Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


UVV completeert selectie voor volgend seizoen
English
UTRECHT - Op 1 november, de laatste dag voor spelers om van club te veranderen, maakte UVV de laatste mutaties bekend voor het komende seizoen als het een rentree zal maken in de Hoofdklasse.

Eerder maakte de Utrechtse ploeg al een aantal transfers bekend. Op 14 oktober meldde men dat Outfielder Danny Rombley naar Utrecht kwam van landskampioen Neptunus en twee dagen later volgde de komst van rechtshandige werper Jurjen van Zijl van Hoofddorp Pioniers. De volgende dag, 17 oktober, maakte UVV bekend dat Royce Holder en Cliff Foster waren aangesteld als de nieuwe coaches van de ploeg, terwijl catcher Giovanni Samboe was overgekomen van Almere Magpies. Drie andere nieuwkomers werden bekend door de aankondigingen van hun voormalige clubs. Op 15 oktober was infielder Shurty Tremus één van de transfers die genoemd werd door Hoofddorp Pioniers, waarna op 30 oktober infielder Rutger Veugelers werd bevestigd als nieuwkomer voor UVV door zijn oude ploeg Sparta-Feyenoord. Afgelopen zondag werd de transfer van RHP Martijn Riphagen bekend gemaakt toen ADO hun mutaties openbaarde.


...Patt Romney...
(© F: D.Dodgers)
UVV bevestigd nu dat Patt Romney het derde lid wordt van de coachingstaf, die zal worden geleid door de Amerikaan Royce Holder. Romney begon zijn honkbalcarrière bij UVV, samen met zijn broer Glenn, die sinds dit seizoen één van de spelers van UVV is. Na gespeeld te hebben voor UVV en WSB in jeugdploegen speelde Romney voor Robur '58 in de Overgangsklasse, voordat hij debuteerde in de Hoofdklasse in 1996 toen hij in 22 wedstrijden speelde voor Quick Amersfoort. Een jaar later speelde hij voor Amsterdam Pirates, dat toen in de Overgangsklasse uitkwam en terug promoveerde naar de Hoofdklasse na een korte afwezigheid. In 1998 speelde de infielder/outfielder in 45 wedstrijden voor de Amsterdammers en sloeg .266. Hij verliet de ploeg tijdens in het begin van het seizoen 1999 zonder te hebben gespeeld en voegde zich weer bij Eerste Klasser Robur '58. In 2000 maakte hij een comeback in de Hoofdklasse als speler van het Amsterdamse Xanthos waar hij beste slagman werd met een gemiddelde van .241 en de ploeg ook aanvoerde met 32 honkslagen, zeven doubles en 13 RBI's. In 2001-2002 speelde Romney nog twee Hoofdklasse-seizoenen voor Hoofddorp Pioniers (waar hij in 2001 met 14 de meeste RBI's had), voordat hij de hoogste afdeling verliet. Vorig seizoen en dit jaar was Patt Romney speler/coach van Domstad Dodgers in Utrecht.

Maandag maakte UVV ook de komst van nog eens vijf spelers bekend.

Linkshandige werpers Jim Ploeger en Joep de Wit kwamen beiden over van Almere Magpies.

...Jim Ploeger...
(© Henk Seppen)
Dit seizoen debuteerde Jim Ploeger in de Hoofdklasse toen hij in slechts één wedstrijd gooide voor Almere. Zijn enige optreden kwam op 7 augustus toen hij 1 2/3 inning in relief gooide van een 12-0 nederlaag vs. Corendon Kinheim. De 19-jarige Ploeger kwam in de tweede inning in het duel en gooide eenmaal drie slag en kreeg drie hits tegen, voordat hij zelf vervangen werd. Kort na zijn optreden vertrok hij naar de USA om een studie te beginnen op een Junior College in Oakland (California) in de hoop een profcontract te kunnen ondertekenen. In januari van dit jaar won Ploeger de Roel de Mon Award voor de beste jeugdwerper van 2009.

...Joep de Wit...
(© F: www.reni-foto.nl)
In juli vorig jaar werd Ploeger toegevoegd aan de selectie van het Nederlands Honkbal Team op de tweede dag van het World Port Tournament. Hij debuteerde daarna op 4 juli vs. een selectieploeg uit Japan (Tokyo All Stars). Ploeger had daarna nog twee optredens in het toernooi, beide ook tegen de Japanners. Na het evenement in Rotterdam maakte hij deel uit van Jong Oranje dat deelnam aan het Europees Kampioenschap voor Junioren in Duitsland. Hij begon de openingswedstrijd tegen Duitsland op 4 augustus en gooide toen drie innings, waarin hij zes strikeouts had. Maar hij verliet het duel met een blessure, die hem uiteindelijk meer dan een jaar aan de kant hield.

Joep de Wit was dit seizoen 1-0 en gooide in 17 wedstrijden, waarvan twee als starter. In 44 2/3 inning had De Wit 39 strikeouts en 29 keer vier wijd, kreeg 55 honkslagen tegen en sloot af met een 6.25 ERA. De Wit gooide in zijn eerste Hoofdklasse-wedstrijd in 2006 toen hij uitkwam in 10 wedstrijden voor Mr. Cocker HCAW en afsloot met een 1-1 'record' en één save en gooide in 14 2/3 inning. Hij maakte daarna nog drie seizoenen deel uit van de werpersstaf van HCAW. Vorig jaar gooide hij in 22 wedstrijden en was 1-0 met één save, waarna hij HCAW verliet om te gaan gooien bij Almere.


...Juriën Overman in actie voor HCAW...
(© Foto: Henk Seppen)
Een andere oud-speler van HCAW is catcher Juriën Overman, die dit seizoen eveneens uitkwam voor Almere Magpies. In 2005 debuteerde Overman en speelde toen in 12 wedstrijden voor HCAW en sloeg .296. Na in 11 wedstrijden te hebben gespeeld in het volgende seizoen werd hij in 2007 de reguliere catcher toen hij in 37 wedstrijden speelde en .234 sloeg met 26 honkslagen. Na afloop van vorig seizoen vertrok Overman van HCAW naar Almere waar hij dit seizoen .158 sloeg (12-uit-76) met twee doubles, zes punten en vijf RBI's in 30 wedstrijden.


...Brennan Nijhof...
(© Foto: Henk Seppen)
Infielder Brennan Nijhof speelde dit seizoen in 10 wedstrijden voor Almere om zijn debuut te maken in de Hoofdklasse. Hij sloeg .364 (4-uit-11) en had twee RBI's. Voor zijn komst naar Almere speelde Nijhof in het tweede team van HCAW.

Een andere nieuwkomer is de 18-jarige infielder Lionel Koolman, die afkomstig is van Aruba en daar in de nationale jeugdploeg speelde.

Outfielder Mathijs Vuisters en 2e honkman Maarten de Wilde, die dit seizoen voor UVV speelden, vertrokken beiden omdat ze het spelen niet meer konden combineren met hun werk. Vuisters gaat volgend seizoen spelen voor Twins, terwijl De Wilde stopte.

(1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.