Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


No-Hitter Terrasvogels; 6 HRs Sparks Haarlem
English
HAARLEM / SANTPOORT / ROSMALEN / ALKMAAR - Oolders Omaco Sparks Haarlem en Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels wonnen zaterdag hun tweede double-header van het seizoen en zorgden opnieuw voor een aantal 'headlines'. Chantal Versluis en Debby Connor sloegen samen zes homeruns in de wedstrijden van Sparks Haarlem tegen Centrals, die werden gewonnen met 12-2 en 10-0.

Terrasvogels won met 6-3 en 9-0 tegen het puntloze Tex Town Tigers en zag Malou van Dusschoten een No-Hitter gooien in Game 2.

FysioExpert Olympia Haarlem en Gryphons deelden hun double-header. Olympia Haarlem won de opener met een ruime 13-0 score en boekte zo de eerste winst van het seizoen, waarna Gryphons het volgende duel ruim won, 10-3.

Alcmaria Victrix en UVV deelden eveneens. UVV won de opener met 2-1 om hun eerste overwinning van het seizoen binnen te halen, waarna Alcmaria Victrix Game 2 ruim won met 11-3.Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Centrals
In Haarlem opende Oolders Omaco Sparks Haarlem het thuisseizoen met twee ruime overwinningen tegen 12-2 en 10-0. Centrals stond voor vandaag voor het eerst onder leiding van Bas Langezaal, de opvolger van Hoofd Coach Caroline Theunissen na het eerste weekeinde. Een week geleden droeg Karin Tuk met twee overwinningen bij aan de winst tegen en bij Tex Town Tigers, vandaag sloegen Chantal Versluis en Debby Connor elk drie homeruns in de double-header. Chantal Versluis werd de eerste speelster in de geschiedenis die beide wedstrijden van een double-header begon met een homerun.

In de opener keek Sparks Haarlem aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand aan na afloop van de eerste helft van de eerste inning. Pitcher Kirsten Scheele raakte lead-off hitter Alma Hooi met een worp en kreeg vervolgens een stootslag-honklag tegen van Donna Hartman, die werd gevolgd door een foute aangooi, waardoor Hooi de score het eerste punt kon scoren. Met twee uit scoorde Hartman het tweede punt na een honkslag van Nikki Harte.

Maar daar bleef het bij voor Centrals, want de ploeg bereikte de honken niet meer, terwijl Sparks even later bezit van het duel nam. Chantal Versluis zette de toon toen ze opende met een homerun, waarna Leigh Godfrey volgde met een honkslag, het tweede honk stal en opschoof na een wilde worp. Nathatlie Gosewehr kreeg hierna vier wijd en stal het tweede honk. De twee loopsters brachten Sparks Haarlem op voorsprong toen Debby Connor volgde met een tweehonkslag en voor een 3-2 stand zorgde.

Drie runs volgden in de tweede inning. Manoa Weijgertse begon met vier wijd, waarna Leigh Godfrey met één uit het honk bereikte via een stootslag-honkslag. Met twee uit homerde Debby Connor om de stand op 6-2 te brengen.

Het verschil van 10 punten werd bereikt in de 2e4. Chantal Versluis opende de beurt met haar tweede homerun in de wedstrijd om de rally op gang te brengen. Centrals maakte drie fouten in deze inning, terwijl Areke Spel (honkslag), Karin Tuk (honkslag), Shannah van der Kaaij (tweehonkslag) en Manoa Weijgertse (groundout) bijdroegen met puntscorende klappen.

In Game 2 begon Chantal Versluis het duel voor Sparks Haarlem opnieuw met een homerun in de tweede helft van de eerste inning. Later in deze beurt, met twee uit, homerde ook Debby Connor en werd het 2-0. In de tweede inning sloeg Karin Tuk een honkslag, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Versluis.

