Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Matanzas neemt leiding in Cubaanse Halve Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Cocodrilos de Matanzas won vrijdagmiddag (12 maart) nipt met 4-3 van Leñadores de Las Tunas in Game 5 van de best-of-seven Halve Finale om een 3-2 voorsprong te nemen. Game 6 wordt op zondag gespeeld.

Las Tunas won de eerste twee wedstrijden. Op zondag won de ploeg met 4-2 en de volgende dag werd een 10-6 overwinning geboekt. Matanzas won vervolgens Game 3 op woensdag met slechts 1-0. Op donderdag kwam de regerend kampioen langszij door met 12-7 te winnen in een 11-inning, 4½ uur wedstrijd.

De winnaar van deze reeks gaat naar de allesbeslissende Kampioensfinale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. In deze reeks is Alazanes de Granma de tegenstander. Deze ploeg werd de eerste finalist op 27 februari na winst van hun Halve Finale tegen Vegueros de Pinar del Río met 4-2.

(12 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Matanzas wint in 11 innings, brengt Cubaanse Halve Finale in balans. (11 maart)
Matanzas voorkomt 'sweep' met 1-0 winst in Cubaanse Halve Finale. (10 maart)
Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale. (8 maart)
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)Game 5: Las Tunas vs. Matanzas

In Estadio José Antonio Huelga in Sancti Spíritus stond Matanzas achter, maar had slechts één inning nodig om dit snelle duel, dat twee uur en 45 minuten duurde, te beslissen. Met een 2-0 achterstand kwam de regerend kampioen tot een rally van vier punten in de vijfde inning en dat was genoeg.

Las Tunas-starter Carlos Juan Viera Alvarez kreeg drie nullen op rij in de eerste helft van de eerste inning, waarna hij de steun kreeg van een voorsprong in de tweede helft van deze beurt. Yuniesky Larduet Domínguez opende met een honkslag op Matanzas-starter Yoanni Yera Montalvo, Andrés Quiala Herrera volgde met een tweehonkslag en veteraan Danel Castro Moñagorry voegde een puntscorende honkslag toe. Castro's klap was een pop-fly in kort rechts/midveld en de bal viel net buiten bereik van tweede honkman Aníbal Medina Pérez en rechtsvelder Yadir Drake Domínguez. Met lopers 'op de hoeken' en nul uit probeerde Quiala te scoren op een korte grounder richting eerste honk van Yosvano Alarcón Tardio, maar hij werd op de plaat uitgeschakeld. De inning eindigde toen een line drive in het rechtsveld van volgende slagman Rafael Viñales Alvarez een dubbelspel werd, want Castro, die op het tweede honk stond en vertrok op de klap, kon niet op tijd terugkeren.

Las Tunas bereikte het honk weer in de tweede en derde inning, maar scoorde pas weer in de vierde slagbeurt. Viñales begon met vier wijd, schoof op naar het derde honk op een honkslag van Yordanis Alarcón Tardio en scoorde op een 2-out single van Héctor Castillo Blair. Twee lopers bleven achter.

Matanzas werd ook op rij uitgeschakeld in de tweede, waarna een loper achterbleef op het tweede honk in de derde slagbeurt. In de volgende inning kreeg de ploeg de honken vol met één uit toen Ariel Sánchez Sánchez en Yariel Duque Salgado beiden een honkslag sloegen en Yadir Drake Domínguez vier wijd kreeg. Maar de inning eindigde met een dubbelspel.

In de 1e5 kwam Matanzas tot een rally van vier punten met twee uit om het duel om te draaien. Met één uit sloegen Andrys Pérez Garcia en Eduardo Blanco Díaz een honkslag en schoven op via een opofferingsstootslag van Aníbal Medina Pérez. Hierna volgden vier honkslagen op rij. Eerst leverde Yadil Mujica Díaz een 2-run double af die de stand in balans bracht. Mujica scoorde daarna na een honkslag van Sánchez om Matanzas op voorsprong te zetten. Sánchez schoof op naar het derde honk op een honkslag van Duque en scoorde op een tweehonkslag van Drake.

Las Tunas werd op rij uitgeschakeld in de 2e5, maar bracht de achterstand terug naar 4-3 in de zesde. Met twee uit stond Andrés De La Cruz Matos (velderkeus) op het eerste honk en hij scoorde op een tweehonkslag van Eduardo García Torres. De inning eindigde met een strikeout.

Beide teams kwamen weer in scoringspositie in de zevende inning. Matanzas had lopers op het eerste en tweede honk met één uit, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt. Voor Las Tunas sloeg Andrés Quiala Herrera een tweehonkslag met één uit op Jonder Martínez Martínez, die de pitching in deze inning had overgenomen. De 42-jarige veteraan volgde met een strikeout en een vangbal eindigde de inning. Martínez nam in 2006 met de Nationale Ploeg van Cuba deel aan de Haarlemse Honkbal Week in Nederland. De rechtshander nam ook deel aan de Olympische Spelen van 2004 in Athene (Griekenland) en 2008 in Peking (China), de World Baseball Classic van 2006 en 2017 en twee Wereldkampioenschappen (2003, 2007).

Nadat Matanzas op rij was uitgeschakelde in de 1e8 kreeg Las Tunas weer een honkloper in hun achtste beurt. Met één uit sloeg Yordanis Alarcón Tardio een honkslag. Noelvis Entenza González nam daarna de pitching over van Martínez en de Matanzas-verdediging maakte vervolgens hun derde dubbelspel in deze wedstrijd.

In de 1e9 liet Matanzas een loper achter op het eerste honk. In de 2e9 gooide Entenza vier wijd op Yuniesky Larduet Domínguez met twee uit, maar daarna maakte een vangbal een einde aan de wedstrijd. En daarmee had Matanzas deze reeks in eigen voordeel omgedraaid.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.