Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Competitie-winnaar Amsterdam Pirates opent Play-Offs met tweemaal winst
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates, dat de reguliere competitie als winnaar afsloot, is de Play-Offs zaterdag (15 augustus) begonnen met een dubbele zege tegen Vaessen Pioniers om een comfortabele voorsprong te nemen in de kampioensronde.

Eerst speelden de twee teams hun eerste duel uit. Donderdagavond stond Amsterdam Pirates met 2-0 voor, waarna Pioniers langszij kwam in de achtste inning na een regen-onderbreking. De wedstrijd werd driemaal onderbroken vanwege regen, maar kon telkens weer worden hervat. De totale 'rain-delay' duurde één uur en vier minuten. Echter, kort nadat de ploegen wilden beginnen aan de eerste helft van de 10e inning, net na middernacht, zorgde regen voor een nieuwe onderbreking. Dit keer werd het duel definitief gestaakt en uitgesteld naar vandaag en resulteerde in een 3-2 zege voor Pirates.

In de reguliere tweede wedstrijd won Pirates met 7-2.

In Rotterdam stond het als tweede geëindigde Curaçao Neptunus donderdag met 1-0 voor in hun opener vs. Corendon Kinheim, dat langszij kwam in de achtste inning. Kort na een werperswissel werd het duel gestaakt vanwege hevige regen, bliksem en sterke wind. Vandaag werd het duel hervat en eindigde in een 10-inning, 3-2 winst voor Kinheim, dat daarna ook de tweede wedstrijd won met 7-5 na een 5-4 achterstand. Hiermee nam Kinheim bezit van de tweede plaats in de Play-Offs.

In de Play-Downs, boekte DSS een 6-0 shutout vs. HCAW en werd koploper, terwijl UVV herstelde na de ruime nederlaag van donderdag vs. Mampaey The Hawks en won met 4-1.

(15 augustus)
Donderdagavond opende Amsterdam de score in de eerste slagbeurt op starter Ricardo Hernandez Sanchez. Michael Duursma begon met vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal. Hij bereikte het derde honk na een honkslag van Nick Urbanus, waarna de honken vol kwamen toen Kenny Berkenbosch eveneens vier wijd kreeg. Hoewel de honken vol stonden en er geen nullen waren scoorde de Amsterdamse ploeg slechts eenmaal. Met één uit scoorde Duursma op een 'force play-grounder' van Remco Draijer.

Amsterdam voegde het tweede punt toe in de tweede helft van de tweede inning. Jesse Aussems begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Rashid Gerard. Met twee uit scoorde Aussems na een honkslag van Michael Duursma om er 2-0 van te maken.

In de eerste helft van de achtste sloegen de regen en Pioniers toe, terwijl de Amsterdamse verdediging twee kostbare fouten maakte. Met één uit kreeg Vince Rooi vier wijd, waarna een werperswissel volgde. Starter Rob Cordemans werd opgevolgd door linkshander Robin Schel om het op te nemen tegen linkshandige slagman Mark-Jan Moorman, maar ook die kreeg vier wijd. Met twee lopers op de honken en één uit werd het duel hierna voor het eerst onderbroken vanwege regen. Een 'delay' van 24 minuten volgde en toen het duel werd hervat nam Tom de Blok de pitching bij Amsterdam over. Op zijn eerste worp werd hij begroet met een puntscorende honkslag van Kevin Dirksen die daarmee de achterstand verkleinde naar 2-1. De honken kwamen vol te staan toen Quintin De Cuba na een fout het honk bereikte. Hierna volgde opnieuw een fout op een 'force play-grounder' van Djewi Appelman, resulterend in het gelijkmakende punt.

Na nog eens twee regen-onderbrekingen was de stand nog altijd 2-2 na negen innings. Eén minuut na middernacht stond de tiende inning op punt van beginnen. Daryl Williams (1e honk) en Vince Rooi (2e honk) zouden de tie-break lopers zijn voor Pioniers. Echter, zover kwam men niet, want toen begon het heviger te regenen en dit keer ook met bliksem. Even later werd het duel definitief gestaakt door de umpiring crew.

