Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Dennis Duin)

Olympia Haarlem wint ook tweede duel van PO-Weekend
English
ALMERE - FysioExpert Olympia Haarlem won zaterdag (19 september) ook het tweede duel van het uit zes wedstrijden bestaande Golden League Play-Off Weekend op het complex van Almere '90 in Almere. Na het eerste duel met 13-0 te hebben gewonnen vs. Tex Town Tigers won Olympia Haarlem de volgende ontmoeting tegen Terrasvogels met 5-1, maar had daar wel acht innings voor nodig. Deze wedstrijd werd vandaag gevolgd door nog een ontmoeting, waarna zondag wordt afgesloten met nog eens drie wedstrijden, eveneens in Almere.
Game One - Olympia Haarlem vs. Tex Town Tigers
Game Three - Tex Town Tigers vs. Terrasvogels

Het Play-Off Weekend maakt deel uit van een nieuwe formule ter afsluiting van het softbalseizoen. Het wordt gevolgd door het Golden League Holland Series Weekend, dat komend weekeinde zal plaatsvinden op het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp. In de nieuwe opzet plaatst de winnaar van de reguliere competitie (die op zondag 13 september werd afgesloten) zich automatisch voor dit finale-weekeinde. Maar dat heeft ook tot gevolg dat competitiewinnaar Oolders Omaco Sparks Haarlem dit weekeinde niet in actie komt.

De ploegen die in de reguliere competitie op de tweede, derde en vierde plaats eindigden plaatsen zich voor de Play-Offs. FysioExpert Olympia Haarlem eindigde op de tweede plek voor Terrasvogels. Afgelopen zondag werd Tex Town Tigers de vierde ploeg die de top-4 bereikte en passeerde DSS op de laatste speeldag van het seizoen. Maar hoewel het trio al zeker is van een plek in de Play-Offs moeten deze drie teams nu nog deze tussenronde spelen. Op basis van de stand in deze ronde worden de wedstrijden van komend weekeinde ingevuld.

Tijdens het Holland Series Weekend, worden de drie Play-Off rondes gespeeld, gevolgd door de Holland Series. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen zijn alle rondes, inclusief de beslissende Holland Series, slechts een best-of-one! In het verleden waren de Play-Offs best-of-three series en de Holland Series een best-of-five.

In de nieuwe opzet worden al deze 'postseason'-wedstrijden gespeeld op een neutrale locatie. Behalve het Play-Off Weekend in Almere en het Holland Series Weekend in Hoofddorp, worden ook nog twee Promotie/Degradatie Series gespeeld in Rosmalen.

(19 september)

...Eva Voortman...
...complete wedstrijd...
(© Foto: Dennis Duin)
De tweede wedstrijd van het Play-Off Weekend bleef zeven innings puntloos. Olympia Haarlem sloeg in deze periode slechts twee honkslagen meer dan Terrasvogels (6-4). Olympia strandde vijf loopsters in scorings positie, Terrasvogels vier. Beide teams zagen twee loopsters het derde honk bereiken. Olympia had een loopster op het derde honk met twee uit in de eerste helft van de zevende, maar scoorde niet. Terrasvogels kreeg de honken vol met één uit in de tweede helft van de zevende, dankzij twee opzettelijke vrije lopen, maar scoorde niet. In de achtste inning kwam Olympia tot een rally van vijf punten om het aantrekkelijke en spannende duel te beslissen.

In de eerste inning liet Olympia de eerste loopster op het derde honk achter. Lead-off hitter Eva Voortman werd geraakt door een worp van starter Malou van Dusschoten, waarna ze het tweede honk stal met één uit. Ze bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Stephanie Tofft, maar bleef toen achter.

In de tweede inning sloeg Brenda Beers een honkslag met één uit en stal het tweede honk, maar daarna volgden twee nullen.