Sparks Haarlem besliste het duel met een 7-run rally op negen honkslagen. TWaalf speelsters kwamen in het slagperk en met één uit bereikten 10 van hen op rij veilig het honk. Met uitzondering van Chantal Versluis sloegen alle speelsters in de slagvolgorde een honkslag in deze beurt, maar Chantal leverde haar aandeel uiteraard al eerder in het duel. Met één uit sloeg Debby Connor haar tweede homerun in de wedstrijd (ze sloeg later ook nog een honkslag in haar tweede slagbeurt in deze inning). Een wilde worp, honkslagen van Shannah van der Kaaij (one-run), Beau van Gelder (one-run), Leigh Godfrey (one-run) en een tweehonkslag van Nathalie Gosewehr (2-run) verhoogden de stand naar 10-0.

Centrals bereikte slechts tweemaal het honk op Rebecca Soumeru, die een one-out single tegen kreeg in de eerste en derde inning.


...Bas Langezaal (2e links) terug als Hoofd Coach...

...Karin Tuk steelt het tweede honk...

...Chantal Versluis slaat raak...

...Homerun # 1...

...Homerun # 2...

...Homerun # 3...

...Debby Connor wordt begroet na Homerun # 1...

...en Homerun # 2...

...en Homerun # 3...
(© Alle foto's: Fred Versluis)

Game 1
Oolders Omaco Sparks Haarlem - Centrals 12-2 (4)
RHE
Centrals2000 -223
Oolders Omaco Sparks Haarlem3306 -1291
(two outs when 10-run difference was reached in the fourth inning)
pitchers Centralsinn.SOBBHRER
Richelle van Gennip, L (1-2)3 (*)34697
Puck van der Kolk0.2-1333
(*) - Van Gennip gooide op 3 slagvrouwen in de 4e inning
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (2-0)45-221
Homeruns: Sparks Haarlem: Chantal Versluis 2 (2)(solo,1st,op Van Gennip; solo,1st,op Van Gennip), Debby Connor (1)(3-run,2nd,op Van Gennip).
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Sander Bootsman.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play-Eddy van Loon.
Speeltijd-1:15 uur.

Game 2
Oolders Omaco Sparks Haarlem - Centrals 10-0 (3 1/2)
RHE
Centrals0000 -020
Oolders Omaco Sparks Haarlem217X -10130
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Sara Pesonen, L (0-1)32-131010
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (2-0)46-2--
Homeruns: Sparks Haarlem: Chantal Versluis (3)(solo,1st,op Pesonen), Debby Connor 2 (3)(solo,1st,op Pesonen; solo,3rd,op Pesonen).
Umpires: HP-Sander Bootsman, 1B-Patrick Reus.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play-Eddy van Loon.
Speeltijd-1:03 uur.Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels vs. Tex Town Tigers
In Santpoort begon Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels het thuisseizoen met een dubbele overwinning tegen de jonge ploeg van Tex Town Tigers, 6-3 en 9-0. Voor aanvang van de eerste wedstrijd en na de introductie van de speelster was er een moment stilte ter nagedachtenis aan voormalig Hoofd Coach Teun van den Berg (die in maart overleed) en voormalig honkballer/coach Jersey van Doornspeek (die overleed in januari), die beiden een lange verbintenis met Terrasvogels hadden.

In de eerste inning van Game 1 opende Terrasvogels de score dankzij een lead-off triple van Petra van Heijst en een daaropvolgende opofferingsslag van Marisèla de Wind. Later in deze beurt sloeg ook Anouk van den Heuvel nog een driehonkslag, maar bleef achter.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning. Yonina Sint Jago begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze opschoof na een grounder van Cheryl Hiele. Hierna kreeg Lisa Waasdorp vier wijd. Met twee uit scoorden de twee loopsters na een honkslag van Petra van Heijst, zodat het 3-0 werd.

Tex Town Tigers wist in de derde slagbeurt langszij te komen toen een aantal defensieve acties geen nul tot gevolg hadden. Met één uit sloeg Amber Krijgsman een driehonkslag, waarna Maaike Ogink het honk bereikte na een velderskeus zonder nul. Een volgende velderskeus-situatie op een grounder van Annemiek Jansen resulteerde hierna in het eerste punt en loopsters op het eerste en tweede honk. Volgende slagvrouw was Nadine Marinus, de meest ervaren speelster in de TTT-ploeg en de enige speelster die nog over is van de kampioensploegen uit 2008 en 2009. Ze volgde met een RBI-single die Jansen naar het derde honk bracht en die scoorde even later de gelijkmaker op een grounder van Laura Wissink. Maar in het restant van het duel bereikte TTT nog slechts driemaal de honken en bleef puntloos.