Compleet versla eerste deel duel op donderdag

Vandaag werd het duel hervat in de eerste helft van de 10e inning en 13 minuten later was de wedstrijd gespeeld.

In de 1e10 hernam Daan Hendrix zijn plek op de heuvel voor Pirates, nadat hij ook donderdagavond de werper was op het moment van staken. Daryl Williams (1B) en Vince Rooi (2B) waren de tie-break lopers voor Pioniers en die schoven op na een opofferingsstootslag van Kevin Dirksen. Een gedwongen loop werd daarna opgezet via opzettelijk vier wijd voor Quintin De Cuba. Hierna gooide Hendrix drie slag op Djewi Appelman, waarna een grounder van Kevin Weijgertse de inning afsloot.

Pioniers keerde eveneens terug met hun donderdag-werper, namelijk closer Bayron Cornelisse. Met Linoy Croes (2B) en Michael Duursma (1B) als tie-break lopers kreeg de rechtshander honken vol na een stootslag-honkslag van Nick Urbanus. Hierna stond Cornelisse tegenover Kenny Berkenbosch, die een 'walk-off walk' kreeg, waardoor de wedstrijd ten einde kwam en Amsterdam met 3-2 won.L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 3-2 (10 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers000000020 0-281
L&D Amsterdam Pirates110000000 1-382
(nul uit toen het winnende punt werd gescoord in de tiende inning)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez6.284722
Sedley Karel0.1-----
Bayron Cornelisse, L (0-1)211---
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans7.143611
Robin Schel- (*)-1-1-
Tom de Blok, BS (1)0.2 (**)-11--
Daan Hendrix, W (1-0)1111--
(*) - Schel gooide op één slagman in de achtste inning
(**) - De Blok gooide op één slagman in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires 13 augustus: HP-Henri van Heijningen, 1B-Rob Has, 3B-Rudsel Schoobaar.
Umpires 15 augustus: HP-Olav Steijger, 1B-Niek Elshof, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer 13 augustus-Maaike Houtkamp.
Official Scorer 15 augustus-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer 13 augustus-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer 15 augustus-Alex van den Berg.
Technical Commissioner 13 augustus-Willem Broertjes.
Public Address Announcer 13 & 15 augustus-Richard de Wolff.
Speeltijd 13 augustus-3:27 uur (plus 1:04 uur 'rain-delay')
Speeltijd 15 augustus-0:13 uur.
Speeltijd Totaal-3:40 uur.

Game Notes:
24-minuten 'rain delay' in 1e8 met 1 uit, lopers op het 1e en 2e honk en 2-0 voorsprong voor Amsterdam.
26-minuten 'rain delay' in 2e8 bij het begin van de slagbeurt en een 2-2 stand.
14-minuten 'rain delay' in 2e9 met 2 uit, een loper op het 3e honk en een 2-2 stand.
Wedstrijd onderbroken en daarna gestaakt vanwege hevige regen en bliksem bij het begn van de 1e10 met 0 uit, lopers op het 1e en 2e honk en een 2-2 stand.
Wedstrijd werd vandaag, zaterdag 15 augustus, uitgespeeld.
Weersomstandigheden bij aanvang op 13 augustus: Halfbewolkt, 25,8° C, oost-noordoostelijke wind 16 kmu, windkracht 3 Bft, luchtvochtigheid 66%.
Weersomstandigheden bij aanvang op 15 augustus: Halfbewolkt, 18,9° C, west-noordwestelijke wind 13 kmu, windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 82%.
In de tweede wedstrijd van vandaag gooide Kevin Heijstek acht sterke innings voor Amsterdam Pirates en stond slechts zes honkslagen toe. Pirates sloeg 12 honkslagen, waaronder drie van Jesse Aussems.

