Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Van den Hurk kiest voor Free Agency
English
CLEVELAND, Ohio (USA) - Pitcher Rick van den Hurk is een Free Agent en omdat een aantal clubs al interesse heeft getoond in de diensten van de rechtshander is de verwachting dat hij binnen een paar dagen een contract zal tekenen bij een nieuwe club. Van den Hurk kreeg op 6 april zijn Free Agency van de Cleveland Indians.


...Rick van den Hurk...
(© Foto: Henk Seppen)
Twee maanden geleden, op 3 februari, werd Van den Hurk ontslagen ('released') door de Orioles, nadat hij op 24 januari van het 40-man roster was gehaald en was 'designated for assignment'. As Free Agent tekende hij daarna een contract bij de Toronto Blue Jays op 22 februari. Na gegooid te hebben in vier Spring Training-wedstrijden van de Blue Jays werd hij op 'waivers' geplaatst door de Canadese club. Op 21 maart selecteerden de Cleveland Indians hem via deze 'waiver'-procedure en voegden Van den Hurk toe aan hun Major League-roster. Echter, na gegooid te hebben in twee wedstrijden voor de Indians werd hij 'designated for assignment' op 30 maart en werd daardoor van het 40-man roster afgehaald. Een paar dagen later, op 4 april, na opnieuw door de 'waiver'-procedure te zijn gegaan, werd Van den Hurk 'outrighted' naar de Columbus Clippers, het Triple-A team van de Indians, waar hij één van de relievers zou zijn.

Wanneer een speler een 'outright'-indeling krijgt kan hij die weigeren en free agent worden of een dergelijke transfer accepteren en zijn free agency uitstellen tot na het seizoen. Met het accepteren van een 'outright'-transfer gaat de speler er meestal vanuit dat hij voor het einde van het seizoen weer wordt toegevoegd aan het 40-man roster. Wanneer hij inderdaad weer aan het roster wordt toegevoegd kan hij niet langer free agent worden.

Van den Hurk accepteerde de 'outright'-transfer niet en zo kreeg hij, twee dagen na de bekendmaking ervan, zijn Free Agency van de Indians.

(9 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.