Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 november 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

AustraliŽ, Chinese Taipei, Japan, Zuid-Korea naar Super Round Premier12
English

TAICHUNG/TAOYUAN (Taiwan) / SEOUL (Zuid-Korea) - Zuid-Korea en AustraliŽ completeerden vrijdag het deelnemersveld van de Super Round van de tweede editie van de Premier12. AustraliŽ kwam voor het eerst tot winst tegen Canada (3-1), waarna de ploeg zich 's avonds plaatste dankzij een 7-0 shutout-win van Zuid-Korea tegen Cuba.

Eerder stelden Chinese Taipei en Japan hun plek al veilig in Poule B.

Poule B begon op dinsdag in het Taichiung Intercontinental Baseball Stadium in Taichung en het Taoyuan International Baseball Stadium in Taoyuan in Taiwan. Japan startte toen met een 8-4 winst tegen Venezuela, terwijl gastheer Chinese Taipei Puerto Rico met 6-1 versloeg.

De volgende dag boekten beide Aziatische landen een shutout-overwinning. Japan kwam tot een shutout tegen Puerto Rico (4-0) en Chinese Taipei hield Venezuela puntloos (3-0). Hierdoor bleven beide teams ongeslagen en plaatsten zich voor de Super Round.

Op donderdag eindigde Japan op de eerste plaats door met 8-1 te winnen van Chinese Taipei. Venezuela versloeg Puerto Rico met 7-1 en werd zodoende derde.

Op woensdag werden de eerste wedstrijden gespeeld in Poule C in de Gocheok Sky Dome in Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea. Deze Poule begon met een 3-0 shutout-winst van Canada tegen Cuba. 's Avonds opende poule-organisator Zuid-Korea met een 5-0 shutout tegen AustraliŽ.

Op donderdag waren er twee close games. Cuba won met 3-2 van AustraliŽ, maar had daar wel tien innings voor nodig. Zuid-Korea kwam tot een kleine 3-1 zege tegen Canada.

Dat zorgde voor een interessante slotdag in Poule C op vrijdag. In de middag ontmoetten AustraliŽ en Canada elkaar. Een Canadese winst zou voor een gelijke stand tussen drie ploegen hebben gezorgd wanneer Cuba 's avonds Zuid-Korea zou verslaan. Maar AustraliŽ won met 3-1, hun eerste zege van het toernooi. Dat betekende dat Zuid-Korea zeker was van een plek in de Super Round.

Cuba had zich ook kunnen plaatsen via winst tegen Zuid-Korea. Maar ook dat gebeurde niet, want Zuid-Korea won met 7-0. Dat zorgde voor een gelijke stand tussen de overige drie teams en de onderlinge resultaten leverden wederom een gelijke stand op. De Team Quality Balance (punten-formule) zorgde vervolgens voor de rangschikking en die was in het voordeel van AustraliŽ.

De resulaten van deze dagen betekende de uitschakeling van Puerto Rico, Venezuela (Poule B), Canada en Cuba (Poule C).

Poule A, die werd gespeeld in Zapopan/Guadalajara (Mexico) eindigde op dinsdag. Die Poule werd maandag beslist en zag Mexico en de USA beide verder gaan. Nederland, dat puntloos was, en de Dominicaanse Republiek werden uitgeschakeld.

De Super Round begint aanstaande maandag (11 november) en wordt gespeeld in Japan. Drie wedstrijden worden gespeeld in ZOZO Marine Stadium in Chiba, dat vorig de locatie was voor de finalewedstrijden van het Wereldkampioenschap Softbal. Alle overige wedstrijden worden gespeeld in de Tokyo Dome in Tokyo.

Op maandag opent Mexico tegen Chinese Taipei 's middags in Chiba. 's Avonds ontmoet Japan AustraliŽ in Chiba. Ook 's avonds, in Tokyo, speelt de USA tegen Zuid-Korea.

Het Nederlands Honkbal Team werd zondagavond (3 november) officiŽel uitgeschakeld voor de Super Round van de Premier12 nadat Mexico won van de USA. Op zaterdag liep de ploeg tegen een 9-0 shutout aan tegen de USA. Op zondag verloor Nederlands met 14-4 van de Dominicaanse Republiek in wat de eerste mercy-rule nederlaag was sinds 2013. Oranje sloot daarna op dinsdag af met een 10-2 nederlaag tegen Mexico.

De twee beste ploegen uit elk van de drie Poules gaan naar de Super Round. Het hoogst geplaatste team uit het Amerikaanse continent (Mexico, USA) en uit AziŽ/OceaniŽ (AustraliŽ, Chinese Taipei, Zuid-Korea) kwalificeren zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Japan. Op dit moment zijn alleen het organiserende Japan en IsraŽl zeker van deelname. IsraŽl plaatste zich in september via winst van het Afrika/Europa Olympisch Kwalificatie Toernooi in ItaliŽ. Ook daar stond Nederland met lege handen en eindigde op de tweede plaats. Hierdoor krijgt Oranje wel een tweede kans de Olympische Spelen te bereiken via een Global Olympic Qualifier in april volgend jaar in Taiwan.

(8 november)

Gerelateerde Artikelen:
Nederland sluit Premier12 af met verlies vs. Mexico in afscheid Stuifbergen. (5 november)
Nederland uitgeschakeld voor Super Round Premier12. (3 november)
Nederland verliest ruim vs. Dominicanen in 2e duel Premier12. (3 november)
Ruime shutout-nederlaag Nederland in Premier12-opener vs. USA. (2 november)
Nederlands Team wint door regen ingekort oefenduel in Mexico. (31 oktober)
Nederlands Team speelt eerste oefenduel in Mexico. (30 oktober)
Hensley Meulens terug als Oranje-Manager voor Premier12; Roster bekend. (14 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.