Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 november 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederland uitgeschakeld voor Super Round Premier12
English

ZAPOPAN, Jalisco (Mexico) - Het Nederlands Honkbal Team werd zondagavond (3 november) officiŽel uitgeschakeld voor de Super Round van de Premier12 nadat Mexico won van de USA.

Op zaterdag en zondag kon Nederland niet overtuigen tegen de USA en de Dominicaanse Republiek. De werpers kwamen regelmatig in de problemen en de aanvallende productie bleef steken op totaal elf honkslagen in de twee wedstrijden, terwijl er maar vier punten werden gescoord. Als gevolg daarvan leed Oranje twee ruime nederlagen. Op zaterdag liep de ploeg tegen een 9-0 shutout aan tegen de USA. Op zondag verloor Nederlands met 14-4 van de Dominicaanse Republiek in wat de eerste mercy-rule nederlaag was sinds 2013.

Ondanks de twee nederlagen had Nederland nog altijd een minimale theoretische kans om door te gaan naar Super Round. Om dat te kunnen realiseren moest de USA hun twee wedstrijden tegen Mexico en de Dominicaanse Republiek winnen. Nederland moest dan vervolgens dinsdag de resterende wedstrijd tegen Mexico in winst omzetten. Alleen dan zou er een gelijke stand ontstaan tussen Nederland, de Dominicaanse Republiek en Mexico. De onderlinge resultaten zouden echter weer een nieuwe gelijke stand tot gevolg hebben, zodat het aantal gescoorde punten belangrijk zou worden. Echter, door de grote nederlaag tegen de Dominicanen had Nederland een ruime (verschil in punten) overwinning moeten boeken tegen Mexico om boven deze twee ploegen te kunnen eindigen.

Maar het kwam allemaal ten einde op zondagavond toen Mexico tot een 8-2 overwinning kwam tegen de USA. Hierdoor zette Mexico hun tweede duel om in winst en stelde niet alleen de eerste plaats in Poule A veilig, maar plaatste zich ook voor de Super Round. Het betekende ook dat Nederland nu officiŽel was uitgeschakeld.

Mexico nam een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning, maar de USA kwam langszij dankzij homeruns van Erik Kratz (3e inning) en Bobby Dalbec (4e inning). Mexico hernam de leiding in de vijfde toen een loper kon scoren na een doorgeschoten bal. De ploeg kwam daarna tot een rally van vijf punten in de achtste inning op een 2-run single van Efren Navarro en een 3-run homerun van RomŠn Solis. Vijf Mexicaanse werpers stonden slechts zes honkslagen toe, waarvan er maar werden geslagen in de laatste vijf slagbeurten.

Maandagavond ontmoeten de USA en de Dominicaanse Republiek elkaar. De winnaar van dat duel gaat ook naar de Super Round, de verliezer is uitgeschakeld.

Dinsdagavond wordt Poule A afgesloten met het duel tussen Nederland en Mexico. En met Mexico als poule-winnaar en een uitgeschakeld Nederland wordt dit alleen maaar een wedstrijd voor de statistieken.

Vier jaar geleden, tijdens de eerste editie van de Premier12, bereikte Nederland wel de Tweede Ronde. Toen waren er twee poules van elk zes teams. De vier beste teams uit elke poule gingen daarna door naar de kwartfinales.

Dit keer plaatsen de twee beste ploegen uit elk van de drie Poules zich voor de Super Round, die in Japan wordt gespeeld. Het hoogst geplaatst teams uit het Amerikaanse continent en uit AziŽ/OceaniŽ kwalificeren zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Japan. Op dit moment zijn alleen het organiserende Japan en IsraŽl zeker van deelname. IsraŽl plaatste zich in september via winst van het Afrika/Europa Olympisch Kwalificatie Toernooi in ItaliŽ. Ook daar stond Nederland met lege handen en eindigde op de tweede plaats. Hierdoor krijgt Oranje wel een tweede kans de Olympische Spelen te bereiken via een Global Olympic Qualifier in maart volgend jaar in Taiwan.

Dinsdag worden de eerste wedstrijden gespeeld in Poule B in Taiwan, gevolgd door Poule C op woensdag in Zuid-Korea.

(3 november)

Gerelateerde Artikelen:
Nederland verliest ruim vs. Dominicanen in 2e duel Premier12. (3 november)
Ruime shutout-nederlaag Nederland in Premier12-opener vs. USA. (2 november)
Nederlands Team wint door regen ingekort oefenduel in Mexico. (31 oktober)
Nederlands Team speelt eerste oefenduel in Mexico. (30 oktober)
Hensley Meulens terug als Oranje-Manager voor Premier12; Roster bekend. (14 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.