Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar
English

MESA / TEMPE, Arizona / KISSIMMEE / JUPITER, Florida (USA) - Op vrijdag (1 maart) namen vier Nederlandse spelers deel aan een Major League Spring Training-wedstrijd. Jurickson Profar (Oakland Athletics) had een succesvolle en productieve middag, want hij sloeg 2-uit-3 met een 2-run homerun.

Ray-Patrick Didder (Atlanta Braves), Carter Kieboom (Washington Nationals) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) speelden vrijdag eveneens.

In Hohokam Stadium in Mesa (Arizona) speelde Oakland Athletics thuis tegen Colorado Rockies and won 6-3. Oakland kwam tot een rally van vier punten in de vierde inning en voegde twee runs toe in de zesde. De ploeg kwam tot zeven honkslagen, waaronder twee van Jurickson Profar, die startte als tweede honkman. Profar scoorde tweemaal en sloeg ook twee punten binnen.

In de tweede helft van de tweede inning sloeg Profar een grounder. Met één uit in de vierde inning kreeg Matt Chapman vier wijd en sloeg Stephen Piscotty een tweehonkslag. Beiden scoorden op een hiernavolgende honkslag van Matt Olson, die vervolgens opschoof naar het tweede honk toen ook Profar een honkslag afleverde. Met twee uit scoorden Olsen en Profar op een tweehonkslag van Chad Pinder.

Nadat Colorado de achterstand in de 1e5 had gehalveerd nam Oakland meer afstand in de 2e6. Tegenover nieuwe werper Chris Rusin begon Franklin Barreto met een tweehonkslag. Met één uit maakte ook Profar goed contact en sloeg een 2-run homerun. Hij werd daarna vervangen in de 1e7.

In Tempe Diablo Stadium in Tempe (Arizona) speelde Los Angeles Angels thuis en boekte een 10-7 winst tegen Kansas City Royals. Beide teams kwamen tot 16 honkslagen.

Andrelton Simmons was de startende korte stop voor Los Angeles en sloeg 1-uit-3, maar kreeg ook tweemaal drie slag.

Met één uit in de eerste inning kreeg Simmons drie slag met een loper op het tweede honk. Met een 1-0 achterstand kwam Los Angeles daarna tot een rally van vier punten in de tweede slagbeurt. Met twee uit en een loper op het eerste honk sloeg Kevin Smith een honkslag, gevolgd door een puntscorende honkslag van Cesar Puello. Hierna leverde Kole Calhoun een 2-run triple af. Er volgde een werperswissel, waarna Calhoun scoorde op een wilde worp van nieuwe werper Josh Staumont, die daarna vier wijd gooide op Mike Trout. Hierna sloeg Simmons een honkslag en dat zorgde voor lopers 'op de hoeken'. Maar de inning eindigde toen Simmons even later gedwongen werd uitgeschakeld.

In de vierde, met één uit, kreeg Trout vier wijd. Simmons kreeg vervolgens drie slag en dat zorgde voor een dubbelspel, want Trout werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

In de 1e3 had ook Kansas City vier punten gescoord. Met de stand op 6-6 besliste Los Angeles het duel door driemaal te scoren in de zevende inning. Simmons verliet het duel in de 1e6.

In Champion Stadium op het ESPN Wide World of Sports Complex in het Walt Disney World Resort in Kissimmee (Florida) won Atlanta Braves thuis met 4-3 tegen een 'split-squad' van Toronto Blue Jays.

In de 1e6 kwam Ray-Patrick Didder in de wedstrijd als nieuwe korte stop voor Atlanta. Hij kreeg zijn enige slagbeurt in de zevende met twee uit en een loper op het eerste honk, maar sloeg toen een 'force play-grounder'.

In de negende inning opende Sean Kazmar voor Atlanta met een honkslag en bereikte het derde honk op een one-out double van Drew Waters. Even later won Atlanta op een 'walk-off wild pitch' van pitcher Hector Perez.

In Roger Dean Chevrolet Stadium in Jupiter (Florida) ging Washington Nationals op bezoek bij Miami Marlins en won met 5-4.

In de 2e6 werd Carter Kieboom ingezet en speelde dit keer als tweede honkman voor Washington. Hij was even later de tweede slagman in de 1e7 en kreeg toen drie slag. Het zou zijn enige slagbeurt in deze wedstrijd blijven.

(1 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.