Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus met lege handen tegen Draci Brno
English

BRNO (Tsjechië) - Landskampioen Curaçao Neptunus stond zaterdagmiddag (24 maart) met lege handen tegen de Tsjechische kampioen Draci Brno, want de ploeg verloor met 4-1.

Neptunus vloog donderdagavond naar de Tsjechische stad voor een reeks wedstrijden tegen Brno, dat vorig seizoen voor de 21e keer de Tsjechische kampioenstitel veroverde.

In de reeks, die is omgedoopt tot Season Opening Spring Series, spelen de twee kampioenen op zaterdag en zondag in Městský Stadium in Brno.

De twee teams speelden vrijdagavond een 6-inning trainingswedstrijd/intersquad game tegen elkaar en ook die eindigde met 4-1 in het voordeel van Draci Brno. In dat duel sloegen beide teams slechts drie honkslagen.

Voor aanvang van de wedstrijd op zaterdag werd de ceremoniële eerste bal gegooid door Karel Hrušovský.

Na afloop van de wedstrijd waren er clinics voor jeugdspelers onder leiding van spelers van zowel Brno als Neptunus.

Neptunus en Brno ontmoeten elkaar ook tijdens het toernooi om de European Champions Cup in juni in Rotterdam. In de voorronde spelen beide teams in dezelfde poule.

(24 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
Negen van tien oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Draci Brno nam een snelle 2-0 voorsprong en opende de score in de tweede helft van de tweede inning op Neptunus-starter Diegomar Markwell. Intussen werd Neptunus puntloos gehouden door Brno's Amerikaanse starter Wesley Roemer.

Hoewel Markwell zich goed herstelde na de tweede inning was Neptunus simpelweg niet in staat iets terug te doen. In de 1e5 had Neptunus twee lopers op de honken staan, maar de slagbeurt eindigde met een drie-slag-uit-bij-stelen-dubbelspel.

In de 2e6 kwam Brno weer op het honk op reliever Berry van Driel. Lead-off hitter Jakub Hajtmar's slagbeurt werd verlengd toen een pop-fly of fout gebied werd gemist. Hierna sloeg hij een honkslag in het rechtsveld, waarbij de bal tussen drie spelers terechtkwam. Echter, hij werd daarna uitgeschakeld op het tweede honk bij een poging een extra honk te pakken. Hierna sloeg Petr Čech een honkslag, maar die strandde op het eerste honk.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de zesde slagbeurt halveerde Neptunus de achterstand in de 1e7. Met één uit homerde Gianison Boekhoudt om er een 2-1 stand van te maken. Boekhoudt zou de enige honkloper van Neptunus zijn in de laatste vier innings.

Brno voegde weer een punt toe in de 2e7 op Elton Koeiman. Met één uit kreeg Adam Hajtmar vier wijd en schoof op na een 2-out single van Arnošt Dubový. Even later scoorde Hajtmar op een honkslag van Martin Schneider, maar de inning eindigde door een nieuwe kostbare nul op de honkpaden. Dubový probeerde op te schuiven naar het derde honk, maar werd daar uitgeschakeld, maar dat gebeurde kort nadat Hajtmar had gescoord om de stand op 3-1 te brengen.

Hoewel Brno de wedstrijd reeds had gewonnen werd de tweede helft van de negende inning ook nog gespeeld en dat leverde het vierde punt op voor de thuisploeg. Met twee uit sloeg Adam Hajtmar een honkslag en scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een tweehonkslag van Filip Moštěk. Hajtmar scoorde ook nu weer net voordat er een nul viel op een honk, want Moštěk probeerde er een driehonkslag van te maken, maar hij werd op het derde honk uitgeschakeld en dat betekende het einde van de wedstrijd.Draci Brno - Curaçao Neptunus 4-1
RHE
Curaçao Neptunus000000100-191
Draci Brno020000101-491
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, L (0-1)5......22

Berry van Driel1......--

Elton Koeiman3......22

pitchers Brnoinn.SOBBHRER
Wesley Roemer, W (1-0)5......--

Ondřej Furko, H (1)1......--

John Hussey, SV (1)3......11

Homerun: Neptunus: Gianison Boekhoudt (1)(7e,solo,op Hussey).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-, 1B-.
Scorer-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Městský Stadium, Brno (Tsjechië).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,5° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.