Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Italië verslaat Venezuela; Oefenwinst Cuba, Japan, Taiwan, Canada
English
SEOUL (Zuid-Korea) / FUKUOKA (Japan) / DOULIU (Taiwan) - In de aanloop naar de inaugurele editie van de Premier12 spelen de deelnemende landen verschillende oefenwedstrijden tijdens hun laatste voorbereidingen op het evenement.

Het team van het Koninkrijk der Nederlanden speelde twee wedstrijden tot nu toe in Taiwan. De ploeg won met 7-0 tegen het team van de University of New Taipei City op woensdag (4 november), waarna met 3-2 werd verloren van de USA op vrijdag (6 november).
Verslag eerste wedstrijd
Verslag tweede wedstrijd
...De teams presenteren zich in Gocheok Sky Dome...
(© Foto: WBSC)
In Seoel won Cuba met 3-1 vs. South Korea na verlies in het eerste duel van de Seoul Super Series ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Gocheok Sky Dome in de Zuid-Koreaanse hoofdstad.
In de opener won Zuid-Korea met 6-0. (Verslag eerste duel)
Op donderdag (5 november) opende Cuba in de tweede wedstrijd met twee punten in de eerste inning en voegde er één toe in de zevende. Cuba kwam tot negen honkslagen, de Koreanen sloegen er acht en scoorden hun enige punt in de zesde inning.

In de eerste inning kwam rookie Julio P. Martínez op het honk via een stootslag-honkslag, waarna Stayler Hernández volgde met een tweehonkslag. Martinez scoorde daarna het eerste punt op een opofferingsslag van Lourdes Y. Gourriel. Een honkslag van Alfredo Despaigne was goed voor het tweede punt. Nadat Zuid-Korea de voorsprong had gehalveerd voegde Cuba een punt toe in de zevende toen Lourdes Gourriel een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Yulieski Gourriel.In Fukuoka won Japan tweemaal vs. Puerto Rico. Op donderdag (5 november) won Japan met 8-3, waarna vrijdag (6 november) met 3-2 werd gewonnen via twee punten in de tweede helft van de negende inning.

In het eerste duel kwam Japan tot 12 honkslagen. De ploeg opende de score met twee runs in de derde inning en voegde er twee toe in de volgende slagbeurt, gevolgd door een punt in de vijfde. Puerto Rico pakte twee punten terug in de 2e5, maar daarna nam Japan meer afstand door driemaal te scoren in de achtste. Japan-starter Kenta Maeda schakelde acht slagmensen met drie slag uit in drie innings. In totaal gooiden zes Japanse werpers 18 keer drie slag op de Puertoricaanse slagmensen in dit duel. Shogo Akiyama van de Seibu Lions opende de score in de derde inning met een 2-run homerun. Yoshitomo Tsutsugo van de DeNa Baystars droeg bij met een solo-homerun in de achtste inning.

In de tweede wedstrijd scoorde Puerto Rico eenmaal in de eerste en vierde inning en stond met 2-0 voor toen Japan voor het eerst tot scoren kwam in de zesde. Japan scoorde vervolgens tweemaal in de negende om met 3-2 te winnen.

Japan heeft Shohei Ohtani als hun startende werper aangewezen voor de Premier12-opener van zondag vs. Zuid-Korea.In Douliu hield Canada Mexico vrijdag (6 november) met 8-0 puntloos. Pete Orr sloeg vier punten binnen, terwijl Skyler Stromsmoe twee doubles sloeg en twee punten binnensloeg. Canada opende de score in de tweede inning toen Rene Tosoni begon met een tweehonkslag en scoorde op een 2-out double van Stromsmoe. In de vijfde was het Stromsmoe die opende met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Orr. In de zesde, met de honken vol, sloeg Orr met een honkslag twee punten binnen, waarna een wilde worp nog een punt opleverde. In de achtste sloeg Stromsmoe weer een punt binnen, waarna hij zelf weer scoorde op een honkslag van Orr. Een velderskeus-grounder in de negende maakte er 8-0 van.Italië speelde de afgelopen dagen drie wedstrijden tegen universiteits-teams, won tweemaal en verloor eenmaal. (Verslagen)
Vandaag (vrijdag 6 november), in Douliu, won Italië met 4-3 van Venezuela. De Italiaanse ploeg domineerde en de pitching stond in de eerste acht innings slechts drie hits toe. De Italiaanse verdediging speelde eveneens sterk, met een hoofdrol van korte stop Erick Epifano. In de tweede inning sloeg Mario Chiarini een tweehonkslag, schoof op na een honkslag en scoorde op een 'double play-grounder' van Alex Sambucci. De grote klap vandaag kwam van Alex Sambucci, die de honken schoonveegde met een 3-run double in de zevende inning. Venezuela kwam daarna driemaal tot scoren in de negende inning, maar stond uiteindelijk met lege handen.Ook op vrijdag (6 november) kwam Taiwan tot een 3-0 shutout-winst tegen de Dominicaanse Republiek.

(6 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.