Na een loper te hebben achtergelaten in de eerste inning scoorde Pirates tweemaal in de tweede slagbeurt op starter Lars Huijer. Remco Draijer begon met vier wijd en bereikte veilig het tweede honk toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Bas Nooij. Een honkslag van Jesse Aussems leverde hierna het eerste punt op. Hierna sloeg ook Rashid Gerard en honkslag en bracht Aussems daarmee naar het derde honk. Even later scoorde hij op een grounder van Linoy Croes.

Pioniers pakte een punt terug in de derde inning. Heijstek kreeg een lead-off single tegen van Kevin Dirksen, die opschoof na een opoferingsstootslag van Kevin Weijgertse en een grounder van Djewi Appelman. Dirksen scoorde op een hierna volgende honkslag van Daniel Fernandes.

Heijstek stond slechts één slagman tot de honken toe in de volgende drie innings en kreeg drie nullen op rij in de vierde en vijfde inning.

Amsterdam kwam dicht bij het derde punt in de vijfde slagbeurt. Lead-off hitter Michael Duursma werd geraakt door een worp, waarna hij het derde honk bereikte na een OSS van Nick Urbanus en een grounder van Kenny Berkenbosch. Hierna kreeg Remco Draijer vier wijd, maar de inning eindigde toen Huijer drie slag gooide op Bas Nooij.

In de zesde inning voegde de thuisploeg twee runs toe. Met één uit sloeg Rashid Gerard een honkslag. Met twee uit kwamen de honken vol ts staan Eerst kreeg Roelie Henrique vier wijd, gevolgd door een werperswissel. Sedley Karel nam het over van Huijer, maar kreeg een honkslag tegen van Michael Duursma. Nick Urbanus volgde met een nieuwe honkslag en bracht twee runs binnen om de stand op te voeren naar 4-1.

Pioniers scoorde het tweede punt in de eerste helft van de zevende inning toen Vince Rooi opende met een honkslag, opschoof na een honkslag van Quintin De Cuba en scoorde op een honkslag van Kevin Dirksen. De inning eindigde toen Kevin Weijgertse in een dubbelspel sloeg.

In de 2e7, op nieuwe werper Dennis Buring, pakte Amsterdam het punt onmiddellijk weer terug. Remco Draijer begon met een honkslag en schoof op na een vangbal. Hierna werd Taylor Clemensia ingebracht als nieuwe werper, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Jesse Aussems.

Pioniers strandde twee lopers in de 1e8, waarna Pirates weer tweemaal scoorde in hun achtste slagbeurt. Roelie Henrique begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde na een wilde worp. Volgende slagman Nick Urbanus kreeg vier wijd, gevolgd door weer een werperswissel. Reggie Bomberg nam het over van Clemensia en hij zag Urbanus het tweede honk stelen en scoren toen Patrick Bok een honkslag sloeg. Remco Draijer sloeg hierna ook nog een honkslag, net als Jesse Aussems met twee uit zodat de honken vol kwamen te staan. Maar een grounder sloot daarna de slagbeurt af.

In de 1e9 werd Amsterdam-starter Kevin Heijstek opgevolgd door linkshander Robin Schel om het op te nemen tegen linkshandige slagmensen Mark-Jan Moorman en Quintin De Cuba. Schel schakelde Moorman met drie slag uit, maar kreeg een honkslag tegen van De Cuba, waarna hij werd vervangen door Tom de Blok. Die kreeg twee groundouts, waarmee er een einde aan de wedstrijd kwam.L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 7-2
RHE
Vaessen Pioniers001000100-271
L&D Amsterdam Pirates02000212X-7120
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, L (0-1)5.237444
Sedley Karel0.1--2--
Dennis Buring0.1--111
Taylor Clemensia111222
Reggie Bomberg0.2--3--
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (1-0)852622
Robin Schel0.11-1--
Tom de Blok0.2-----
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Efrem Silvania, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-3:03 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,7° C, west-noordwestelijke wind 13 kmu, windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 84%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.