vandaag kwam hij niet in actie.

In Perth Harley-Davidson Ballpark in Thornlie sloeg Brisbane toe in de derde inning. Met een 2-0 voorsprong kwam de ploeg toen tot een rally van zes punten om de wedstrijd te beslissen. Met een 8-0 achterstand wist Perth vanaf de vierde inning iets terug te doen, maar kon het duel geen moment de eigen kant opdraaien om een beslissende wedstrijd af te dwingen op zondag. Overigens scoorde Perth hun vier punten allemaal op homeruns. Brisbane homerde driemaal.

Brisbane opende de score in de eerste inning toen Andrew Campbell met twee uit homerde op starter Conor Lourey. Wade Dutton voegde een lead-off homerun toe in de tweede slagbeurt.

In de derde inning nam Brisbane meer afstand door zesmaal te scoren. De ploeg kreeg de honken vol toen Riley Unroe (die 3-uit-5 sloeg) begon met een honkslag, waarna T.J. Bennett en Andrew Campbell beiden vier wijd kregen. Een werperswissel volgde en Nick Veale nam het over van Lourey. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Logan Wade, maar volgde met twee strikeouts. Echter, een wilde worp zorgde daarna voor het volgende punt en de honken kwamen opnieuw vol te staan toen Wynton Bernard vier wijd kreeg. Hierna leverde David Sutherland een 'baseclearing, 3-run double' af, schoof op naar het derde honk op een foute aangooi en scoorde even later na een nieuwe wilde worp. Veale sloot af met een strikeout, maar de schade was toegebracht, want Brisbane stond op een dominante 8-0 voorsprong.

Perth scoorde hierna hun eerste punt in de 1e4 op starter Tim Atherton toen Pete Kozma homerde met één uit.

Brisbane pakte het punt onmiddellijk terug in de eigen vierde slagbeurt toen T.J. Bennett een homerun sloeg met één uit.

Het scoren voor Brisbane stopte na de vierde inning, maar de voorsprong kwam geen moment in gevaar, want hun pitching en verdediging stonden nog slechts drie punten toe.

In de 1e5 opende Chris Clare met een homerun voor Perth, maar de ploeg liet op ook lopers achter op het eerste en tweede honk.

In de zesde was het Robbie Glendinning die voor Perth die de slagbeurt opende en een homerun sloeg. In de achtste homerde Glendinning opnieuw, dit keer met twee uit. Maar alle Perth-homeruns werden geslagen zonder honklopers.

Met een 9-4 voorsprong in de 1e9 beklom closer Ryan Searle de heuvel. Brisbane-starter Tim Atherton had opnieuw een sterk optreden. In acht innings gooide hij tienmaal drie slag, gaf twee vrije lopen weg en stond zeven honkslagen toe. Met één uit kreeg Searle een tweehonkslag tegen van Chris Clare, maar hierna volgden twee pop-flies followed die een einde aan de wedstrijd maakten.

(2 februari)

Gerelateerde Artikelen:
Brisbane en Van Mil beginnen Australische Finale met winst. (31 januari)
Van Mil (Brisbane) in Australische Finale; Kemp (Sydney) niet. (27 januari)
Canberra en Perth dwingen 3e duel af in Australische Play-Offs. (26 januari)
Kemp & Van Mil winnen Australische Play-Off openers. (25 januari)
Canberra wint Australische Wild Card; Kemp slaat meeste hits. (23 januari)
Loek van Mil maakt heuvelrentree in Australië voor Brisbane. (20 januari)
Loek van Mil stabiel, herstelt in Australisch ziekenhuis. (11 december 2018)
Loek van Mil in kritieke toestand in Australisch ziekenhuis. (10 december 2018)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.