Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg)

Ban-Topa wint van UVV dankzij 6e inning-rally
English
VLEUTEN - Ban-Topa Future Stars kwam tot een rally van vier punten in de zesde inning om een 7-6 achterstand om te zetten in een 10-7 voorsprong bij UVV. De Amsterdamse ploeg won uiteindelijk met 10-9 in een duel dat werd gestaakt met twee uit in de eerste helft van de zevende inning, vanwege de regen op deze Silver League Opening Day op zaterdag (11 april). De wedstrijd werd niet meer hervat, maar was op dat moment reeds geldig. Hierna was het niet meer mogelijk met de tweede wedstrijd van de double-header te starten, vanwege de weersomstandigheden, en dus volgde een afgelasting. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor donderdagavond 16 april.

Alle andere double-headers hadden ook last van de regen.
De tweede wedstrijden van de double-headers tussen Centrals en Roef! in De Bilt en tussen Twins en Euro Stars in Oosterhout werden eveneens afgelast. Roef! won nipt met 1-0 van Centrals, terwijl Tiwns opende met een 3-1 overwinning.
In Bussum ging de eerste wedstrijd tussen HCAW en Gryphons van start, maar werd gestaakt, net als de opener tussen Amsterdam Pirates en Zwijndrecht in Amsterdam.
Alleen Onze Gezellen en Almere '90 waren in staat beide wedstrijden te spelen. Onze Gezellen won met 16-6 en 5-3.

Verslag Centrals vs. Roef! | Verslag HCAW vs. Gryphons | Verslag Amsterdam Pirates vs. Zwijndrecht
Verslag Twins vs. Euro Stars | Verslag Onze Gezellen vs. Almere '90

(11 april)

Stand
Compleet Programma
Uitslagen
Game 1

Ondanks het ongunstige weer waren beide teams zeer productief in hun openingswedstrijd van het seizoen. Ban-Topa Future Stars kwam tot 16 honkslagen, UVV sloeg er acht en totaal werden er 19 punten gescoord. De wedstrijd werd gestaakt met twee uit in de eerste helft van de zevende inning, vanwege de regen.

Ban-Topa opende de score met twee runs in de eerste inning. Met één uit sloegen Jenny Kinburn en Jeaniven Sophia 'back-to-back doubles' die voor het eerste punt zorgden. Een honkslag volgde van de Amerikaanse Alyssa Dronenburg, die in 2012 in de Hoofdklasse speelde voor UVV. Een opofferingsslag van Shirley Jacobs maakte er daarna 2-0 van.

UVV antwoordde met een 4-run rally in de eigen eerste slagbeurt. Laura Arp begon met een driehonkslag en scoorde na een doorgeschoten bal. Naomi Andringa en Kirsten Vierdag sloegen daarna beiden een honkslag en schoven op na een grounder. Een nieuwe doorgeschoten bal bracht de stand vervolgens in balans en UVV kreeg de honken wederom vol toen Marleen van Gasteren en Misja Koops vier wijd kregen. Met twee uit leverde Renske de Leeuw een 2-run single af om UVV op een 4-2 voorsprong te zetten.

Die voorsprong was van korte duur, want Ban-Topa scoorde drie onverdiende punten in de volgende inning. Met één uit sloeg Samoyra Staal een tweehonkslag, waarna Emily Stenzler het honk bereikte na een fout. Met twee uit maakte Jeaniven Sophia goed contact en sloeg een 3-run homerun die haar ploeg een nieuwe voorsprong opleverde. Een paar jaar geleden speelde ze één seizoen in de Hoofdklasse voor Zwijndrecht.

Ban-Topa voegde een punt toe in de vierde dankzij een RBI-double van Sophia, maar de ploeg liet ook de honken vol achter.

Met een 6-4 achterstand scoorde UVV driemaal in de 2e4 om een 7-6 voorsprong te nemen. Renske de Leeuw sloeg een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna ze scoorde op een hierna volgende honkslag van Bente Erkelens. De laatste scoorde even later de gelijkmaker toen een uithaal in het outfield van Laura Arp eindigde in een fout. Met één uit bracht een honkslag van Kirsten Vierdag Arp binnen om UVV op 7-6 te brengen en dat leidde tot een werpsterswissel. Nadine van Roode nam het over van Shirley Jacobs en zij sloot de inning af, waardoor UVV loopsters op het tweede en derde honk achterliet.

Na een puntloze vijfde inning sloeg Ban-Topa met vier punten toe met twee uit in de zesde inning en nam dit keer de leiding voorgoed. Met één uit sloeg Jeaniven Sophia (die 4-uit-4 sloeg) een honkslag, net als Shirley Jacobs met twee uit. Een honkslag van Ylaine van den Hove bracht het gelijkmakende punt binnen en een hierna volgende honkslag van Kelly Platvoet bezorgde Ban-Topa daarna voor de derde keer in dit duel de leiding. Een fout op een klap van Nadine van Roode leidde daarna tot het volgende punt. Platvoet, die in het verleden voor vie verschillende teams in de Hoofdklasse heeft gespeeld, scoorde het tiende punt voor Ban-Topa na een doorgeschoten bal.

In de 2e6 begon UVV goed, maar kwam uiteindelijk een punt tekort. Laura Arp begon met vier wijd, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Naomi Andringa. De laatste scoorde vervolgens op een one-out grounder van Helma Pluim om de achterstand te verkleinen naar 10-9, maar een nieuwe grounder sloot de inning daarna af.

De zevende inning begon daarna, maar werd met twee uit gestaakt vanwege de regen en niet meer hervat.UVV - Ban-Topa Future Stars 9-10 (Game 1)
RHE
Ban-Topa Future Stars2301040-10161
UVV400302X-984
(wedstrijd gestaakt met 2 uit in de 1e7 vanwege de regen en niet meer hervat)
(alle statistieken uit de 1e7 tellen mee)
pitchers Ban-Topainn.SOBBHRER
Shirley Jacobs3.113776
Nadine van Roode, W (1-0)2.221122
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Helma Pluim, L (0-1)6.24116105
Homerun: Ban-Topa: Jeaniven Sophia (1)(2e,3-run,op Pluim).
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Bianca Dweelaard.
Scorer-Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.


...UVV's voorzitter Ruud van Zetten introduceert Mien Konings, één van de oudste softbal-leden van de club,...
...die de ceremoniële eerste bal gaat gooien ter opening van het softbalseizoen 2015 van UVV...

...Helma Pluim gooide voor UVV...

...Laura Arp opent voor UVV met een driehonkslag...

...Naomi Andringa scoort na een doorgeschoten bal...
...Pitcher Shirley Jacobs wacht op de bal...

...Shirley Jacobs startte voor Ban-Topa...


...Misja Koops op weg naar het 3e honk in de 1e inning...
...maar daar zou ze achterblijven...

...Renske de Leeuw gaat achter een lastige bal aan...
...Laura Arp dekt...

...Renske de Leeuw gooit richting 1e honk...


...Laura Arp gaat gedwongen uit in de 2e inning...
...Korte stop Jenny Kinburn ontvangt de bal op tijd...

...Kelly Platvoet gaat uit bij stelen in de 3e inning...
...Korte stop Renske de Leeuw krijgt de bal op tijd......Nadine van Roode gooit op Bente Erkelens...
...Ylaine van den Hove is de catcher...
...Gerrit-Jan van der Hoeven de umpire...

...De regen begint te vallen...

...UVV-pitcher Melissa Burger is herstellende van een blessure...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.