Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Nederlands Team verliest laatste oefenduel in Arizona
English

SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Het Nederlands Team speelde op maandag (27 februari) de laatste van vier oefenwedstrijden in Arizona. Na de eerste twee wedstrijden te hebben verloren tegen Hanwha Eagles (4-1, 15-4) kwam Oranje in het derde duel terug van een achterstand en won met 7-5 van LG Twins. Vandaag verloor de ploeg met 7-2 van Kiwoom Heroes.

Het Nederlands Team sluit het trainingskamp in Arizona op dinsdag af en vliegt vervolgens op woensdag naar Taiwan. Dan krijgt de ploeg ook gezelschap van de spelers die in Major League Spring Training waren, namelijk pitcher Derek West, catcher Chadwick Tromp, infielders Xander Bogaerts en Jonathan Schoop en outfielder Richie Palacios. In Taiwan speelt het team nog een aantal oefenwedstrijden ter voorbereiding op de komende World Baseball Classic, die op 8 maart begint.

Alle spelers die in Arizona op het Oranje-roster stonden, inclusief de negen toegevoegde spelers, zijn in de vier oefenwedstrijden in actie gekomen, met uitzondering van pitcher Jaydenn Estanista, die nog niet heeft gespeeld. Hoewel ook Tom de Blok en Dylan Farley niet in één van de oefenduels speelden, gooiden ze wel in een intrasquad game.

Net als Hanwha Eagles en LG Twins was ook de tegenstander van vandaag, Kiwoom Heroes, één van de teams uit de KBO League, de hoogste profcompetitie in Zuid-Korea. Vorig seizoen eindigde Kiwoom Heroes op de derde plaats met een 80-62 'record' om zich te plaatsen voor de zogenoemde Semi Play-Off. In die best-of-five reeks speelde de ploeg tegen KT Wiz, dat op de vierde plaats eindigde en de Wild Card Game won tegen nummer vijf Kia Tigers. Kiwoom Heroes versloeg KT Wiz met 3-2 in de best-of-five om door te gaan naar de Play-Off tegen LG Twins. De ploeg won ook deze reeks (3-1) om zich te plaatsen voor de best-of-seven Korean Series, waarin werd gespeeld tegen SSG Landers, de winnaar van de reguliere competitie. Dit keer stond Kiwoom Heroes met lege handen, want het verloor de Finale met 4-2.

In de wedstrijd van vandaag keek Nederland na drie slagbeurten al tegen een snelle 6-0 achterstand aan. Kiwoom Heroes scoorde al deze punten op starter Shairon Martis, maar drie daarvan waren onverdiend, vanwege twee fouten. De rechtshander kreeg een lead-off triple tegen in de eerste inning. Martis volgde met drie slag voor de volgende slagman, maar een hiernavolgende grounder leverde het eerste punt op.

De Zuid-Koreaanse vice-kampioen voegde twee punten toe in de tweede inning. Ook nu kreeg Martis een lead-off single tegen, dit keer een bloop-hit net over het infield. Nadat de loper was opgeschoven na een wilde worp scoorde hij op een nieuwe bloop-honkslag. Met één uit was het een fout van derde honkman Andrelton Simmons die het volgende punt opleverde.

Kiwoom Heroes voerde de voorsprong op naar 6-0 in de 1e3 door nog eens driemaal te scoren, waarvan twee punten onverdiend waren. Martis begon met een strikeout, maar volgde met vier wijd. Een fout van korte stop Ray-Patrick Didder zorgde daarna voor de volgende honkloper. Beide lopers scoorden op een tweehonkslag en met twee uit leverde een honkslag het derde punt in deze slagbeurt op.

Nederland werd op rij uitgeschakeld in de eerste twee innings, waarna werd gescoord in de derde slagbeurt. Andrelton Simmons begon met een honkslag en scoorde toen volgende slagman Sharlon Schoop de bal over de omheining dreunde voor een homerun. Met twee uit werd nog een honkslag genoteerd door Jurickson Profar, die in zijn eerste oefenduel speelde. Maar hij strandde op het eerste honk.

In de 1e4 werd Eric Mendez Matos de nieuwe Oranje-pitcher. Hij begon met vier wijd, kreeg daarna een vangbal en sloot af met twee strikeouts.

