Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Jan Kruijdenberg)

Amsterdam Pirates draait achterstand om in winst tegen Twins
English

OOSTERHOUT - Na weken van kou, sneeuw en vriezende omstandigheden waren alle acht Hoofdklasse-teams zaterdag (24 maart) eindelijk in de gelegenheid allemaal een oefenwedstrijd te spelen. De weersomstandigheden waren gunstig, op sommige plaatsen misschien nog wat fris, maar op andere locaties zeer acceptabel.

L&D Amsterdam Pirates reisde naar Oosterhout op te spelen tegen De Glaskoning Twins. Daar stond Amsterdam na zes innings met 2-0 achter, maar kam daarna terug en won met 4-2. Na een punt te hebben gescoord in de 1e7 voegde de ploeg nog eens drie runs toe in de volgende slagbeurt.

De wedstrijd werd afgesloten met één uit in de 1e9 toen Twins-reliever Thijs Steenwijk op zijn voet was geraakt door een line drive. Bericht werd dat zijn blessure gelukkig meevalt.

De twee ploegen zouden zondag wederom tegen elkaar spelen, maar dat duel werd eerder in de week al geschrapt. Er wordt nog altijd gewerkt aan het hoofdveld van Amsterdam Pirates, waar een kunstgras-infield wordt aangelegd. Vanwege de koude weersomstandigheden duurt één en ander langer dan verwacht.

(24 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
Negen van tien oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Amsterdam Pirates en Twins bereikten beide de honken in de eerste twee innings op starters Mic van de Ven (Twins) en Kevin Heijstek (Amsterdam Pirates). Van de Ven kreeg twee honkslagen tegen, terwijl Heijstek er drie moest toestaan, maar beiden voorkwamen dat er werd gescoord.

...Rodney Daal...
...2 Gescoorde Punten..
...2 Binnengeslagen...
(© F: Jan Kruijdenberg)
Twins opende de score in de tweede helft van de vierde inning op Robin Schel. De linkshander gooide vier wijd op Jarreau Martina, die even later helemaal vanaf het eerste honk scoorde op een tweehonkslag van Ruar Verkerk in het linksveld. Vorig seizoen speelde Verkerk voor Curaçao Neptunus, maar hij kwam tijdens de transferperiode naar Twins. In zijn eerste wedstrijd voor Twins sloeg de infielder 3-uit-4.

Twins verdubbelde de voorsprong in de zesde inning op Daan Hendriks. Nick Peels scoorde toen vanaf het derde honk op een grounder van Bram Grooten om er een 2-0 stand van te maken.

De Amsterdamse aanval werd zes innings puntloos gehouden, maar draaide het duel daarna in hun voordeel om. Rodney Daal, die na vorig seizoen van UVV naar Amsterdam kwam, had daarin een groot aandeel, want hij tekende voor alle vier gescoorde punten. Hij scoorde tweemaal en sloeg de andere twee binnen.

In de 1e7, op nieuwkomer Pastor Martínez Chevez, scoorde Rodney Daal het eerste Amsterdamse punt op een tweehonkslag van Rashid Gerard.

Amsterdam scoorde daarna driemaal in de 1e8 op Jakob Syrén, eveneens een nieuwkomer in de pitching-staf vanf Twins. Met Zerzinho Croes en Kenny Berkenbosch op de honken sloeg Rodney Daal een tweehonkslag, die beide lopers in staat stelde te scoren en dat bezorgde Amsterdam een 3-2 voorsprong. Even later scoorde Daal zelf op een honkslag van rookie Mike de la Rosa (voormalig speler Amsterdam Diamonds) om er een 4-2 stand van te maken.

Voor aanvang was besloten dat de zes inzetbare Pirates-pitchers acht innings zouden gooien, wat de stand op dat moment ook zou zijn. Na afloop van de achtste inning had Twins nog één werper over en dus ging de 1e9 van start. Thijs Steenwijk beklom de heuvel en begon met een strikeout. Maar hierna werd hij op zijn voet geslagen door een 'comeback-line drive', geslagen door Zerzinho Croes. Steenwijk was niet in staat verder te gooien en daarmee kwam er een einde aan de wedstrijd.De Glaskoning Twins - L&D Amsterdam Pirates 2-4
RHE
L&D Amsterdam Pirates000000130-471
De Glaskoning Twins00010100X-291
(wedstrijd afgesloten met één uit in de eerste helft van de negende inning na een blessure)
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek2--3--

Kyle Ward11-2--

Robin Schel1-1111

Daan Hendriks2--211

Jim Ploeger, W (1-0)11-1--

Nick Veltkamp, SV (1)11----

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Mic van de Ven2--2--

Jan Evertse2321--

Reynaldo Sarmiento Claro, H (1)1-----

Pastor E. Martínez Chevez, BS (1)222111

Jakob Syrén, L (0-1)113233

Thijs Steenwijk0.11-1--
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Jos van Eijsden.
Scorer-Patrick van Gool (Twins).
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Wedstrijd afgesloten met één uit in 1e9 nadat Twins-pitcher Thijs Steenwijk op zijn voet was geraakt door een line drive.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,3° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.