Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos & Alfred Cop)

Hoofddorp Pioniers deelt op eerste dag in Nijmegen
English

NIJMEGEN - Na weken van kou, sneeuw en vriezende omstandigheden waren alle acht Hoofdklasse-teams zaterdag (24 maart) eindelijk in de gelegenheid allemaal een oefenwedstrijd te spelen. De weersomstandigheden waren gunstig, op sommige plaatsen misschien nog wat fris, maar op andere locaties zeer acceptabel.

Hoofddorp Pioniers deelde hun twee wedstrijden op Dag 1 van de 30e editie van het MFJP Jan van de Vegte Memorial Tournament, dat jaarlijks wordt georganiseerd door De Hazenkamp in Nijmegen.

Pioniers opende het evenement met een ruime 12-0 winst in vier innings tegen de organiserende club. Hierna verloor de Hoofddorpse ploeg met 6-4 van Silicon Storks 's middags in een 7-inning wedstrijd. Storks viel vandaag in voor Brasschaat Braves, dat niet in de gelegenheid was te spelen. De Belgische ploeg reist zondag wel naar Nijmegen voor hun overige twee wedstrijden.

De eerste dag van het tweedaagse evenement eindigde met een 10-0 shutout-winst van HCAW tegen De Hazenkamp.

Vorig jaar eindigde HCAW op de tweede plaats en Pioniers op de derde. Het evenement werd toen gewonnen door DSS.

(24 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
Negen van tien oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Game 1 - De Hazenkamp vs. Hoofddorp Pioniers

...Jelle Kroft aan slag voor Onze Gezellen in 2017...
...3 hits, 2 runs, 4 RBI's...
(© Foto: Robert Bos)
In de openingswedstrijd boekte Hoofddorp Pioniers een overtuigende 12-0 shutout-overwinning in vier innings. Wedstrijden met een 10-punten-verschil eindigen na vier complete innings of wanneer het verschil wordt bereikt in de 2e4.

Pioniers kwam tot 12 honkslagen in dit duel, waaronde drie van nieuwkomer Jelle Kroft, die vorig seizoen uitkwam voor Onze Gezellen in de Overgangsklasse. Kroft scoorde tweemaal en sloeg vier punten binnen. Speler/coach Mervin Gario en Steven Wharwood (ook een nieuwkomer) scoorden beiden drie punten.

De Hazenkamp liet slechts één honkslag noteren. Nadat de ploeg op rij was uitgeschakeld door starter Lars Huijer in de eerste inning opende Randy Dalnoot de tweede inning met een honkslag. Hij schoof op na een grounder, maar strandde op het tweede honk. Dalnoot, die in het verleden in de Hoofdklasse uitkwam voor PSV, bleef de enige honkloper voor de thuisploeg. Huijer gooide driemaal drie slag.

Pioniers opende de score met drie onverdiende punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Lenko Elisabeth. Met twee uit werd Mervin Gario geraakt door een worp en hij bereikte het derde honk toen een pick-off eindigde in een fout. Hij scoorde daarna het eerste punt toen volgende slagman Steven Wharwood op het honk kwam na een fout, wat de derde nul had kunnen zijn. Hierna sloeg Jelle Kroft een honkslag en volgde rookie Joey de Koning met een 2-run double.

Twee punten werden toegevoegd in de derde slagbeurt. Met één uit kreeg Gario vier wijd en sloeg Wharwood een honkslag. De twee schoven op na een wilde worp, waarna beiden scoorden op een honkslag van Kroft om er een 5-0 stand van te maken.

In de 1e4 kwam Pioniers tot een 7-run rally op zeven honkslagen. Met één uit sloeg Mark Smit een tweehonkslag en kreeg Ibrahim Redan vier wijd. Redan is een werper, maar hij kwam in de derde inning in het duel als linksvelder. Gario en Wharwood volgden met puntscorende honkslagen en Kroft voegde een 2-run single toe. Toen volgende slagman De Koning een tweehonkslag sloeg volgde een werperswissel. Theo Vrolijk nam het over, maar hij werd begroet met een 2-run double van Angelo Wicklert, die later zelf scoorde op een 2-out single van Duco Nuijten om de stand op te voeren naar 12-0.