...Sharlon Schoop...
...homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e4 werden er twee Nederlandse honkslagen genoteerd, maar waren er slechts drie slagmensen, omdat twee van hen op de honken werden uitgeschakeld. Wladimir Balentien opende met een honkslag, maar daarna sloeg Roger Bernadina in een dubbelspel. Nu met twee uit sloeg Zander Wiel een honkslag, maar hij werd op het tweede honk uitgeschakeld toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken.

Franklin Van Gurp gooide de vijfde inning voor Nederland en deed het uitstekend, want hij gooide driemaal drie slag op rij.

In de eigen vijfde slagbeurt kreeg Oranje een honkloper toen Andrelton Simmons een honkslag sloeg met één uit, maar hij strandde op het eerste honk.

Kiwoom Heroes voegde weer een punt toe in de 1e6 en dat bleef het enige punt dat door beide teams werd gescoord sinds de vierde inning. Met één uit gooide nieuwe pitcher Antwone Kelly vier wijd. Een infield-hit werd daarna gevolgd door een fout van eerste honkman Didi Gregorius, wat voor lopers 'op de hoeken' zorgde. Na een gestolen honken raakten de honken vol na vier wijd, waarna een volgende vrije loop het zevende Koreaanse punt opleverde. Dat maakte ook een einde aan de inning, want Kelly had zijn pitch-count bereikt.

Nadat de Nederlandse aanval op rij was uitgeschakeld in de 2e6 werd Scott Prins de nieuwe Oranje-werper in de 1e7. Met twee uit gooide hij vier wijd, waarna een honkslag zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Maar de inning eindigde even later met een fraaie diving catch van linksvelder Jurickson Profar.

Drie Oranje-slagmensen werden weer op rij uitgeschakeld in de 2e7. Hierna kreeg de nieuwe Nederlandse werper Wendell Floranus nog één honkloper in de 1e8 met één uit, maar twee vangballen volgden. Dat maakte ook gelijk een einde aan de wedstrijd.

Een wedstrijd waarin Nederland niet veel kansen kreeg om tot scoren te komen.

De volgende spelers kwamen in actie voor Nederland:
Jurickson Profar (LF, 1-uit-3), Didi Gregorius (1B, 0-uit-3), Wladimir Balentien (DH, 1-uit-3), Roger Bernadina (CF, 0-uit-3), Zander Wiel (Extra DH, 1-uit-3), Josh Palacios (RF, 0-uit-2), Andrelton Simmons (3B, 2-uit-2), Sharlon Schoop (2B, 1-uit-2), Ray-Patrick Didder (SS, 0-uit-2), John Polonius (SS, 0-uit-0), Sicnarf Loopstok (C, 0-uit-2), Dashenko Ricardo (C, 0-uit-0) en pitchers Shairon Martis, Eric Mendez Matos, Franklin Van Gurp, Antwone Kelly, Scott Prins en Wendell Floranus.

(27 februari)

Gerelateerde Artikelen:
Nederlands Team wint eerste oefenduel via homerun-comeback. (25 februari)
Nederlands Team verliest ruim in tweede oefenduel in Arizona. (21 februari)
Nederlands Team opent oefenreeks in Arizona met verlies. (19 februari)
Roster Nederlands Team bekend gemaakt voor World Baseball Classic. (10 februari)


Nederland - Kiwoom Heroes 2-7 (7½ inn.)
123456789RHE
Kiwoom Heroes12300100 -780
Nederland0020000X -263
pitchers Kiwoom Heroesinn.SOBBHRER
??????73-622

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Shairon Martis, L (0-1)341663

Eric Mendez Matos121---

Franklin Van Gurp13----

Antwone Kelly0.1 (*)-3111

Scott Prins1111--

Wendell Floranus121---

(*) - De 1e6 eindigde met één uit, omdat Kelly zijn pitch-count had bereikt

Homerun: Nederland: Sharlon Schoop (1)(3e,2-run,0 uit).
Umpires: .
Official Scorer-.
Technical Commissioner-.
Aanvangstijd-00:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Salt River Fields at Talking Stick, Scottsdale, Arizona (USA).

Game Notes:
Vierde oefenwedstrijd als onderdeel van de voorbereidingen op de World Baseball Classic.
Vierde van vier oefenwedstrijden tijdens de voorbereidingen in Arizona (USA).Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.