Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Mr. Cocker HCAW maakt transfers bekend
English
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW heeft op woensdag hun rosterwijzigingen bekend gemaakt en bevestigde dat vier nieuwe spelers naar Bussum zullen komen, een speler van het Rookie League-team promoveerde en dat vier spelers vertrekken.

Eerder was L&D Amsterdam Pirates de eerste ploeg die hun mutaties bekend maakte (12 oktober). UVV maakte vervolgens transfers bekend op 14 oktober, 16 oktober en 17 oktober. Hierna kondigde Neptunus de wijzigingen in hun ploeg aan (15 oktober). Eerder deze week maakte ook Hoofddorp Pioniers hun transfers bekend (25 oktober).

Zoals maandag duidelijk werd bij de bekendmaking van de wijzigingen bij Pioniers komen rechtshandige werper Maarten Mulder en outfielder Lennart Koster van Hoofddorp naar Bussum.


...Maarten Mulder...
(© Foto: Henk Seppen)
Reliever en closer Maarten Mulder keert terug naar de club waar hij in 2003 in de Hoofdklasse debuteerde. Na twee seizoenen in Bussum te hebben gegooid ging Mulder naar Amsterdam Pirates, waar hij in 2005 en 2006 deel uitmaakte van de pitchingstaf. In 2007 gooide Mulder in zijn eerste van vier seizoenen in Hoofddorp. Dit jaar was hij 0-2 met een 3.86 ERA en verdiende één save in 11 wedstrijden, waarin hij 11 strikeouts had in 14 innings en slechts driemaal vier wijd gooide, maar ook 12 honkslagen moest toestaan.


...Lennart Koster...
(© Foto: Henk Seppen)
Outfielder Lennart Koster speelde dit jaar in zijn eerste en enige seizoen voor Pioniers na vier seizoenen te zijn uitgekomen voor DOOR Neptunus. Dit seizoen was Koster beste slagman van Pioniers met een .344 slaggemiddelde (33-uit-96), sloeg acht doubles, scoorde 16 punten en had 15 RBI's.
Meer details over Mulder en Koster kan gevonden worden in het artikel over de mutaties bij Pioniers.

Twee andere nieuwkomers volgend seizoen in Bussum zijn rechtshandige werper Dennis Burgersdijk en outfielder Wesley Bernardus, die beiden afkomstig zijn van Almere Magpies, dat zich op 12 oktober terugtrok uit de Hoofdklasse.


...Dennis Burgersdijk...
(© Foto: Almere)
Pitcher Dennis Burgersdijk debuteerde in 2006 in de Hoofdklasse toen hij werper was bij ADO. In zijn rookie-seizoen was Burgersdijk 0-0 en gooide in 11 wedstrijden en 15 2/3 inning, waarin hij zesmaal drie slag gooide, maar elf vrije lopen weggaf en 13 honkslagen tegen kreeg. In zijn tweede Hoofdklasse-jaar kwam de rechtshander tot 13 strikeouts en 33 keer vier wijd in 27 innings, was 0-2 en gooide in negen wedstrijden voor ADO, waar hij na afloop van het seizoen 2007 vertrok. Na in 2008 te hebben gegooid voor Eerste Klasser Sparks Haarlem keerde Burgersdijk een jaar later terug in de Hoofdklasse als speler van RCH. De ploeg uit Heemstede degradeerde dat seizoen en Burgersdijk was 0-8 met 45 strikeouts in 67 2/3 inning. Dit seizoen, zijn eerste in Almere, was hij 1-5 en voerde de pitchingstaf aan met een 4.32 ERA, terwijl hij 28 strikeouts had in 50 innings.


...Wesley Bernardus...
(© Foto: Henk Seppen)
Outfielder Wesley Bernardus was dit seizoen beste slagman bij Almere Magpies en sloot af met een slaggemiddelde van .243 (34-uit-140). Hij leidde de ploeg ook in gescoorde punten (17), honkslagen (34), tweehonkslagen (3) en 4 wijd (26), maar deelde ook de tweede plaats met 27 strikeouts. Bernardus had zeven RBI's en was de openingsslagman in de slagvolgorde van Almere, waar hij meestal de midvelder was, maar soms ook werd ingezet als back-up infielder. Bernardus speelde sinds 2005 voor Almere, nadat hij was overgekomen van Quick Amersfoort. In zijn rookie-seizoen sloeg de outfielder .125 en speelde in 36 wedstrijden. Na nog twee Hoofdklasse-seizoenen degradeerde Almere naar de Eerste Klasse in 2007, maar Bernardus bleef bij de ploeg. Almere pakte in 2009 de titel in de Eerste Klasse en keerde dit jaar weer terug in de Hoofdklasse. In 2003 nam hij met Quick Amersfoort deel aan de Promotie/Degradatie-poule.


