Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Honkslagen voor Apostel, Albies en Gregorius in Major League Spring Training
English

CLEARWATER / NORTH PORT / PORT ST. LUCIE, Florida / PEORIA / SCOTTSDALE / PEORIA, Arizona (USA) - Op donderdag en vrijdag (4/5 maart) werden er per dag weer veertien oefenwedstrijden gespeeld tijdens Major League Spring Training. Op beide dagen kwamen drie spelers met een Nederlands paspoort in actie.

Sherten Apostel (Texas Rangers), Carter Kieboom (Washington Nationals) en Chadwick Tromp (San Francisco Giants) speelden op donderdag. Ozzie Albies (Atlanta Braves), Didi Gregorius (Philadelphia Phillies) and Jurickson Profar (San Diego Padres) speelden op vrijdag.

In Surprise kwam Apostel donderdag in het duel tegen San Diego Padres in het duel in de 1e6 als nieuwe eerste honkman in een 5-3 winst. In zijn enige slagbeurt sloeg Apostel een 2-out single in de 2e6, maar strandde op het eerste honk.

In Port St. Lucie startte Kieboom donderdag als derde honkman tegen New York Mets en sloeg 0-uit-3 in een 8-4 nederlaag. Hij sloeg een grounder in de tweede inning en kreeg drie slag in de vierde. In de zesde kwam Kieboom aan slag met één uit en een loper op het eerste honk. Zijn grounder zorgde voor een gedwongen nu, waarna hij zelf achterbleef op het eerste honk. In de 2e6 werd hij vervangen.

In Scottsdale werd Tromp donderdag ingezet als nieuwe catcher tegen Chicago White Sox in een 3-1 winst. In de 2e5 scoorde San Francisco hun drie punten op homeruns van Joe McCarthy en Darin Ruf (2-run). De inning eindigde toen Tromp een grounder sloeg in zijn enige slagbeurt in de wedstrijd.

In North Port op vrijdag was Albies de startende tweede honkman in een 4-0 shutout-winst tegen Minnesota Twins. Nadat hij een grounder had geslagen in de eerste inning opende Albies de vierde inning met een honkslag. Even later werd hij uitgeschakeld in een dubbelspel. Albies verliet het duel na vier innings.

In Clearwater startte Gregorius als korte stop tegen Pittsburgh Pirates in een wedstrijd die met 3-0 werd gewonnen. In de tweede helft van de eerstte inning sloeg Gregorius een honkslag met één uit, waarna hij scoorde toen volgende slagman Bryce Harper homerde. Gregorius sloeg een pop-fly in de derde, waarna hij een grounder sloeg in de vijfde en werd vervangen in de 1e6.

In Peoria startte Profar als linksvelder tegen San Francisco Giants in een 9-3 winst. In zijn eerste slagbeurt in de tweede inning kreeg Profar vier wijd met één uit, maar ging even later uit bij een steelpoging. In de vierde inning kreeg Profar opnieuw vier wijd en dit keerde scoorde hij na een tweehonkslag van Trent Grisham. Profar kreeg zijn laatste slagbeurt in de vijfde inning met twee uit en twee lopers op de honkne, maar kreeg toen drie slag. Hierna werd hij vervangen in de 1e6.

(5 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in MLB Spring Training. (3 maart)
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.