Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Update 1e/2e/3e/4e Klasse: Nog twee kampioenen
English
AMSTERDAM / UTRECHT / NIEUWEGEIN / VLAARDINGEN / ROTTERDAM / RIDDERKERK / HEERLEN / MONNICKENDAM / OOSTERHOUT / SCHOONHOVEN / BADHOEVEDORP / ROSMALEN - Afgelopen weekeinde kwamen er weer twee kampioenen bij in de Vierde Klasse. Maar ook vielen er beslissingen over de verschillende laatste plaatsen en werden de competities in verschillende afdelingen afgesloten.Eerste Klasse

AMSTERDAM - Amsterdam Pirates-2 (of Mokum Hawks) en Jeka zullen elkaar aanstaande zondag 17 oktober voor de derde keer ontmoeten in de laatste en dus beslissende wedstrijd van de best-of-three van het 'overall' kampioenschap in de Eerste Klasse. Die wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Pirates in Amsterdam en begint om 14:00 uur.

In Amsterdam wonnen de Mokum Hawks afgelopen zondag 10 oktober Game 2 met 6-5 om een derde duel te forceren, nadat de ploeg een week eerder met 6-5 had verloren.

In de eerste inning raakte Amsterdam Jeka-starter Caspar Dunant hard, er was ondermeer een homerun van Pavèl van Zaane, waardoor een 2-0 voorsprong werd genomen. Dunant herstelde zich hierna echter goed en stond slechts één slagman tot de honken toe in de volgende vier innings, terwijl een honkslag van Bas Nooijens Jeka het eerste punt opleverde. In de zesde inning zorgde Ron Dix met een honkslag voor de gelijkmaker, waarna hits van Stan Koolen (single) en Niels van Haeften (double) de ploeg uit Breda op een 4-2 voorsprong zetten. Maar hierna hernam Pirates de leiding via twee tweehonkslagen, resulterend in een 6-4 stand. Jeka kon hier nog slechts één punt tegenover stellen in de negende inning op Bart van Wissen, die het hele duel gooide voor Amsterdam.Tweede Klasse D

UTRECHT / NIEUWEGEIN - Afgelopen weekeinde viel de beslissing voor de laatste plaats in de Tweede Klasse D toen de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie werden gespeeld. Of eigenlijk kan beter worden gezegd dat de beslissing helemaal niet viel. Op vrijdag 8 oktober won UVV-2 met 6-5 vs. Nuenen en op zondag 10 oktober verloor Nieuwegein Diamonds met 9-3 van Nuenen.

Door deze resultaten eindigden UVV-2 en Nieuwegein Diamonds op een gedeelde zevende plaats met een 3-18 'record'. Deze twee ploegen spelen nu komende zondag 17 oktober een beslissingswedstrijd op het complex van Centrals in De Bilt en die zal om 14:00 uur beginnen. De verliezende ploeg zal naar de Derde Klasse degraderen.

De seizoenen in de overige drie Tweede Klassen zijn inmiddels afgesloten.Derde Klasse E

VLAARDINGEN / ROTTERDAM - Op zaterdag 9 oktober verloor kampioen Vlaardingen Holy met 13-2 van het op de tweede plaats staande Storks-2, maar belangrijker was het duel tussen Saints en Orioles-2 de volgende dag. De Orioles verloren met 24-8 en dat betekende dat deze ploeg op de laatste plaats eindigde.

Er zijn nog zeven wedstrijden zonder uitslag dit seizoen, maar slechts drie daarvan staan er op de agenda. Aanstaande zondag 17 oktober ontmoet Orioles-2 Spikes in Rotterdam, terwijl Braves-2 op eigen veld in Gouda speelt tegen Storks-2. Hierna staat er nog een wedstrijd op het programma voor zondag 24 oktober.

Derde Klasse F

RIDDERKERK - Op het complex van Ridderkerk Rowdies speelden The Hawks-2 en The Islanders op zondag 10 oktober een beslissingswedstrijd om de degradatie in deze afdeling. The Hawks wonnen het duel met 7-6 en dat betekent dus dat The Islanders volgend seizoen in de Vierde Klasse zal uitkomen. Met dit duel kwam het seizoen in deze afdeling ten einde.

overige resterende actie in de Derde Klasse

Derde Klasse A
Deze afdeling is vrijwel zeker afgesloten, omdat het enige resterende duel tussen Cubs en Drachten Diamonds-2 niet meer op het programma staat.

Derde Klasse B
Het seizoen in deze afdeling was reeds afgesloten.