Terrasvogels hernam de leiding in de 2e3 toen Solange Starrenburg opende met een honkslag en scoorde toen Anouk van den Heuvel volgde met een tweehonkslag. Twee runs werden toegevoegde in de vierde toen Lisa Waasdorp vier wijd kreeg en scoorde op een honkslag van Myrthe Smid, die later scoorde na een wilde worp.

Winnende werpster Ginger de Weert verdiende haar derde zege van het seizoen en kwam tot 13 strikeouts.

Game 2 eindigde in een 9-0 winst voor Terrasvogels. Pitcher Malou van Dusschoten schakelde vijf slagvrouwen met drie slag uit en gooide een No-Hitter. Nadine Marinus was de enige TTT-speelster die de honken wist te bereiken, want zij kreeg vier wijd in de eerste inning en werd geraakt door een worp in de vierde.

Terrasvogels sloeg toe met vier runs in de eerste inning. Petra van Heijst en Marisèla de Wind begonnen met honkslagen, waarna de eerste scoorde na een fout. Solange Starrenburg volgde met een tweehonkslag en een honkslag van Anouk van den Heuvel was daarna goed voor de volgende twee runs. De laatste scoorde daarna op een uithaal richting rechtsveld van Yonina Sint Jago, die maar net een inside-the-park-homerun miste. Na het passeren van het derde honk met een driehonkslag, leek ze een kans te hebben op de vierhonker, maar een goede aangooi van rookie rechtsveldster Madelief van Eekelen (ze maakte haar Hoofdklasse-debuut) naar korte stop Laura Wissink naar catcher Maaike Ogink resulteerde in een nul op de plaat.

Het vijfde punt werd toegevoegd in de derde inning toen Marisèla de Wind opende met een honkslag, het tweede honk stal en scoorde op een 2-out single van Kate Gentile.

Een nieuwe 4-run rally volgde in de vierde slagbeurt op de pas 15-jarige Shaneequa Kock, die starter Amber Krijgsman opvolgde. Cheryl Hiele begon met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Myrthe Smid. Met één uit sloeg Petra van Heijst opnieuw een honkslag. Een honkslag van Marisèla de Wind (die 3-uit-3 sloeg) bracht het volgende punt binnen en een tweehonkslag van Solange Starrenburg leverde de volgende twee punten op en verhoogde de stand naar 9-0.


...Pitcher Ginger de Weert bereidt zich voor op Game 1...

...Petra van Heijst opent voor Terrasvogels met een triple...

...Lisa Waasdorp scoort een punt voor Terrasvogels in Game 1...

...Malou van Dusschoten gooide een No-Hitter in Game 2...

...Nadine Marinus was de enige TTT-honkloopster in Game 2...

...De 15-jarige Shaneequa Kock gooide de laatste inning voor TTT...
(© Alle foto's: Marco Stoovelaar)

Game 1
Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels - Tex Town Tigers 6-3
RHE
Tex Town Tigers0030000-352
Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels121200X-682
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Amber Krijgsman, L (0-3)644865
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (3-0)713-533
Umpires: HP-Bert Loggen, 1B-Carolien Stadhouders.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play-Ben Goorts.
Speeltijd-1:51 uur.

Game 2
Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels - Tex Town Tigers 9-0 (4 1/2)
RHE
Tex Town Tigers00000 -000
Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels4014X -9120
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Amber Krijgsman, L (0-4)311755
Shaneequa Kock111544
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, W (1-0)551---
(Malou van Dusschoten gooit een No-Hitter)
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Bert Loggen.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play-Ben Goorts.
Speeltijd-1:20 uur.Gryphons vs. FysioExpert Olympia Haarlem
In Rosmalen deelden FysioExpert Olympia Haarlem en Gryphons hun double-header. Olympia Haarlem won de opener met een ruime 13-0 score en boekte zo de eerste winst van het seizoen, waarna Gryphons het volgende duel ruim won, 10-3. De Tsjechische international Tereza Pochobradska maakte haar debuut voor Olympia en in de Hoofdklasse. In de double-header vandaag was ze de korte stop. Merel Oosterveld, die een week geleden de korte stop was in de openers tegen Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels, keerde terug naar het midveld.


