Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Johan Korpel)

Regen verknalt grote voorsprong Zwijndrecht vs. Pirates
English
AMSTERDAM - Opening Day in de Silver League in Amsterdam begon zaterdag (11 april) met een paar hindernissen, waarna de regen een ruime voorsprong verknalde van Zwijndrecht tegen Amsterdam Pirates.

Het begin van de openingswedstrijd werd met ruim een half uur vertraagd, omdat één van de twee umpires in een file terecht was gekomen. Toen het duel van start ging was er een harde wind, maar ook een vieze motregen. Ondanks de ongunstige weersomstandigheden ging Zwijndrecht voortvarend van start, want de ploeg nam een 8-1 voorsprong en leek op weg te zijn naar een 'mercy-rule' overwinning. Maar daarna werd het duel onderbroken vanwege de soms hevige regen. Na een lange wachtperiode hervatten umpires John van Renswoude en Arjan de Wever de wedstrijd niet meer, zodat het duel in zijn geheel moet worden overgespeeld. Game 2 werd uiteraard ook afgelast.
De double-header staat zondag 19 april opnieuw op het programma.

Alle andere double-headers hadden ook last van de regen.
De tweede wedstrijden van de double-headers tussen Centrals en Roef! in De Bilt, tussen Twins en Euro Stars in Oosterhout en tussen UVV en Ban-Topa Future Stars in Vleuten werden eveneens afgelast. Roef! won nipt met 1-0 van Centrals, terwijl Tiwns opende met een 3-1 overwinning en Ban-Topam met 10-9 won.
In Bussum ging de eerste wedstrijd tussen HCAW en Gryphons van start, maar werd eveneens gestaakt.
Alleen Onze Gezellen en Almere '90 waren in staat beide wedstrijden te spelen. Onze Gezellen won met 16-6 en 5-3.

Verslag Centrals vs. Roef! | Verslag UVV vs. Ban-Topa Future Stars | Verslag HCAW vs. Gryphons
Verslag Twins vs. Euro Stars | Verslag Onze Gezellen vs. Almere '90

(11 april)

Stand
Compleet Programma
Uitslagen
Game 1

Zwijndrecht beleefde een goede start, want de ploeg opende met twee runs in de eerste inning. Lead-off hitter Dayenne Sluijter bereikte na een fout het honk en Sanne Korpel volgde met een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Kelsey Huijzers, waarna er met twee uit voor werd gekozen om powerhitter Claudia Kranendonk opzettelijk vier te geven om een gedwongen loop te creëren. Maar dat mislukte, want vrije lopen met volle honken volgden voor Chantal Fehling en Themis Claes om Zwijndrecht op een 2-0 voorsprong te zetten.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning, wederom met twee uit. Kyra van Genderen begon met een honkslag, waarna ze scoorde op een 2-out single van Kelsey Huijzers. Een honkslag van Claudia Kranendonk maakte er daarna 4-0 van.

Pirates, dat een loopster achterliet op het derde honk in de eerste inning, pakte een punt terug in de tweede helft van de tweede inning. Met één uit kreeg Uchenna Jong Loy vier wijd en zij ging scoren na een 2-out single van Ragna Stegenga.

Zwijndrecht kwam tot een rally van vier punten om de voorsprong op te voeren naar 8-1 in de derde inning. En ook nu werden weer alle punten gescoord met twee uit. Met één uit sloegen Nadine van der Loos en Kyra van Genderen (stootslag) beiden een honsklag, waarna de honken vol kwamen te staan met twee uit toen Sanne Korpel vier wijd kreeg. Een punt werd daarna gescoord toen Kelsey Huijzers werd geraakt door een worp en Michelle van Bodegom volgde met een 3-run double.

In de 2e3, met een loopster op het derde honk en één uit, werd het duel gestaakt vanwege de regen. Er volgde een lange wachttijd, maar uiteindelijk werd ger duel gestaakt, dus alle details van de wedstrijd, zoals die hierboven staan, zijn alleen maar 'for-the-record', omdat het duel in zijn geheel moet worden overgespeeld.

De wedstrijd was het debuut voor het nieuwe coaching-duo van Pirates. De ploeg stond aanvankelijk onder leiding van Jan Kouwenhoven, maar die moest zich terugtrekken vanwege drukke werkzaamheden, waarvoor hij momenteel in Parijs verblijft. Zijn assistent Stefan Vessies nam de taak over, terwijl Ton van Koeverden de nieuwe assistent werd.
...Sanne Korpel draait voor een stootslag...

...Kelsey Huijzers plaatst een opofferingsstootslag...

...Chantal Fehling in het slagperk voor Zwijndrecht...

...Sanne Korpel op het 3e honk; 3B is Uchenna Jong Loy...

...Nadine van der Loos gaat contact maken...

...Chantal Fehling startte voor Zwijndrecht...
(© All Photos: Johan Korpel)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.