Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx & Centrals)

Roef! opent met minimale winst vs. Centrals
English

...Wethouder Madeleine Bakker gooit de eerste bal...
(© Foto: Centrals)
DE BILT - Op een regenachtige en koude Opening Day boekte Roef! een minimale 1-0 overwinning bij Centrals op zaterdag (11 april) en scoorde het enige punt in de zevende inning. Voor aanvang van de eerste wedstrijd gooide Madeleine Bakker, Wethouder van Sporzaken van de Gemeente De Bilt, de ceremoniële eerste bal.

Hierna ging ook de tweede wedstrijd van start. Roef! nam een snelle 2-0 voorsprong op twee hits in de eerste slagbeurt, maar daarna werd het duel gestaakt vanwege de hevige regen en niet meer hervat. De wedstrijd wordt ingehaald op zondag 19 april.

Alle andere double-headers op deze Opening Day in de nieuwe Silver League hadden ook last van de regen.
De tweede wedstrijden van de double-headers tussen UVV en Ban-Topa Future Stars in Vleuten en tussen Twins en Euro Stars in Oosterhout werden eveneens afgelast. Ban-Topa won nipt met 10-9 tegen UVV, terwijl Tiwns opende met een 3-1 overwinning.
In Bussum ging de eerste wedstrijd tussen HCAW en Gryphons van start, maar werd gestaakt, net als de opener tussen Amsterdam Pirates en Zwijndrecht in Amsterdam.
Alleen Onze Gezellen en Almere '90 waren in staat beide wedstrijden te spelen. Onze Gezellen won met 16-6 en 5-3.

Verslag UVV vs. Ban-Topa Future Stars | Verslag HCAW vs. Gryphons | Verslag Amsterdam Pirates vs. Zwijndrecht
Verslag Twins vs. Euro Stars | Verslag Onze Gezellen vs. Almere '90

(11 april)

Stand
Compleet Programma
Uitslagen
Game 1

Centrals en Roef! opende het nieuwe seizoen met een prima pitching-controntatie tussen de Amerikaanse Sara Moulton en de Nieuw-Zeelandse Jasmin Kaiaruna. Het was vanaf het begin een interessant pitching-duel. Het was Centrals dat de meeste scoringskansen creëerde, maar er simpelweg niet in slaagde tot scoren te komen. Centrals 'outhit' Roef! met 8-5 en liet zeven loopsters in scoringspositie achter. Roef! strandde maar één loopster in scoringspositie, maar sloeg uiteindelijk op het juiste moment toe in de zevende en laatste inning om met 1-0 te winnen.

Sara Moulton, die op dit seizoen op het roster staat van de Chicago Bandits in de National Pro Fastpitch, begon sterk met drie strikeouts in de openingsslagbeurt. Ze zou in dit duel tien slagvrouwen met drie slag uitschakelen. Ze kreeg een 2-out single tegen van Nathalie Hosten in de eerste helft van de tweede inning. Loopster Ellen Doossche, die na een fout op het honk was gekomen, werd geraakt door de geslagen bal, die een einde aan de inning maakte, maar volgens de scoreregels krijgt de slagvrouw in zo'n geval een honkslag op haar naam.

In de derde inning sloeg Wies Ligtvoet een honkslag met twee uit en stal het tweede honk om de enige loopster van Roef! te worden die in scoringspositie kwam tot aan de beslissende zevende slagbeurt.

Centrals bereikte vaker de honken, maar werd van scoren afgehouden door werpster Jasmin Kaiaruna zelf of de Roef!-verdediging.

In de tweede helft van de eerste inning opende Jasmin Carlson met een tweehonkslag en sloeg Cheyenne Bumpus een honkslag. Twee vangballen en een strikeout volgden.

In de tweede inning begon Petya Sokolová met een tweehonkslag, maar strandde op het derde honk. In de derde inning kwam Carlson via een infield-hit op het honk. Met één uit volgde Franka van Dijk met een stootslag-honkslag. Maar dit keer sloten een binnenhoog en een strikeout de inning af.

In de vierde begon Sokolová met haar tweede honkslag, maar bleef wederom achter, waarna twee loopsters achterbleven in de vijfde. In de zesde sloeg Sara Moulton een honkslag met één uit. Maar Roef! draaide even later een dubbelspel op een poging een opofferingsstootslag te plaatsen.

En dat zette de beslissende zevende inning op. Met één uit sloeg Ellen Doossche een honkslag, waarna volgende slagvrouw Sophie Mollee een tweehonkslag sloeg en die bracht de loopster helemaal vanaf het eerste honk over de thuisplaat. En dat zou de beslissende klap van de wedstrijd zijn. Mollee kwam zelf nog in scoringspositie op een hierna volgende grounder, waarna Jasmin Kaiaruna opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop te creëren. Moulton sloot de inning vervolgens af met een strikeout, maar Centrals keek een 1-0 achterstand aan.

De spanning steeg in de tweede helft van de zevende inning. Met één uit kregen Jasmin Carlson en Cheyenne Bumpus beiden vier wijd, zodat het gelijkmakende punt op het tweede honk stond. Maar hierna schakelde Jasmin Kaiaruna de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit om de winst te bezegelen.Centrals - Roef! 0-1 (Game 1)
RHE
Roef!0000001-150
Centrals0000000-081
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Jasmin Kaiaruna, W (1-0)7638--
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Sara Moulton, L (0-1)7102511
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Mariana Prins-Atanasova.
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur....Wies Ligtvoet opent Game 2...


...Laura Bakker is de catcher voor Centrals in Game 2...
...Mariana Prins-Atanasova staat achter de plaat...

...Eva van Knegsel als loopster op het 1e honk...
...Sara Rosenbarker staat voor haar...

...Jasmin Kaiaruna, de winnende werpster van Game 1,...
...neemt een paar fotootjes...
...Maar toen sloeg de regen toe...

...Het veld is niet meer bespeelbaar voor het restant van Game 2...
(© Alle Foto's: Rein Merkx)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.