...Lindsey Meadows...
...winnende werpster...
...4 Runs, 4 RBI's...
...3 Hits, 2B, HR...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de opener kwam Lindsey Meadows tot vijf strikeouts en sloeg 2-uit-4 met een tweehonkslag en homerun, scoorde driemaal en had drie RBI's voor Olympia Haarlem. De rechtshander kreeg de steun van 16 honkslagen, waaronder drie van Dinet Oosting, die twee triples sloeg en viermaal scoorde, terwijl Dominique Sprengers twee van de vijf doubles van haar ploeg sloeg.

In de eerste inning opende Olympia Haarlem de score met twee runs via een driehonkslag van Oosting en een tweehonkslag van Sprengers. Drie runs werden toegevoegd in de derde inning. Lindsey Meadows begon met een tweehonkslag en Dinet Oosting bereikte het honk na een fout, waarna back-to-back doubles van Lisette Untied (2 runs) en Maranca Ham de stand op 5-0 brachten.

Een 8-run rally volgde in de 1e5 om de voorsprong op te voeren naar 13-0. Twaalf speelsters kwamen in deze inning aan slag en sloegen acht honkslagen, waaronder twee van Dinet Oosting, die de beurt opende met een honkslag. Singles van Lisette Untied en Marit Molenaar zorgden even later voor de eerste twee runs. Een fout op een grounder van Tereza Pochobradska leverde daarna twee runs op. Hierna sloeg Lindsey Meadows een 3-run homerun. Oosting volgde met een driehonkslag en scoorde toen volgende slagvrouw Dominique Sprengers een tweehonkslag sloeg.

In Game 2 stond Gryphons-pitcher Mariëlle Vleugels slechts zeven hits toen en kreeg de steun van een 5-run eerste inning en werd de winnende werpster.

In de eerste slagbeurt produceerde Gryphons vijf honkslagen op Dominique Sprengers. Met twee uit en pinch-runner Mandy van Alebeek op het honk, waarna de honken vol kwamen toen Mariëlle Vleugels een honkslag sloeg en Kiki Draaijer vier wijd kreeg. Een honkslag van Lucie Marsiková bezorgde Gryphons een 2-0 voorsprong, gevolgd door een 2-run triple van Cindy van der Zanden, die daarna zelf scoorde op een honkslag van Emily Wiemken.

Gryphons voegde een punt toe in de tweede inning na een tweehonkslag van Vleugels, maar kreeg daarna drie runs tegen in de derde, waardoor de voorsprong werd teruggebracht tot 6-3. In de derde sloeg Merel Oosterveld een honkslag met één uit en kreeg Tereza Pochobradska vier wijd, waarna een punt werd gescoord op een honkslag van Lindsey Meadows. Met twee uit zorgden honkslagen van Dominique Sprengers en Laura Burggraaf voor een 6-3 stand, maar twee loopsters bleven daarna achter.

In de 2e5 bereikte Gryphons het verschil van 7 punten door viermaal te scoren op Meadows, die de pitching in de tweede inning had overgenomen. Alle punten waren onverdiende, want de Olympia-verdediging maakte deze beurt vier fouten. Met één uit kwamen de honken vol via Cindy van der Zanden (fout), Emily Wiemken en Monique Melissant (beiden stootslag-honkslag). Een fout op een grounder van Kim Donkers leidde even later tot een punt. Met twee uit volgden nog eens twee fouten, die samen voor drie runs zorgden en het einde van de wedstrijd via de mercy-regel.

Game 1
Gryphons - FysioExpert Olympia Haarlem 0-13 (5)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem20308 -13160
Gryphons00000 -053
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (1-1)5525--
pitcher Gryphonsinn.SOBBHRER
Lucie Marsiková, L (1-1)53-16132
Homerun: Olympia Haarlem: Lindsey Meadows (1)(3-run,5th,off Marsiková).
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Arjan de Wever.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play-Hannie Mulders (Gryphons).
Speeltijd-1:22 uur.