Derde Klasse C
AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag 9 oktober sloot Centrals het seizoen af met een 20-12 zege bij Ban-Topa Future Stars om op drie punten achterstand te eindigen achter kampioen Hoofddorp Pioniers-3 op de tweede plaats. Omdat de enige nog openstaande wedstrijd tussen Thamen en Quick Amsterdam (nog) niet is vastgesteld, is het seizoen vrijwel zeker afgesloten.

Derde Klasse D
De competitie in deze poule was ook al afgesloten.

Derde Klasse G
HEERLEN - Kampioen Parkstad/Cheetahs (of Raptors) sloten het seizoen af met een 22-6 overwinning vs. MULO-2 om te eindigen met een 22-6 'record'. Met dit duel is het seizoen in deze afdeling ten einde.Vierde Klasse E

MONNICKENDAM - Hoofddorp Pioniers-5 en Sullivan's Green Devils kwamen afgelopen zondag 10 oktober in actie om een eerder gestaakt duel, dat werd gestopt met een 7-7 stand, uit te spelen. In de resterende 30 minuten scoorde Pioniers zondag drie punten om met 10-7 te winnen. Hiermee klom Pioniers, dat onder leiding stond van playing coaches Dominique Stroomer en Ralph Goedbloed, van de tweede naar de eerste plaats, passeerde koploper Amsterdam Pirates-3 en sloot af met één punt voorsprong om kampioen te worden in deze afdeling!

Met deze wedstrijd werd het seizoen in de poule afgesloten.

Vierde Klasse M

OOSTERHOUT - Twins-3 werd kampioen na het spelen van een 7-7 gelijkspel afgelopen zondag 10 oktober vs. Boosters. Door dit resultaat verdiende Twins, dat werd gecoached door Louis Diependaal, het ene punt dat het nodig had om onbereikbaar te worden voor het op de tweede plaats staande DVS-2.

Op het moment zijn er nog twee wedstrijden zonder uitslag, maar omdat er geen wedstrijden meer op het programma staan, is het seizoen in deze afdeling vrijwel zeker afgelopen.

Vierde Klasse C

SCHOONHOVEN - Op het complex van Mets won Green Hearts de beslissingswedstrijd voor degradatie vs. Nieuwegein Diamonds-2 afgelopen zaterdag 9 oktober met 15-6 om de plek van volgend jaar in de Vierde Klasse veilig te stellen.

Me deze wedstrijd kwam er een einde aan het seizoen in deze afdeling.

Vierde Klasse D

BADHOEVEDORP / AMSTERDAM - De situatie rondom de degradatie in deze afdeling is nog altijd onduidelijk. Afgelopen zondag 10 oktober sloot Badhoevedorp het seizoen af met een 11-6 nederlaag vs. De Meteoor. Voor aanvang van het weekeinde stond Badhoevedorp op de negende plaats, één punt voor op nummer 10 DVH-2. Voor zondag stond ook het duel tussen DVH-2 en De Boekaniers op het programma. Een nederlaag van DVH zou betekenen dat de ploeg uit Amstelveen op de laatste plaats zou eindigden, een overwinning zou tot gevolg hebben dat Badhoevedorp laatste zou worden. Echter, de eindstand van het duel tussen Boekaniers en DVH staat nog niet in het overzicht en dus is nog niet duidelijk wat de situatie is.

overige resterende actie in de Vierde Klasse

Vierde Klasse F
In deze afdeling zijn er nog twee wedstrijden, waarvan geen uitslag bekend is.

Vierde Klasse G
ROTTERDAM - Afgelopen zondag 10 oktober won Neptunus-2 met 8-6 vs. Sparta-Feyenoord-2 in hun laatste wedstrijd van het seizoen. Aanstaande zondag 17 oktober sluit hekkensluiter HitManics het seizoen in deze afdeling af vs. Zwijndrecht-2.

Vierde Klasse K
ROSMALEN - Op zondag 10 oktober beëindigde kampioen Royals-3 het seizoen met een 13-3 overwinning bij Gryphons-3, waardoor de ploeg afsloot met een 16-2 'record'. Met dit duel kwam de competitie in deze poule ten einde.

Vierde Klasse A, B, H, N
De seizoenen in deze vier afdelingen waren al gereed.(12 oktober)

Vorig verslag Rookie League (28 september)
Vorig verslag Eerste Klasse (28 september)
Vorig verslag Tweede Klasse (28 september)
Vorig verslag Derde Klasse (29 september)
Update Eerste, Tweede, Derde Klasse (4 oktober)
Vorig verslag Vierde Klasse (8 oktober)

Binnenkort: de situatie in de Vijfde Klassen


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.