Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels shuts out Tex Town Tigers en gaat naar Backdoor
English
HOOFDDORP - Terrasvogels boekte zaterdagmiddag (26 september) een 7-0 shutout tegen Tex Town Tigers om de best-of-one tweede ronde van de Play-Offs te winnen. Daarmee plaatste de ploeg zich voor de backdoor Play-Off op zondag. In dat duel staat Terrasvogels tegenover titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem. De winnaar van die wedstrijd wordt de tweede finalist voor de Holland Series, die later zondagmiddag wordt gespeeld.

Eerder vandaag, in de eerste ronde van de Play-Offs, verloor Sparks Haarlem met 3-2 van FysioExpert Olympia Haarlem, dat hierdoor de eerste finalist werd.
Verslag Sparks Haarlem vs. Olympia Haarlem

De wedstrijd werd gespeeld op het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp, waar ook alle overige Play-Off wedstrijden, plus de Holland Series worden gespeeld.

Als winnaar van de reguliere competitie plaatste Sparks Haarlem zich rechtstreeks voor de finaleronde, het Holland Series Weekend. De drie volgende teams, Olympia Haarlem, Terrasvogels en Tex Town Tigers moesten eerst nog een extra tussenronde spelen in het Play-Off Weekend, dat een week geleden plaatsvond in Almere. Daar eindigden de teams in dezelfde volgorde als in de reguliere competitie. En zo werden Terrasvogels en Tex Town Tigers in dit duel aan elkaar gekoppeld.
Verslagen Play-Off Weekend

Verder was er in Hoofddorp vandaag ook de ontknoping van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tussen Twins en Alcmaria Victrix. Twins won met 4-0 en keert daardoor volgend seizoen terug in de hoogste afdeling.
Verslag Twins vs. Alcmaria Victrix

(26 september)
Terrasvogels kwam in dit duel tot 11 honkslagen, waaronder drie van Lisa Waasdorp, die ook een tweehonkslag sloeg, een punt scoorde en er één binnensloeg.

In de eerste helft van de eerste inning opende Nadine Marinus de wedstrijd voor Tex Town Tigers met een stootslag-honkslag op starter Ginger de Weert. Ze was de enige speelster die het honk zou bereiken op de rechtshander, die de volgende 12 slagvrouwen op rij uitschakelde, waarvan acht met drie slag, twee in elk van de vier innings die ze gooide. Malou van Dusschoten nam het daarna over en gooide de vijfde inning voor Terrasvogels.

TTT-starter Cheyenne Scheffer hield Terrasvogels aanvankelijk puntloos in de eerste twee innings. In de eerste slagbeurt kreeg Jessie van Aalst vier wijd met twee uit, maar ging uit bij stelen. In de tweede sloeg Lisa Waasdorp een honkslag met twee uit stal het tweede honk, maar bleef vervolgens achter.

Terrasvogels kwam daarna tot een rally van vijf punten in de derde inning. Anna-Bè Bartels en Myrthe Smid (stootslag) kwamen beiden via een fout op de honken. Ze scoorden toen Marisèla de Wind en Ella Krommendijk volgden met puntscorende honkslagen. Hierna leverde ook Jessie van Aalst een RBI-single af om De Wind binnen te brengen en er een 3-0 stand van te maken. Shaneequa Kock nam daarna de pitching over, maar werd begroet met een nieuwe honkslag, dit keer geslagen door Kimberly Jones en dat leverde eveneens een punt op. Nadat een vangbal voor de eerste nul had gezorgd volgde Lisa Waasdorp met een nieuwe puntscorende honkslag en die voerde de stand op naar 5-0.

In de eerste helft van de vijfde inning kreeg Tex Town Tigers twee honkloopsters op nieuwe werpster Malou van Dusschoten. Monique Mooi begon met een honkslag, waarna Van Dusschoten volgde met een strikeout. Aafje van Baal sloeg hierna ook een honkslag, maar de ploeg uit Enschede liet beide loopsters achter.

In de tweede helft van de vijfde bereikte Terrasvogels het verschil van zeven punten om het duel af te sluiten. Met één uit sloeg Lizzie Clarijs een honkslag en Lisa Waasdorp een tweehonkslag, resulterend in een nieuwe werpsterswissel. Linda van Dijk nam het over, maar kreeg een puntscorende honkslag tegen van Jessica Waasdorp. Hierna sloeg ook pinch-hitter Jeske Meewisse een honkslag en die bracht het zevende punt binnen, zodat haar klap een 'walk-off single' werd, want het sloot de wedstrijf af via de mercy-rule.Terrasvogels - Tex Town Tigers 7-0 (5 inn.)
RHE
Tex Town Tigers00000 -032
Terrasvogels00502 -7110
(één uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de vijfde inning)
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Cheyenne Scheffer, L (0-1)2 (*)11452
Shaneequa Kock2.11-522
Linda van Dijk- (**)--2--
(*) - Scheffer gooide op vijf slagvrouwen in de 3e inning
(**) - Van Dijk gooide op twee slagvrouwen in de 5e inning
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (1-0)48-1--
Malou van Dusschoten11-2--
Box Score
Play-by-Play
Eindstand Competitie
Eindstand PO-plaatsing
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Patrick Reus,
3B-Mariana Prins-Atanasova.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-1:19 uur.

Game Notes:
Game One best-of-one 2e Play-Off Ronde Golden League (nr. 2 Play-Off Weekend vs. nr. 3 Play-Off Weekend).
Terrasvogels wint Series met 1-0 en plaatst zich voor 3e Play-Off Ronde (Backdoor).
Tex Town Tigers is uitgeschakeld en eindigt op de vierde plaats.
Wedstrijd gespeeld op het veld van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, halfbewolkt, 17,2° C, oost-noordoostelijke wind 13 kmu, windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 65%.
...Terrasvogels-speelsters Lisa Waasdorp, Anna-Bè Bartels,...
...Ella Krommendijk, Lizzie Clarijs en Jessica Waasdorp...
...en team-scorer Tineke Hoenderdos wachten op het...
...begin van de wedstrijd...

...Loyale Terrasvogels-fan José maakt een praatje...
...met Terrasvogels-speelster Jeske Meewisse...(© Beide Foto's: Marco Stoovelaar)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.