In de derde bereikten Merel Oosterveld en Eva Voortman beiden het honk via een stootslag-honkslag om de slagbeurt mee te beginnen. Hierna werd Chiya Louie uitgevangen, maar dat leidde ook tot een dubbelspel. Oosterveld probeerde hierop het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld na een aangooi van rechtsveldster Ella Krommendijk. Op de aangooi wist Voortman het tweede honk te bereiken, maar bleef daarna achter.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde kreeg Olympia weer een loopster in scoringspositie in de vijfde. Rachel van Veen begon met een stootslag-honkslag, waarna ze opschoof op een 'one-out single' van Merel Oosterveld. Hierna nam Ginger de Weert de pitching over en schakelde de volgende twee slagvrouwen uit.

In de zevende kreeg Olympia voor de tweede keer een loopster op het derde honk. Brenda Beers opende met een honkslag, schoof op na een grounder van Rachel van Veen en een opofferingsstootslag van Maranca Ham, maar bleef daarna achter.


...Brenda Beers...
...3 honkslagen...
(© Foto: Dennis Duin)
Terrasvogels werd op rij uitgeschakeld door Eva Voortman in de eerste inning, maar kreeg een loopster op het derde honk in de tweede slagbeurt. Kimberly Jones begon toen met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Lizzie Clarijs. Met twee uit probeerde ze te scoren na een wilde worp, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

Terrasvogels liet daarna een loopster achter op het eerste en tweede honk in respectievelijk de vierde en zesde inning. In de vierde sloeg Jessie van Aalst een honkslag met twee uit, maar strandde op het eerste honk. Marisèla de Wind sloeg een honkslag met twee uit in de zesde, stal het tweede honk, maar bleef eveneens achter.

In de 2e7 kreeg Terrasvogels de kans aangeboden het duel te beslissen. Met één uit sloeg Kimberly Jones een driehonkslag. Hierna besloot Olympia Haarlem's Hoofd Coach Stanley Doney de twee volgende slagvrouwen opzettelijk vier wijd te geven. Dat creëerde uiteraard een gedwongen loop, maar er was ook slechts één uit. Doney's strategie verliep goed, want een vangbal en strikeout sloten de inning af en zo ging het duel de verlenging in.

In de eerste helft van de achtste sloeg Olympia Haarlem toe met vijf runs. Tie-break loopster Merel Oosterveld schoof op na een opofferingsstootslag van Eva Voortman, waarna ze het eerste punt scoorde op een hierna volgende honkslag van Chiya Louie. Een honkslag van Stephanie Tofft en tweehonkslag van Mariëlle Vleugels zorgden hierna voor het volgende punt en bracht loopsters op het tweede en derde honk. Met twee uit bracht een honkslag van Brenda Beers de stand op 3-0 en een daaropvolgende fout in het outfield leverde het vierde punt op. Anna-Bè Bartels nam vervolgens de pitching over, maar kreeg nog een puntscorende honkslag tegen van Rachel van Veen die de stand daarmee op 5-0 bracht.

Terrasvogels kon hier slechts één punt tegenover zetten. Tie-break loopster Anna-Bè Bartels schoof op na een honkslag van Jessica Waasdorp, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Marisèla de Wind.

Brenda Beers sloeg drie van Olympia's elf honkslagen in deze wedstrijd.Terrasvogels - FysioExpert Olympia Haarlem 1-5 (8 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem00000005-5110
Terrasvogels00000001-151
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (2-0)89251-
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten4.11-5--
Ginger de Weert, L (0-1)3.12-553
Anna-Bè Bartels0.1--1--
Box Score
Play-by-Play
Eindstand
Stand PO-plaatsing
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Carolien Stadhouders,
3B-Bert Loggen.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Technical Commissioner-Bert Loggen.
Public Address Announcer-Paul Bollebakker.
Speeltijd-2:02 uur.

Game Notes:
Game Two van 6-game Play-Off Weekend (Plaatsingsronde).
Wedstrijd gespeeld op het veld van Almere '90 in Almere.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16° C, noordwestelijke wind 14 kmu, windkracht 2,7 Bft, luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.