Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Onze Gezellen opent met tweemaal winst vs. Almere '90
English
HAARLEM - Onze Gezellen opende het nieuwe seizoen in de nieuw gevormde Silver League met een dubbele overwinning tegen Almere '90 op zaterdag (11 april). De Haarlemse ploeg won in de openingswedstrijd overtuigend met 16-6, waarna een 5-3 zege volgde in Game 2.

Het was een regenachtige, winderige en koude dag vandaag, maar desondanks was het mogelijk deze double-header in Haarlem te spelen. Alle andere double-headers hadden wel veel last van de regen.
De tweede wedstrijden van de double-headers tussen UVV en Roef! in Vleuten en tussen Centrals en Roef! in De Bilt en tussen Twins en Euro Stars in Oosterhout werden allen afgelast. Ban-Topa wont nipt met 10-0 van UVV, terwijl Roef! tot een 1-0 shutout kwam tegen Centrals en Twins met 3-1 won.
In Bussum ging de eerste wedstrijd tussen HCAW en Gryphons van start, maar werd gestaakt, net als de opener tussen Amsterdam Pirates en Zwijndrecht in Amsterdam.

Verslag Centrals vs. Roef! | Verslag UVV vs. Ban-Topa Future Stars | Verslag HCAW vs. Gryphons
Verslag Amsterdam Pirates vs. Zwijndrecht | Verslag Twins vs. Euro Stars

(11 april)

Stand
Compleet Programma
Uitslagen
Game 1

De opener leek aanvankelijk de kant van Almere '90 op te gaan, want de ploeg scoorde drie punten in de eerste slagbeurt op Fiona Sewalt. Suzanne Poelgeest begon met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal. Vier wijd voor Stacy Groot volgde, waarna de honken vol kwamen toen ook Maxime Scheffer een honkslag sloeg. Hierna leverde Shanna te Vrede de derde honkslag af om het eerste punt binnen te brengen. Even later zorgde een doorgeschoten bal voor het tweede punt, waarna een opofferingsslag van Kelsy Pieneman de stand opvoerde naar 3-0. Met Te Vrede nu op het derde honk volgden drie nullen, maar Almere '90 had wel een snelle voorsprong genomen.

Maar dingen kunnen snel veranderen, zoals gebeurde in deze wedstrijd. Met een 3-0 achterstand werd Onze Gezellen op rij uitgeschakeld in de eerste slagbeurt door Shanna te Vrede, waaronder twee strikeouts. Almere liet daarna een loopster achter op het eerste honk in de 1e2, waarna Onze Gezellen flink uithaalde. De thuisploeg kwam tot een rally van twaalf (!) punten in de tweede helft van de tweede inning op acht honkslagen om het duel te beslissen.

In deze slagbeurt kwamen 15 slagvrouwen aan slag. Laura van der Bos begon met een driehonkslag, waarna ze scoorde op een honkslag van Amy Udink. Een vangbal volgde, maar daarna bereikten de volgende tien slagvrouwen veilig de honken. Met één uit sloeg Fiona Sewalt een honkslag, waarna een double-steal volgde. De honken kwamen vol te staan toen Iris Dweelaard vier wijd kreeg en een hierna volgende vrije loop voor Demi Aussems leverde een punt op. Onze Gezellen bracht de stand in evenwicht en nam de leiding toen Shannon Hetem even later een 2-run single sloeg. Na een wlde worp kreeg de thuisploeg de honken weer vol toen Patricia Hesterman vier wijd kreeg. Hierna volgde een 2-run double van Babs de Jonge en kwamen de honken wederom vol toen Laura van der Bos werd geraakt door een worp. Amy Udink volgde met een 2-run single die de stand opvoerde naar 8-3 en leidde tot een werpsterswissel. Maxime Scheffer nam het over, maar werd begroet met een 2-run triple van Ardine Schemmekes, gevolgd door een 2-run homerun van Fiona Sewalt. Met de stand nu op 12-3 volgden twee nullen, maar de wedstrijd was nu wel dicht in de buurt van een voortijdig slot via de mercy-rule.

