Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: DSS)

DSS wint 8-inning oefenduel vs. Almere '90
English
HAARLEM - Het softbalteam van DSS opende het oefenseizoen op zaterdag 21 maart met een 13-3 overwinning tegen Almere '90. Aanvankelijk keek de Haarlemse ploeg tegen een 3-0 achterstand aan na Almere's openingsslagbeurt, maar draaide het duel in eigen voordeel om vanaf de vierde inning. Sterke pitching voorkwam meer tegenpunten, want Almere bereikte nog slechts driemaal het honk na de eerste inning.

Voor vandaag had Almere '90 eigenlijk een double-header op het programma staan bij Gryphons, maar die werd geschrapt, terwijl DSS zou spelen tegen Amsterdam Pirates, maar ook dat ging niet door. En zo besloten Almere '90 en DSS tegen elkaar te spelen.

DSS speelt dit seizoen in de Golden League, de nieuwe naam voor de Hoofdklasse. Almere '90 komt uit in de Silver League, de tweede hoogste afdeling in de nieuwe Dutch National Softball League.

Na afloop van vorig seizoen werd Norman Ames de nieuwe Hoofd Coach van DSS als opvolger van de gestopte Werner Angermann. DSS voegde vijf nieuwe speelster toe aan de ploeg: pitcher Svenja de Lincel, catcher Lorraine Kieft en infielder Melissa de Greef kwamen allen over van Alcmaria Victrix, terwijl infielders Kelly Koeman en Annemiek de Rover naar Haarlem kwamen van Amsterdam Pirates.
Bij DSS vertrokken pitcher Anouk Sassen (HCAW) en outfielder Tessa Hoekstra (gestopt).

DSS zou aanvankelijk twee weken geleden een double-header spelen bij Twins, maar die werd geschrapt.
Almere '90 speelde een week geleden bij Euro Stars. (Verslag van deze wedstrijd)
Komend weekeinde neemt Almere deel aan de Midden-Nederland Cup in Hilversum.

In andere geplande wedstrijden vandaag werd een double-header tussen b>HCAW en Twins ook geschrapt vanwege het koude weer, net als de double-header tussen UVV en Roef!.
Maar er was wel nog een ander duel vandaag, want Zwijndrecht speelde een 9-inning duel tegen Centrals. (Verslag van deze wedstrijd)

(21 maart)
In de eerste slagbeurt kwam Almere '90 tot een rally van drie punten op DSS-starter Svenja de Lincel. Suzanne Poelgeest begon de wedstrijd met een honkslag, waarna Renee Adriaanse vier wijd kreeg met één uit. Beiden scoorden de eerste punten voor Almere toen Shanna te Vrede volgde met een driehonkslag. Even later scoorde de laatste het derde punt na een doorgeschoten bal. Almere dreigde hierna nog meer tot scoren te komen, want het kreeg de honken vol. Eerst kreeg Kelsy Pieneman vier wijd. Met twee uit kregen ook Mandy Pieneman en Stacy Groot een vrije loop, zodat de honken vol kwamen te staan, maar een vangbal sloot de inning even later af.


...Norman Ames maakt dit seizoen zijn debuut als Hoofd Coach...
...van DSS; aan slag staat Denice van Dijk, die 3 triples sloeg...
(© Foto: DSS)
In de derde inning kregen Renee Adriaanse en Shanna te Vrede vier wijd met twee uit, maar dit keer zorgde een strikeout voor de derde nul. Svenja de Lincel kwam tot acht strikeouts, waaronder drie in tweede inning en twee in de vierde.

Quincey Catsburg nam de pitching over in de vijfde inning en stond nog maar één Almere-slagvrouw tot de honken toe in de laatste vier innings. Met één uit in de vijfde inning kreeg ze een honkslag tegen van Maxime Scheffer, maar schakelde daarna elf slagvrouwen op rij uit, waarvan vier met drie slag.

DSS strandde een loopster in scorings positie in zowel de eerste als de tweede inning, waarna tweemaal werd gescoord in de derde slagbeurt. Met één uit kreeg Melissa de Greef toen vier wijd en scoorde toen Dominique Burger een honkslag sloeg. Een driehonkslag van Denice van Dijk leverde daarna het tweede punt op.

DSS draaide het duel vervolgens in eigen voordeel om door nog eens tweemaal te scoren in de vierde slagbeurt. Kelly Koeman en Anouk in den Kleef begonnen met honkslagen en schoven op na een grounder. Een honkslag van Noa Brand zorgde vervolgens voor een gelijke stand en een doorgeschoten bal leverde de thuisploeg een 4-3 voorsprong op.

DSS scoorde opnieuw twee punten in de vijfde inning. Denice van Dijk begon met een driehonkslag en scoorde na een honkslag van Morgan Sampson. Hierna kreeg DSS de honken vol toen Annemiek de Rover werd geraakt door een worp en Anouk in den Kleef (met één uit) vier wijd kreeg. Een punt werd daarna gescoord toen Noa Brand vier wijd kreeg met twee uit, maar DSS liet ook drie loopsters achter.

Vier punten werden toegevoegd in de zesde inning. Morgan Sampson sloeg in deze slagbeurt twee punten binnen met een tweehonkslag.

DSS scoorde nog een punt in de zevende en nog eens twee in de achtste inning. In de zevende dankzij de derde driehonkslag van Denice van Dijk. In de achtste begon Kelly Koeman met een tweehonkslag en scoorde op een vrije loop met volle honken. Een honkslag van Melissa de Greef leverde vervolgens het 13e punt op voor DSS.

DSS kwam tot 16 honkslagen in dit duel, waaronder drie triples van Denice van Dijk. Kelly Koeman sloeg ook drie honkslagen, waaronder een tweehonkslag en een driehonkslag.

Een speciale vermelding is ook op zijn plaats voor umpire Arjan de Wever, die alleen stond in dit duel en het prima deed.DSS - Almere '90 13-3 (8 inn.)
RHE
Almere '9030000000-332
DSS00222412-13160
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Shanna te Vrede2211--
Merel Boers, BS (2), L (0-2)2-1543
Maxime Scheffer2-2566
Renee Adriaanse221432
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, W (1-0)486233
Quincey Catsburg, SV (1)45-1--
Umpire: Arjan de Wever.
Scorers-Kim Scholtes (DSS), Karin Pieneman (Almere '90).
Speeltijd-0:00 uur....DSS-starter Svenja de Lincel had 8 strikeouts...

...Quincey Catsburg stond 1 honkloopster toe in 4 innings...
...Shanna te Vrede scoort het 3e punt voor Almere in de 1e inning; Catcher Madelon Paauwe kan dat niet voorkomen...
...Pitcher Svenja de Lincel denkt de plaat en Kelsy Pieneman is de 'on-deck hitter'...
...Op de foto rechts laat Home Plate Umpire Arjan de Wever duidelijk zien dat de loopster safe is...

...Melissa de Greef scoort voor DSS in de 3e inning; Shawna van der Schouw is de catcher...

...DSS 3B Morgan Sampson...
(© Alle Foto's: DSS)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.