Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 januari 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Granma opnieuw Cubaans kampioen na nipte winst in Game 7
English

LAS TUNAS, Las Tunas (Cuba) - Alazanes de Granma prolongeerde de Cubaanse kampioenstitel door zondagmiddag (28 januari) nipt met 3-2 te winnen van Leñadores de Las Tunas in de allesbeslissende zevende wedstrijd van de Kampioensfinale van de Serie Nacional de Béisbol. Daarmee won Granma de best-of-seven met 4-3. Vorig jaar werd Granma voor het eerst in de clubhistorie kampioen via een 'sweep' in vier wedstrijden tegen Tigres de Ciego de Ávila.

Las Tunas opende vorig weekeinde met een 6-5 overwinning en voegde daar een dag later een ruimere 11-4 winst aan toe. De reeks verhuisde daarna naar Bayamo, waar Granma dinsdag met 10-6 won om de voorsprong van Las Tunas te halveren en kwam woensdag langszij in de Finale door met 4-2 te winnen. Granma nam vervolgens een 3-2 voorsprong in de Finale door donderdag met 11-5 te winnen. Op zaterdag, terug in Las Tunas, won the thuisploeg opnieuw. Met twee uit in de 2e9 brak Las Tunas een 2-2 stand met een walk-off grand slam homerun om met 6-2 te winnen. Echter, omdat drie lopers nooit scoorden had de eindstand ook 3-2 kunnen zijn. Wat de eindstand ook was, met de winst bracht Las Tunas de Series in balans met 3-3 en dwong een zevende wedstrijd af. Op zondag kwam Las Tunas opnieuw terug in de 2e9, maar dit keer stond de ploeg uiteindelijk met lege handen. Voor het eerst in deze reeks verliet het bezoekende team het veld als overwinnaar.

In de allesbeslissende zevende wedstrijd opende Granma de score in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit sloeg Yordan Manduley Escalona een honkslag en schoof op na een grounder van Guillermo Aviles Difurno. Volgende slagman Alfredo Despaigne Rodriguez kreeg vier wijd en Carlos Benitez Perez volgde met een puntscorende honkslag om Granma op voorsprong te zetten.

...Alfredo Despaigne scoorde het derde punt voor Granma...
...Op de foto staat Despaigne aan slag voor Cuba tijdens...
...de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
Granma werd op rij uitgeschakeld in de volgende twee innings, maar liet lopers 'op de hoeken' achter in de vierde. Maar in de vijfde verdubbelde de titelverdediger de voorsprong. Yoelkis Cespedes Maceo en Roel Santos Martínez begonnen met honkslagen en schoven op na een wilde worp. Even later scoorde Cespedes op een opofferingsslag van Manduley.

Granma verhoogde de stand naar 3-0 in de zesde slagbeurt. Hoewel de ploeg de honken vol kreeg met nul uit werd er slechts eenmaal gescoord. Despaigne opende met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Benitez. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Lazaro Cedeño Gonzalez werd geraakt door een worp. Een werperswissel volgde, maar een opofferingsslag van Raul Gonzalez Isidoria maakte er daarna een 3-0 stand van. Een dubbelspel sloot de inning vervolgens af.

In de volgende drie innings liet Granma vier lopers achter in scoringspositie, waaronder volle honken in de 1e9.

Las Tunas kwam niet in scoringspositie in hun eerste acht slagbeurten. In die periode bereikten slechts vier slagmensen de honken. Maar in de 2e9 was er opnieuw een comeback van Las Tunas, net zoals het de dag ervoor had gedaan. Op zaterdag zorgde dat voor een overwinning. Vandaag verkleinde Las Tunas de achterstand naar 3-2, maar kwam net te kort.

In de 2e9 begon Yuniesky Larduet Dominguez met een honkslag door het midden. Hij scoorde daarna het eerste punt voor Las Tunas toen volgende slagman Jorge Yhonson Dixon de bal langs de rechtsveld-lijn dreunde voor een driehonkslag. En zo keerde de spanning gelijk weer terug in de wedstrijd, want het leek er op dat Las Tunas opnieuw ging toeslaan. Een werperswissel volgde. Raidel Martínez Perez nam het over en moest het opnemen tegen Danel Castro Muñagorri, de held van de wedstrijd van zaterdag! In dat duel gooide Martínez ook in de negende inning en kreeg de walk-off homerun tegen van Castro. Vandaag werd Castro uitgevangen in het rechtsveld, maar dat te dichtbij voor Yhonson om te scoren. Dat deed hij daarna wel op een honkslag door de linkerkant van het infield van Yosvany Alarcon Tardio. De stand was nu 3-2, terwijl Las Tunas een loper op het eerste honk had met slechts één uit. Echter, Alarcon werd even later bij het tweede honk uitgeschakeld. Hij brak om het tweede honk te stelen, maar werd verrast door een pick-off van Martínez en werd uitgetikt terwijl hij richting tweede honk gleed. En dus waren er nu twee uit en geen honklopers. Volgende slagman Alexander Ayala García sloeg een honkslag door het midden en Yunior Paumier Oliva sloeg eveneens een honkslag om de druk op te voeren. Wanneer Alarcon niet zou zijn uitgeschakeld na de pick-off had Las Tunas nu de honken vol gehad of de stand misschien wel in evenwicht gebracht! Met pinch-runners op het eerste en tweede honk en twee uit eindigde de wedstrijd toen Rafael Viñales Alvarez werd uitgevangen in het rechtsveld! En dat maakte een einde aan een epische Series en veroverde Granma voor het tweede jaar op rij de kampioenstitel.

(28 januari)

Gerelateerde Artikelen:
Las Tunas wint in 9e en dwingt 7e duel af in Cubaanse Finale. (27 januari)
Granma wint opnieuw en neemt leiding in Cubaanse Finale. (25 januari)
Granma komt naast Las Tunas in Cubaanse Finale. (24 januari)
Granma halveert voorsprong Las Tunas in Cubaanse Finale. (23 januari)
Las Tunas leidt 2-0 in Cubaanse Kampioensfinale. (22 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.