Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 februari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Ozzie Albies en Xander Bogaerts slaan beiden twee honkslagen
English

KISSIMMEE / FORT MYERS / PORT CHARLOTTE, Florida (USA) - Op donderdag (28 februari) speelden zes Nederlandse spelers in een Major League Spring Training-wedstrijd. Dat waren Ozzie Albies, Ray-Patrick Didder (beiden Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Carter Kieboom, Spencer Kieboom (beiden Washington Nationals) en Jonathan Schoop (Minnesota Twins).

Albies en Bogaerts sloegen allebei twee honkslagen. Bogaerts en Kieboom sloegen een punt binnen.

In Champion Stadium op het ESPN Wide World of Sports Complex in het Walt Disney World Resort in Kissimmee (Florida) ontving Atlanta Braves Detroit Tigers en verloor met 7-6. Detroit kwam tot een rally van vijf punten in de eerste helft van de eerste inning en stond halverwege de negende inning met 7-2 voor. Atlanta scoorde toen viermaal, maar kwam uiteindelijk een punt tekort.

Atlanta liet acht honkslagen noteren, waaronder twee van Ozzie Albies, die startte als tweede honkman en 2-uit-3 sloeg.

Albies sloeg een grounder in de tweede helft van de eerste inning, waarna hij zijn volgende slagbeurt kreeg in de derde inning. In deze inning sloeg Pedro Florimon een 2-run homerun voor Atlanta. Met één uit sloeg Albies een honkslag, net als Freddie Freeman, maar een dubbelspel volgde.

In de zesde opende Albies met zijn volgende honkslag. Met twee uit werd Ray-Patrick Didder ingezet als pinch-hitter. Hij kreeg vier wijd, maar hierna bleven de van Curaçao en Aruba afkomstige spelers achter op de honken.

In de 1e7 werd Albies vervangen, terwijl Didder de nieuwe designated hitter werd. Maar hij kreeg geen volgende slagbeurt, want in de achtste inning werd hij zelf vervangen door een pinch-hitter.

In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers (Florida) speelde Boston Red Sox thuis tegen Washington Nationals en won met 13-5. Met een 5-2 achterstand kwam Boston tot een rally van acht punten in de 2e5. Xander Bogaerts startte als korte stop voor Boston en was 2-for-3, scoorde een punt en sloeg er één binnen.

Bogaerts sloot de tweede helft van de eerste inning af met een pop-fly, maar was succesvoller in de vierde. Met één uit sloeg Jackie Bradley, Jr. een tweehonkslag en Bogaerts een honkslag. Beiden scoorden, want volgende slagmensen Brock Holt en Blake Swihart lieten ook een honkslag noteren.

In de productieve vijfde inning droeg Bogaerts bij met een puntscorende tweehonkslag. Nadat hij het tweede honk had bereikt werd Bogaerts vervangen door pinch-runner Bryce Brentz.

Carter Kieboom was de startende korte stop voor Washington en was 0-uit-2, maar sloeg wel een punt binnen. Hij werd uitgevangen in de 1e2, maar sloeg een opofferingsslag in de derde slagbeurt. Kieboom sloeg weer een vangbal in de vijfde, waarna hij werd vervangen in de 2e6.

In de 2e4 kwam Spencer Kieboom in de wedstrijd als catcher voor Washington. In de zesde kreeg hij vier wijd, maar strandde op het eerste honk. Hij werd daarna vervangen in de 2e7.

In Charlotte Sports Park in Port Charlotte (Florida) speelde Minnesota Twins bij Tampa Bay Rays.

Jonathan Schoop was de startende tweede honkman voor Minnesota en sloeg 0-uit-2 met eenmaal vier wijd.

Met één uit in de eerste helft van de eerste inning kreeg Schoop vier wijd, maar de volgende twee slagmensen kregen drie slag. Met twee uit in de derde inning sloeg Ehire Adrianza een driehonkslag, maar dit keer was het Schoop die drie slag kreeg en daarmee de inning afsloot. Hij sloeg even later een grounder ter afsluiting van de 1e6.

In de 2e6 opende Austin Meadows voor Tampa Bay met een tweehonkslag. Hij schoof daarna op via een velderskeus-grounder naar Schoop, die geen uit opleverde, maar in plaats daarvan lopers 'op de hoeken'. Hierna bleef Meadows op het derde honk staan toen Nick Solak in een dubbelspel sloeg met Schoop in het midden. Maar nadat volgende slagman Christian Arroyo vier wijd had gekregen scoorde Meadows toen Lucius Fox een honkslag sloeg.

Schoop werd vervangen in de tweede helft van de zevende inning.

(28 februari)

Gerelateerde Artikelen:
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.