...Rodney Daal...
Toegevoegd aan het Hoofdklasse-roster van HCAW is Rodney Daal, de jongste broer van Randy (die ook voor HCAW uitkomt) en Ricky Daal, die dit seizoen al in vier wedstrijden voor HCAW uitkwam en verder in het Rookie League-team speelde. De jongste Daal debuteerde op 3 juni in de Hoofdklasse toen hij een complete wedstrijd als derde honkman speelde vs. Almere Magpies. In zijn eerste slagbeurt bereikte hij het honk na een vangfout in het outfield en dat werd een opofferingsslag, waardoor hij zijn eerste RBI verdiende. In zijn volgende slagbeurt sloeg Daal een tweehonkslag. Twee dagen later sloeg hij 0-uit-1 als pinch-hitter vs. Almere en sloot dat duel af als derde honkman. Op 17 juni werd Daal in een wedstrijd vs. L&D Amsterdam Pirates in de achtste inning ingezet als derde honkman en sloeg een tweehonkslag en scoorde een punt in zijn enige slagbeurt in de wedstrijd. Op 25 juni kreeg hij drie slag in een pinch-hit optreden vs. Corendon Kinheim.

De 16-jarige Daal, die ook catcher is, tekende op 24 augustus een 7-jarig contract bij de San Diego Padres en zal zich in maart volgend jaar moeten melden voor Spring Training. Hij zal dan later zijn profdebuut maken en dat betekent dat hij in het eerste deel van het seizoen niet inzetbaar zal zijn voor HCAW. Eerder dit jaar won Daal de Batting Award tijdens het MLB Academies Tournament in Regensburg (Duitsland), waarna hij in augustus deelnam aan de MLB Academy in Tirrenië (Italië). Met Jong Oranje nam Daal deel aan het Wereldkampioenschap voor Junioren in Thunder Bay (Canada).


...Laurens Dammers...
(© Foto: HCAW)
Vier spelers keren volgend jaar niet terug in een HCAW-uniform.


...Sebastiaan Olgers...
(© F: www.reni-foto.nl)
Infielders Laurens Dammers en Sebastiaan Olgers blijven wel lid van de vereniging, maar zullen in het nieuwe seizoen op een lager niveau gaan spelen voor HCAW-2. Dammers debuteerde in 2006 in de Hoofdklasse toen hij in één wedstrijd speelde voor de Bussumers. Na vier wedstrijden gespeeld te hebben in het volgende seizoen werd hij een vaste speler in de Hoofdklasseploeg vanaf 2008. Dit jaar sloeg Dammers .228 (13-uit-57), het hoogste in zijn loopbaan, en werd ingezet als tweede en derde honkman en korte stop. Hij scoorde 10 punten en had vier RBI's.

Net als Dammers debuteerde ook Olgers in het seizoen 2006 in de Hoofdklasse en speelde in zeven wedstrijden. In 2007 was hij één van de basisspelers, speelde in 36 wedstrijden en sloeg 16 honkslagen, maar in 2008 en 2009 kwam hij het leeuwendeel van het seizoen uit voor HCAW-2 en speelde in respectievelijk vier en negen Hoofdklasse-wedstrijden. Dit seizoen speelde Olgers in 19 wedstrijden, sloeg .108 (4-uit-37) en had vijf RBI's, maar scoorde geen punten. Olgers deelde zijn speeltijd tussen het eerste honk en designated hitter.


...Robin van Eis...
(© Foto: Henk Seppen)
Rechtshandige werper Robin van Eis zal volgend jaar spelen voor RCH-Pinguïns in de Overgangsklasse. Dit seizoen, zijn eerste bij HCAW, gooide Van Eis in 13 wedstrijden, waarvan vier als starter, en was 1-1 met een 5.59 ERA. De rechtshander had 16 strikeouts, gooide 25 keer vier wijd en kreeg 45 honkslagen tegen in de 37 innings die hij gooide. Van Eis maakte zijn Hoofdklasse-debuut in 2008 en gooide toen in 10 wedstrijden voor Corendon Kinheim, sloot af met een 5-4 'record' en had 25 strikeotus in 52 2/3 inning. Vorig jaar was hij 1-2 en gooide in slechts acht wedstrijden en gooide slechts acht keer drie slag in 35 1/3 inning, waarin hij 42 honkslagen tegen kreeg.