Nadat Lars Huijer de eerste twee innings had gegooid voor Pioniers gooide Gilian van Lith de volgende twee. De linkshander schakelde zes slagmensen op rij uit.De Hazenkamp - Hoofddorp Pioniers 0-12 (4 inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers3027 -12120
De Hazenkamp0000 -014
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (1-0)23-1--

Gilian van Lith22----

pitchers De Hazenkampinn.SOBBHRER
Lenko Elisabeth, L (0-1)3.12310118

Theo Vrolijk0.2-1211
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Olav Steijger, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Rienette Hamers.
Aanvangstijd-10:33 uur.
Speeltijd-1:17 uur.
Locatie-Sportpark Stadspark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 1, MFJP Jan van de Vegte Memorial Tournament 2018.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 8,7° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 12 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Game 2 - Hoofddorp Pioniers vs. Silicon Storks

In de tweede wedstrijd van het toernooi had Silicon Storks twee 3-run rallies en hield de voorsprong vast op weg naar een 6-4 winst tegen Hoofddorp Pioniers. Voor Storks was dit hun enige wedstrijd in het evenement, want de ploeg viel vandaag in voor Brasschaat Braves. De Belgische ploeg zal zondag in Nijmegen spelen.

...Jurriaan Dijk...
...één punt gescoord, 2 binnengeslagen...
(© Foto: Robert Bos)
Twee weken geleden opende Storks het oefenseizoen met een 8-6 winst tegen Curaçao Neptunus en is nu koploper met een 2-0 'record'.

Storks opende de score met een 3-run rally in de eerste helft van de eerste inning op starter Dion Steijl. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Quinlan de Windt, die het derde honk bereikte toen een pick-off eindigde in een foute aangooi. De Windt kon niet opschuiven toen volgende slagman Tijani Dunlop een infield-hit sloeg. Runai Coran maakte vervolgens goed contact, maar zijn line drive werd gevangen door tweede honkman Stephen Henson. Hierna werd Dunlop gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Kendrick Delima, maar dat stelde ook De Windt in de gelegenheid het eerste punt te scoren. Hierna sloeg Aldrich Guzman een honkslag en volgde Jurriaan Dijk met een 2-run double om er een 3-0 stand van te maken.

Pioniers pakte een punt terug in hun eerste slagbeurt op starter Martin Kram. Mark Smit begon met een driehonkslag en scoorde op een grounder van Ibrahim Redan. Kram had een prima optreden in de drie innings die hij gooide, want na de driehonkslag schakelde hij negen slagmensen op rij uit.

Steijl kreeg drie nullen op rij in de tweede en derde inning, waarna hij werd opgevolgd door de Venezolaanse rechtshander Alexander Valdes. Hij gooide de vierde inning en kreeg daarin nog eens drie punten tegen. Kendrick Delima begon met een honkslag en Jurriaan Dijk sloeg een honkslag met één uit. De twee scoorden op een hiernavolgende driehonkslag van Philip Brandl. Giovanny Perez kreeg vervolgens vier wijd en zou gedwongen zijn uitgeschakeld op een grounder van Tyron de Windt, maar er werd een fout gemaakt. Op deze grounder scoorde Brandl het volgende punt om de stand op te voeren naar 6-1.

Angelo Wicklert gooide de laatste drie innings voor Pioniers en hield Storks puntloos. Hij zag Storks twee lopers in scoringspositie krijgen in de vijfde met twee uit, maar sloot daarna af met een strikeout. Wicklert deed het hierna prima, want hij kreeg drie opeenvolgende nullen in de volgende twee innings.

Met een 6-1 achterstand verkleinde Pioniers de achterstand naar 6-4 door driemaal te scoren in de vijfde slagbeurt. Allen waren onverdiend, want twee fouten droegen bij aan het scoren. Pioniers scoorde de punten op Darryl Jamoena, die vorig jaar voor de Hoofddorpse ploeg gooide. Met één uit kreeg hij de honken vol toen Stephen Henson een honkslag sloeg, Damian Melis op het honk kwam na een fout en Duco Nuijten een infield-hit liet noteren. Een punt werd gescoord toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Mark Smit. Een opofferingsslag van Ibrahim Redan en een honkslag van Mervin Gario leverden toen nog eens twee punten op. Echter, de inning eindigde toen Smit op het derde honk werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op Gario's honkslag.