Game 2
Gryphons - FysioExpert Olympia Haarlem 10-3 (5)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem00300 -374
Gryphons51004 -10102
(two outs when 7-run difference was reached in the fifth inning)
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Dominique Sprengers, L (0-2)1.1-2766
Lindsey Meadows3.17134-
pitcher Gryphonsinn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, W (2-0)541733
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Martin Lemstra.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play-Jeannet Pennings (Gryphons).
Speeltijd-1:48 uur.Alcmaria Victrix vs. UVV
In Alkmaar deelden Alcmaria Victrix en UVV eveneens de punten. UVV won de opener met 2-1 om hun eerste overwinning van het seizoen binnen te halen, waarna Alcmaria Victrix Game 2 ruim won met 11-3.

In de opener kwam UVV-pitcher Lacey Dinney tot 12 strikeouts en stond slechts vier honkslagen toe op weg naar een kleine 2-1 winst. Zij en Alcmaria-pitcher Jessie van Aalst gooiden drie puntloze innings, maar daarna kregen beiden een punt tegen in de vierde inning.

In de 1e4 nam UVV een 1-0 voorsprong toen Stephanie Reid een tweehonkslag sloeg met één uit, schoof op na een grounder van Sanne Bolhuis en scoorde op een honkslag van Edith Riemsdijk. Alcmaria kwam langszij in de 2e4. Met één uit bereikte Raina Hunter het honk via een stootslag-honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een tweehonkslag van Laura Treurniet.

UVV hernam onmiddellijk de leiding in de vijfde inning toen, met één uit, Daniëlle Everse een honkslag sloeg en later scoorde op een tweehonkslag van Mirjam Boode. In het restant van het duel kreeg Alcmaria nog twee loopsters, maar wist niet terug te komen.

In Game 2 won Alcmaria ruim met 11-3 op 13 honkslagen, waaronder drie van Jessie van Aalst, die ook in dit duel de werpster was. Alcmaria zette wederom een aantal invalsters in vanwege blessures en had vandaag een paar speelsters uit het tweede team toegevoegd.

Aanvankelijk nam UVV een 1-0 voorsprong in de eerste inning via een fout, maar Alcmaria reageerde even later met twee runs na een wilde worp en een double van Treurniet. UVV kwam langszij in de derde toen Stephanie Reid het honk bereikte na een fout met twee uit, het tweede honk stal en opschoof na een fout, waarna ze scoorde op een honkslag van Sanne Bolhuis.

Alcmaria besliste het duel vervolgens met een 8-run rally in de 2e3 op zes honkslagen. Raina Hunter en Jessie van Aalst openden met honkslagen, waarna de honken vol kwamen toen Laura Treurniet vier wijd kreeg in een slagbeurt met 12 worpen. Een honkslag van Nienke Verhofstad bracht vervolgens twee runs binnen. Een 'force play-grounder' van Kim Buizer en stootslag-honkslag van Maaike Blaauwgeers waren daarna goed voor nog eens twee punten. Een driehonkslag van Raina Hunter veegde even later de honken leeg, zodat driemaal werd gescoord, gevolgd door een werpsterswissel en een RBI-single van Jessie van Aalst, zodat de stand op 12-2 kwam.

Alcmaria voegde een punt toe in de vierde na een honkslag van Sophie Bugter en UVV wist nog een punt te scoren in de vijfde na een honkslag van Sanne Bolhuis, maar de ploeg kon een 10-punten nederlaag niet voorkomen.

Game 1
Alcmaria Victrix - UVV 1-2
RHE
UVV0001100-240
Alcmaria Victrix0001000-141
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Lacey Dinney, W (1-1)7121411
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Jessie van Aalst, L (3-1)761422
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Arie Nokkert.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Harumi Ueda.
Speeltijd-1:37 uur.

Game 2
Alcmaria Victrix - UVV 11-3 (4 1/2)
RHE
UVV10101 -370
Alcmaria Victrix2081X -11133
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, L (0-2)2.2-3101010
Cintia de Groodt1.1--311
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Jessie van Aalst, W (4-1)541731
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Louis Rohan.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Harumi Ueda.
Speeltijd-1:27 uur.

(20 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.