Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels shuts out Tex Town Tigers in afsluiter Dag 1 PO-Weekend
English
ALMERE - Terrasvogels won zaterdag (19 september) met 6-0 vs. Tex Town Tigers om de eerste zege te boeken en de eerste dag van het uit zes wedstrijden bestaande Golden League Play-Off Weekend af te sluiten op het complex van Almere '90 in Almere. In het vorige duel van vandaag verloor Terrasvogels met 5-1 van FysioExpert Olympia Haarlem, dat de dag was begonnen met een 13-0 winst vs. Tex Town Tigers. Het Play-Off Weekend wordt zondag afgesloten met nog eens drie wedstrijden, eveneens in Almere.
Game One - Olympia Haarlem vs. Tex Town Tigers
Game Two - Terrasvogels vs. Olympia Haarlem

Het Play-Off Weekend maakt deel uit van een nieuwe formule ter afsluiting van het softbalseizoen. Het wordt gevolgd door het Golden League Holland Series Weekend, dat komend weekeinde zal plaatsvinden op het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp. In de nieuwe opzet plaatst de winnaar van de reguliere competitie (die op zondag 13 september werd afgesloten) zich automatisch voor dit finale-weekeinde. Maar dat heeft ook tot gevolg dat competitiewinnaar Oolders Omaco Sparks Haarlem dit weekeinde niet in actie komt.

De ploegen die in de reguliere competitie op de tweede, derde en vierde plaats eindigden plaatsen zich voor de Play-Offs. FysioExpert Olympia Haarlem eindigde op de tweede plek voor Terrasvogels. Afgelopen zondag werd Tex Town Tigers de vierde ploeg die de top-4 bereikte en passeerde DSS op de laatste speeldag van het seizoen. Maar hoewel het trio al zeker is van een plek in de Play-Offs moeten deze drie teams nu nog deze tussenronde spelen. Op basis van de stand in deze ronde worden de wedstrijden van komend weekeinde ingevuld.

Tijdens het Holland Series Weekend, worden de drie Play-Off rondes gespeeld, gevolgd door de Holland Series. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen zijn alle rondes, inclusief de beslissende Holland Series, slechts een best-of-one! In het verleden waren de Play-Offs best-of-three series en de Holland Series een best-of-five.

In de nieuwe opzet worden al deze 'postseason'-wedstrijden gespeeld op een neutrale locatie. Behalve het Play-Off Weekend in Almere en het Holland Series Weekend in Hoofddorp, worden ook nog twee Promotie/Degradatie Series gespeeld in Rosmalen.

(19 september)

...Ginger de Weert...
...one-hitter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels won de eerste wedstrijd van deze reeks via een shutout tegen Tex Town Tigers, dat voor de tweede keer vandaag puntloos werd gehouden. Ginger de Weert gooide een sterk wedstrijd, stond het hele duel op de plaats, kwam tot elf strikeouts en stond slechts één honkslag toe.

Tex Town Tigers kreeg drie loopsters op het derde honk, maar allen strandden. In de eerste inning kreeg Annemiek Jansen vier wijd met twee uit, waarna ze het derde honk wist te bereiken na een wilde worp, maar hierna sloot De Weert af met een strikeout. In de vierde sloeg Laura Wissink een tweehonkslag met twee uit en schoof eveneens op na een wilde worp. Maar opnieuw sloot De Weert af met drie slag. In de vijfde begon Aafje van Baal met vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en een wilde worp met twee uit, maar bleef eveneens achter. De Weert schakelde in drie innings drie slagvrouwen op rij uit.


...Marisèla de Wind...
...double, triple...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels werd in de eerste inning op rij uitgeschakeld door starter Cheyenne Scheffer, maar opende de score in de volgende slagbeurt. Kimberly Jones begon met een stootslag-honkslag en scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een hierna volgende tweehonkslag van Lizzie Clarijs.

In de derde sloegen Jessica Waasdorp (lead-off) en Jessie van Aalst (met twee uit) een honkslag, maar liet Terrasvogels twee loopsters achter.

Terrasvogels nam daarna meer afstand door driemaal te scoren in de vijfde inning op Shaneequa Kock, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Met één uit sloegen Marisèla de Wind en Ella Krommendijk 'back-to-back doubles' en zorgden voor loopsters op het tweede en derde honk. Om een gedwongen loop op te zetten kreeg Jessie van Aalst opzettelijk vier wijd, zodat de honken vol kwamen te staan. Maar hierna werden de honken schoongeveegd en scoorden de drie loopsters toen Kimberly Jones volgde met een 3-run triple!


...Laura Wissink...
...enige TTT-hit...
(© F: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels verhoogde de voorsprong met nog eens twee punten in de eerste helft van de zevende op Linda van Dijk, die de pitching had overgenomen na de driehonkslag van Jones. Met één uit was het nu Marisèla de Wind die een driehonkslag sloeg. Ella Krommendijk kreeg daarna vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal. Jessie van Aalst volgde met een puntscorende honkslag en het volgende punt werd gescoord op een opofferingsslag van Kimberly Jones, die vier punten binnensloeg en eenmaal scoorde.

Met een 6-0 achterstand in de zevende begon Laura Wissink met vier wijd, waarna een vangbal volgde. Hierna schakelde Ginger de Weert de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit om haar totaal te verhogen naar elf en het duel af te sluiten.

Met haar 2-out double in de vierde inning tekende Laura Wissink voor de enige honkslag van Tex Town Tigers. In hun eerste duel van vandaag tegen Olympia Haarlem sloeg TTT slechts twee honkslagen, beiden geslagen door Annemiek Jansen.Tex Town Tigers - Terrasvogels 0-6
RHE
Terrasvogels0100302-6110
Tex Town Tigers0000000-010
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (1-1)71131--
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Cheyenne Scheffer, L (0-1)32-411
Shaneequa Kock1.1-1433
Linda van Dijk2.231321
Box Score
Play-by-Play
Eindstand
Stand PO-plaatsing
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Albert Tolen,
3B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Bert Loggen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:46 uur.

Game Notes:
Game Three van 6-game Play-Off Weekend (Plaatsingsronde).
Wedstrijd gespeeld op het veld van Almere '90 in Almere.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15° C, noord-noordwestelijke wind 14 kmu, windkracht 2,7 Bft, luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.