Met een 12-3 achterstand scoorde Almere tweemaal in de 1e3. Met één uit kreeg Shanna te Vrede vier wijd en scoorde op een driehonkslag van Kelsy Pieneman, die even later scoorde na een grounder van Shawna van der Schouw. Een 2-out single van Britt Remmers volgde, maar die ging uit bij een steelpoging, waarmee de inning ten einde kwam.

Onze Gezellen voegde nog vier onverdiende punten toe in de 2e3 toen de Almere-verdediging drie fouten maakte. Nadat Shannon Hetem was begonnen met een honkslag werden de punten gescoord via een honkslag van Laura van der Bos, opofferingsslag van Amy Udink, tweehonkslag van Ardine Schemmekes en een fout.

Almere kwam nog eenmaal tot scoren in de vierde inning toen Merel Boers vier wijd kreeg en scoorde op een 2-out triple van Stacy Groot.

Onze Gezellen - Almere '90 16-6 (3½ inn.) (Game 1)
RHE
Almere '903021 -663
Onze Gezellen0(12)4X -16110
pitcher Almere '90inn.SOBBHRER
Shanna te Vrede, L (0-1)1.12361010
Maxime Scheffer1.221562
pitcher Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Fiona Sewalt, W (1-0)434665
Homerun: Onze Gezellen: Fiona Sewalt (1)(2e,2-run,op Scheffer).
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Wout van der Horst.
Scorer-Joke Sewalt (Onze Gezellen).
Speeltijd-0:00 uur.
Game 2

In de tweede wedstrijd brak Onze Gezellen een 1-1 stand met een 4-run rally in de vijfde inning op weg naar een 5-3 overwinning.

Na een loopster op het derde honk te hebben achtergelaten in de eerste inning opende Onze Gezellen de score in de tweede slagbeurt. Amy Udink begon met een honkslag en schoof op na een grounder van Ardine Schemmekes. Ze scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Fiona Sewalt, die zelf op het derde honk achterbleef.

Voor Almere sloeg Shanna te Vrede een honkslag met twee uit in de eerste inning, maar strandde. Onze Gezellen-starter Shannon Hetem kreeg hierna drie nullen op rij (waaronder twee strikeouts) in de tweede inning, maar zag Almere langszij komen in de derde inning. Merel Boers begon met een honkslag, schoof op na een grounder van Renée Adriaanse en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van Suzanne Poelgeest.

In de vierde Almere-inning bereikte lead-off hitter Kelsy Pieneman het derde honk na een fout, maar bleef achter.

Nadat Almere op rij was uitgegaan in de vijfde kwam Onze Gezellen tot een rally van vier punten in de tweede helft van de slagbeurt. Daniëlle Gardeniers en Kayleigh van Emst begonnen met honkslagen, waarna beiden opschoven na een grounder van Shannon Hetem. Een tweehonkslag van Patricia Hesterman bezorgde Onze Gezellen vervolgens een 3-1 voorsprong. Hierna ging Van Emst uit op de thuisplaat na een grounder van Babs de Jonge, maar daarna volgde Laura van der Bos met een 2-run double. Na een werpsterswissel kreeg Amy Udink vier wijd, waarna Van der Bos opschoof na een wilde worp en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Ardine Schemmekes. De honken kwamen vol te staan toen Fiona Sewalt een honkslag sloeg, maar daarna kwam de inning ten einde toen Udink gedwongen uitging op de plaat.

Nadat Almere de honken vol had achtergelaten in de zesde inning was de ploeg weer productief in de zevende slagbeurt. Merel Boers begon met vier wijd, waarna de honken vol kwamen toen Suzanne Poelgeest en Stacy Groot een honkslag sloegen met één uit. Een werpsterwissel volgde, want Lisa Pagan nam het over. Almere scoorde een punt na een wilde worp en kreeg weer volle honken toen Kelsy Pieneman vier wijd kreeg met twee uit. Een doorgeschoten bal verkleinde de achterstand naar 5-3, maar Pagan sloot het duel daarna af met drie slag.

Onze Gezellen - Almere '90 5-3 (Game 2)
RHE
Almere '900010002-363
Onze Gezellen010040X-592
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Renée Adriaanse, L (0-1)4.23-854
Merel Boers1.1121--
pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Shannon Hetem, W (1-0)6.162621
Lisa Pagan, SV (1)0.221---
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Louis Rohan.
Scorer-Joke Sewalt (Onze Gezellen).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.