In de zesde inning, op nieuwe pitcher Gijs Timmer, kreeg Pioniers de eerste twee slagmensen op de honken, maar zij strandden op het tweede en derde honk. In de zevende (en laatste) inning opende Duco Nuijten voor Pioniers met een honkslag, maar ook hij bleef achter.Hoofddorp Pioniers - Silicon Storks 4-6 (7 inn.)
RHE
Silicon Storks3003000-672
Hoofddorp Pioniers1000300-462
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram, W (1-0)3--111

Darryl Jamoena2-133-

Gijs Timmer, SV (1)2112--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Dion Steijl, L (0-1)31-433

Alexander Valdes1-1333

Angelo Wicklert3411--
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Henny Jansen, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-1:56 uur.
Locatie-Sportpark Stadspark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 2, MFJP Jan van de Vegte Memorial Tournament 2018.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,1° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 49%.
Game 3 - HCAW vs. De Hazenkamp

In hun eerste wedstrijd van het seizoen diende HCAW gastheer De Hazenkamp een nieuwe grote shutout-nederlaag toe door met 10-0 te winnen. HCAW kwam tot een rally van vijf punten in de eerste inning en voegde er nog eens vier toe in de volgende slagbeurt van deze 4-inning wedstrijd.

...Vince Rooi...
...2 hits, 2 Runs, 2 RBI's...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW kwam tot zeven honkslagen, waaronder drie van nieuwkomer Bryce Cherry, die 3-uit-3 sloeg, waaronder een inside-the-park-homerun. Cherry, die vorig seizoen voor UVV speelde, werd twee weken geleden toegevoegd aan de HCAW-ploeg. Veteraan Vince Rooi sloeg 2-uit-3 voor HCAW, scoorde tweemaal en sloeg ook twee punten binnen.

Dennis Burgersdijk startte voor HCAW. In de eerste helft van de eerste inning gooide hij vier wijd op lead-off hitter Jurigson Mathilda. Hij schoof op na een wilde worp en hij bereikte het derde honk na een grounder, maar bleef daarna achter. Na de vrije loop schakelde Burgersdijk, die naar HCAW overkwam van Amsterdam Pirates, zeven opeenvolgende slagmensen uit, waarvan drie met drie slag. Met één uit in de derde inning gooide hij vier wijd op Robert Michel, maar die strandde op het tweede honk.

Nadat Burgersdijk drie puntloze innings had gegooid nam Moreno Vork het over in de vierde. Met twee uit kreeg Vork een honkslag tegen van Roderick Michel, die daarmee tekende voor de enige honkslag van De Hazenkamp.

HCAW opende de score met vijf punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Albert Janga. Vier punten waren onverdiende vanwege een veldfout. Met één uit sloeg nieuwkomer Berend Ruben een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde het eerste punt op een honkslag van Roelie Henrique. Vince Rooi volgde met een nieuwe honkslag. De twee lopers schoven op na een grounder, waarna beiden scoorden toen Seb Visser op het honk kwam na een fout, wat de derde nul had kunnen zijn. Hierna werden nog eens twee runs toegevoegd toen Bryce Cherry een 2-run, inside-the-park-homerun sloeg.

HCAW scoorde vier punten in de tweede inning. Met één uit en de honken vol leverde Vince Rooi een 2-run single af en volgde Patrick Bok met een puntscorende honkslag. Bok is ook een speler die vorig seizoen voor Amsterdam Pirates uitkwam. Met twee uit verhoogde een honkslag van Bryce Cherry de stand naar 9-0.

De wedstrijd eindigde met één uit in de 2e4 vanwege de 10-punten-verschil mercy-regel. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Seb Visser vier wijd kreeg, Bryce Cherry een honkslag sloeg en ook Kevin Weijgertse een vrije loop kreeg. De wedstijd kwam ten einde toen pinch-hitter Julian Goins eveneens vier wijd kreeg, zodat de stand op 10-0 kwam.HCAW - De Hazenkamp 10-0 (4 inn.)
RHE
De Hazenkamp0000 -011
HCAW5401 -1070
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de 2e4)
pitchers De Hazenkampinn.SOBBHRER
Albert Janga, L (0-1)1.2-5695

John de Windt1.2-4111

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (1-0)332---

Moreno Vork11-1--

Homerun: HCAW: Bryce Cherry (1)(1e,2-run,inside-the-park,op Janga).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Edwin Louisa, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Linda Steijger.
Aanvangstijd-15:30 uur.
Speeltijd-1:40 uur.
Locatie-Sportpark Stadspark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 3, MFJP Jan van de Vegte Memorial Tournament 2018.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 43%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.