Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Profar en Tromp succesvol in Major League Spring Training
English

JUPITER, Florida / PHOENIX / SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Op zaterdag (6 maart) werden er weer veertien oefenwedstrijden gespeeld in het Major League Spring Training-seizoen.

In deze wedstrijden kwamen drie spelers met een Nederlands paspoort in actie: Carter Kieboom (Washington Nationals), Jurickson Profar (San Diego Padres) en Chadwick Tromp (San Francisco Giants). Profar en Tromp waren succesvol en sloegen beiden een honkslag.

(6 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Honkslagen voor Apostel, Albies & Gregorius in MLB Spring Training. (5 maart)
Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in MLB Spring Training. (3 maart)
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)In Roger Dean Chevrolet Stadium, dat ligt in de wijk Abacoa van de stad Jupiter, startte Carter Kieboom als derde honkman voor Washington Nationals in een uitwedstrijd bij Miami Marlins. Washington won met 5-3 in een duel dat na zes complete innings werd afgebroken vanwege regen.

Kieboom opende de tweede inning en kreeg toen drie slag van startende pitcher Sandy Alcantara. In de vierde inning stond Kieboom tegenover reliever Daniel Castano met een loper op het eerste honk. Hij maakte goed contact, maar zijn line drive naar het rechtsveld werd gevangen. Kieboom werd vervangen in de 2e5 door Jackson Cluff, die de nieuwe korte stop werd, terwijl Yasmany Tomas de derde honk-plek overnam.Op Camelback Ranch-Glendale in Phoenix speelde World Series-winnaar Los Angeles Dodgers thuis tegen San Diego Padres en verloor met 2-1 in een 7-inning wedstrijd. Hoewel Camelback Ranch in de stad Phoenix ligt is het eigendom van de gemeente Glendale, dat 14 km ten noordwesten van Phoenix ligt. Dit seizoen zijn Los Angeles en San Diego de favorieten en elkaars concurrent in de National League West.

Jurickson Profar was de startende midvelder en openingsslagman voor San Diego. Hij had een sterke eerste slagbeurt in de eerste helft van de eerste inning op startende pitcher Trevor Bauer, die op 11 februari door Los Angeles werd gecontracteerd. Profar sloeg een paar foutballen en sloeg vervolgens een honkslag op de negende worp van Bauer, die vorig seizoen de Cy Young Award won in de National League als pitcher van Cincinnati Reds. Volgende slagman Tommy Pham kreeg vier wijd (zeven pitches), maar hierna herstelde Bauer zich en schakelde de volgende drie slagmensen uit (twee strikeouts).

In de 1e3 stond Profar weer tegenover Bauer met een loper op het eerste honk, maar dit keer sloeg hij een pop-fly in fout gebied. Profar werd daarna vervangen in de 2e4 door Robert Hassell III.

San Diego scoorde de twee punten in de zesde inning op een 2-run single van Gosuke Katoh. Los Angeles scoorde het enige punt in de zevende inning op een tweehonkslag van Matt Davidson.In Scottsdale Stadium in Scottsdale speelde San Francisco Giants thuis tegen Kansas City Royals en verloor met 8-6 in een 9-inning wedstrijd. San Francisco stond na vijf innings met 6-2 voor, maar Kansas City scoorde hierna driemaal in de zesde en tweemaal in de zevende om het duel om te draaien. Het achtste punt werd gescoord in de negende. Kansas City nam een 7-6 voorsprong in de zevende op een 2-run homerun van Erick Mejia, die daarna twee innings later een RBI-double toevoegde.

In de 1e6 kwam Chadwick Tromp in het duel als nieuwe catcher voor Giants als vervanger van Buster Posey. In de 2e7 kreeg Tromp zijn eerste slagbeurt en leverde een honkslag af met een line drive in het rechtsveld op reliever Austin Cox. Maar de volgende twee slagmensen gingen uit. Tromp kreeg geen slagbeurt meer in de volgende twee innings, want San Francisco werd op rij uitgeschakeld in zowel de achtste als de negende inning.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.