...Bart Gabriëls...
(© Foto: Henk Seppen)
Bart Gabriëls, die werd ingezet als derde honkman en outfielder, zal in het nieuwe seizoen eveneens op een lager niveau spelen en uitkomen voor Sparks Haarlem in de Overgangsklasse. Voor Gabriëls was 2010 zijn achtste seizoen in de Hoofdklasse en vijfde bij HCAW. In 2002 bereikte hij de Promotie/Degradatie-poule met Twins, dat toen promoveerde naar de Hoofdklasse. Een jaar later debuteerde hij op het hoogste niveau en kwam toen uit in acht wedstrijden voor de ploeg uit Oosterhout. Na afloop van het seizoen 2004 verliet Gabriëls Twins en speelde in 2005 voor Almere Magpies. Sinds 2006 speelde hij voor HCAW waar hij een basisspeler werd. In 2007 voerde hij de ploeg aan met 19 RBI's, waarna hij in 2008 HCAW's beste slagman was toen hij tot een slaggemiddelde van .306 kwam. Dit seizoen sloeg Gabriëls .326 (43-uit-132) en was de tweede beste slagman van de ploeg achter de Venezolaan Wuillians Martin Vasquez. Gabriëls had zeven doubles, één triple en sloeg ook zijn eerste Hoofdklasse-homerun, terwijl hij 21 runs scoorde en 15 RBI's had.

Zoals het er nu uitziet zullen de drie Venezolaanse spelers, die dit seizoen voor HCAW uitkwamen, volgend jaar allen terugkeren. Ze zullen het gehele seizoen, vanaf 1 april, bij de ploeg zijn, in tegenstelling tot dit jaar toen ze in Bussum arriveerden nadat het seizoen reeds begonnen was.

Outfielder Wuillians Martin Vasquez leidde de ploeg met een .376 slaggemiddelde (44-uit-117) en speelde in 32 wedstrijden. Vasquez scoorde 23 punten (tweede hoogste in de ploeg) en voerd het team aan met 28 binnengeslagen punten, negen tweehonkslagen en 23 keer vier wijd. Hij sloeg ook één homerun.

Korte stop Dirimo Enrique Chavez speelde in 33 wedstrijden voor HCAW. Hoewel zijn defensieve kwaliteiten soms bijzonder spectaculair waren sloeg hij slechts .252 (30-uit-119) met vijf doubles en één triple. Chavez scoorde 16 punten en had zeven RBI's, maar maakte 69 nullen en had 110 assists in 186 veldkansen, terwijl hij zeven fouten maakte.

Linkshandige werper Roger Luque gooide in 10 wedstrijden, waarvan vijf al starter, was 3-3 en sloot af met een 3.17 ERA. In de 54 innings die hij gooide kwam Luque tot 61 keer drie slag, gaf slechts 18 vrije lopen weg en kreeg hij 47 honkslagen tegen.


...Wuillians Vasquez...

...Dirimo Chavez...

...Roger Luque...
(© Foto's: Henk Seppen)
Eerder deze maand namen Vasquez en Chavez beiden met de nationale ploeg van Venezuela deel aan de Pre-Mundial in Puerto Rico, het kwalificatietoernooi voor het volgende Wereldkampioenschap. Vasquez speelde in acht wedstrijden, sloeg .300 (9-uit-30) met twee homeruns, vijf runs en zes RBI's. Chavez speelde in negen wedstrijden en sloeg 9-uit-38 voor een gemiddelde van .237 met één homerun en vijf RBI's, terwijl hij achtmaal scoorde. Venezuela plaatste zich voor de wedstrijd om het brons en moest die spelen tegen USA. Echter, het duel verregende en Venezuela en de USA kregen beide de bronzen medaille. De Dominicaanse Republiek won het toernooi via een 5-2 zege op Cuba in de finale.

Met de huidige samenstelling van de ploeg en de beschikbaarheid van de drie Venezolanen in de gehele competitie is HCAW ervan overtuigd dat men volgend seizoen de Play-Offs kan halen. De Bussumers geven ook de nodige aandacht aan hun Rookie League-team, waarbij het de intentie is om de kloof met het Hoofdklasse-team te dichten.

HCAW speelde in 2005 voor het laatst in de Play-Offs toen het ook de Holland Series bereikte. 2005 was het 12e jaar op rij dat de Bussumse ploeg zich plaatste voor de top-vier. Het was ook de vijfde achtereenvolgende keer dat het in de Holland Series speelde vs. Neptunus, dat toen overigens al die Series won. Tussen 1991-2005 speelde HCAW in 10 Holland Series, waarvan er twee in winst werden omgezet (1996 vs. Kinheim en 1998 vs. Neptunus). Dit jaar eindigde HCAW op de vijfde plaats met een 19-23 'record', waarna een 'sweep' volgde vs. Almere Magpies in de eerste ronde van de Play-Downs.

In 2011 keert Bill Froberg terug als Hoofd Coach en zal ook dan weer worden geassisteerd door Ronald Jaarsma (3B Coach) en Frans Groot (Pitching Coach).

(27 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.