Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

BB Americas Qual.: USA, Dominicanen openen Super Round met ruime W
English

PORT ST. LUCIE / WEST PALM BEACH, Florida (USA) - De teams van de USA en de Dominicaanse Republiek boekten allebei ruime overwinningen in hun eerste wedstrijd van de Super Round van de WBSC Baseball Americas Qualifier op vrijdag (4 juni).

In de middag wonnen de Dominicanen met 14-4 van Venezuela en 's avonds won de USA met 10-1 van Canada. Beide uitslagen lijken overtuigend, maar de twee teams beslisten de wedstrijden pas laat. De twee wedstrijden werden allebei gespeeld in West Palm Beach.

Met de winst bleef de USA ongeslagen. De ploeg voert de Super Round nu aan met twee overwinningen.

Op zaterdag, de slotdag van het evenement sluit de Dominicaanse Republiek af tegen Canada en 's avonds staat de USA tegenover Venezuela. Deze wedstrijden worden gespeeld in Port St. Lucie.

Wanneer de USA wint plaatst de ploeg zich voor de Olympische Spelen. Maar wanneer de Dominicanen winnen van Canada en de USA zou verliezen van Venezuela, dan ontstaat er een gelijke stand tussen drie teams en is Canada uitgeschakeld.

Wanneer Canada wint en ook de USA wint gaat de laatste naar de Spelen, maar is er een gelijke stand tussen de overige drie teams. Wanneer Canada wint en ook Venezuela tot winst komt is er weer een ander scenario. In dat geval gaat Venezuela naar de Spelen op basis van het onderling resultaat tegen de USA. Er is dus nog heel wat mogelijk op de slotdag van het evenement. De ploegen die tweede en derde worden nemen later deze maand deel aan de Baseball Final Qualifier in Mexico.

...José Bautista als speler van...
...Toronto Blue Jays in 2012...
(© Foto: Henk Seppen)
De Dominicaanse Republiek kwam tot 17 honkslagen tegen Venezuela, waaronder drie van Julio Rodríguez, José Bautista, Luís Liberato en Jeison Guzmán. Bautista, Liberato en Guzmán homerden allemaal, net als Yefri Pérez en Juan Francisco. Rodríguez, Bautista en Francisco sloegen drie punten binnen.

Venezuela sloeg maar zes honkslagen, maar één daarvan was een grand slam homerun van Hernán Pérez in de zevende inning, die de achterstand op dat moment terugbracht naar 7-4. De Dominicanen voegden daarna drie runs toe in de achtste en nog eens vier in de negende.

De Dominicanen openden de score in de tweede inning. Het eerste punt werd gescoord toen Melky Cabrera na een fout op het honk kwam. Een 2-run single van Julio Rodríguez volgde. In de derde inning homerden Liberato en Guzmán allebei en in de zesde voegde Bautista een 2-run homerun toe.

Melky Cabrera en José Bautista zijn twee voormalige Major League-veteranen. Beiden speelden in 15 Major League-seizoenen. De 40-jarige Bautista speelde voor acht teams in 2004-2018, waaronder tien voor Toronto Blue Jays. De 36-jarige Cabrera speelde eveneens voor acht teams (maar tweemaal voor Kansas City Royals) in 2005-2019, waaronder vijf seizoenen voor New York Yankees. In 2013-2014 waren de twee teamgenoot van elkaar in Toronto. Nada Venezuela viermaal had gescoord op de grand slam van Pérez namen de Dominicanen meer afstand in de achtste op opeenvolgende puntscorende honkslagen van Rodríguez, Bautista en Francisco. Nog eens vier punten volgden in de negende via 2-run homeruns van Yefri Pérez en Juan Francisco.

In de avond stond de USA slechts met 3-1 voor na zeven innings, maar kwam daarna tot een rally van zeven punten in de achtste om een beslissende voorsprong te nemen. Jarren Duran sloeg drie van de tien Amerikaanse honkslagen en miste alleen de homerun om for-the-cycle te slaan. Luke Williams en voormalig Major Leaguer Todd Frazier homerden. Het enige Canadese punt werd gescoord op een homerun van Jacob Robson in de vierde inning.

Een honkslag van Eric Filia leverde de USA het eerste punt op in de derde inning, maar Canada kwam daarna langszij toen Robson homerde. In de vijffde hernam de USA de leiding op de homerun van Williams, waarna een punt werd toegevoegd in de zesde op een driehonkslag van Eddy Alvarez.

In de zevende inning nam de USA meer afstand via de 7-run rally. Dat begon met een RBI-double van Triston Casas. Nadat een punt was gescoord op een fout voegde Luke Williams een 2-run double toe, gevolgd door een RBI-triple van Jarren Duran en een 2-run homerun van Todd Frazier.

(4 juni)

Gerelateerde Artikelen:
WBSC Baseball Americas Qualifier van start in Florida; No-Hitter Canada. (31 mei)
WBSC Baseball Americas Qualifier: Eerste winst Nicaragua; Cuba uitgeschakeld. (1 juni)
WBSC Baseball Americas Qualifier: Teams bekend voor Super Round. (2 juni)
WBSC Baseball Americas Qualifier: Slotduel Openingsronde opnieuw verregend. (3 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.