Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

AustraliŽ trekt zich ook terug van Olympische Qualifier
English

MELBOURNE, Victoria (AustraliŽ) - AustraliŽ heeft de honkbalploeg ook teruggetrokken van de WBSC Baseball Final Qualifier, die op 22 juni begint in Puebla (Mexico). Baseball Australia maakte woensdag (9 juni) het terugtrekken van de Australische ploeg bekend. De overkoepelende bond stelde dat het verschillende opties heeft onderzocht en besproken, maar dat men zich uiteindelijk besloot terug te trekken vanwege 'onoverkomelijke uitdagingen'. De beslissing kwam vijf dagen nadat ook Chinese Taipei zich terugtrok. Slechts drie teams nemen nu deel aan de Olympische Qualifier in Mexico, namelijk de Dominicaanse Republiek, Nederland en Venezuela. Het wedstrijdschema is nog niet bekend. De winnaar van het evenement wordt de zesde en laatste deelnemer aan de Olympische Spelen in Japan.

Vorige week werd in Florida (USA) de WBSC Baseball Americas Qualifer gespeeld met acht deelnemers. Het evenement werd gewonnen door de USA, dat zich daardoor plaatste voor de Olympische Spelen, die volgende maand van start gaan in Japan. De Dominicaanse Republiek en Venezuela eindigden op de tweede en derde plaats om zich te plaatsen voor de Final Qualifier in Mexico. Een dag voordat de Americas Qualifier eindigde werd bekend gemaakt dat Chinese Taipei niet zal afreizen naar Mexico. In een verklaring meldde de Chinese Taipei Baseball Association: ,,Het nieuw geÔmplementeerde beleid ter preventie van de pandemie verbiedt het samenzijn van teams voor trainingen, zodat onze voorbereidingen zo goed als onmogelijk zijn geworden. We kunnen concluderen dat deze pandemie ons uiteindelijk een fatale klap heeft gegeven en een einde heeft gemaakt aan onze Olympische droom''.

De Final Qualifier zou aanvankelijk worden georganiseerd in Taiwan, maar werd op 20 mei verplaatst naar Mexico vanwege de strengere COVID-19 maatregelen en beperkingen op het eiland. Op 29 mei werd bekend gemaakt dat de wedstrijden zouden plaatsvinden in Puebla.

AustraliŽ is het derde land dat zich heeft teruggetrokken voor de Final Qualier. Begin mei trok China zich al terug van het evenement toen het nog op de kalender stond om gespeeld te worden in Taiwan.

Glenn Williams, Chief Executive van Baseball Australia, zei in een verklaring dat dit een 'enorm moeilijke beslissing' was. Williams zei: ,,Deelnemen aan de Final Olympic Qualifier in een COVID-wereld zou altijd grote uitdagingen met zich meebrengen. De planning voor Taiwan was uitgebreid en met de late verandering van locatie en data raakten die plannen achterhaald. We hebben meerdere opties en scenario's doorgenomen, maar de logistieke uitdagingen om een veilige omgeving voor de groep te bieden waren onoverkomelijk''.

Williams vervolgt: ,,De gezondheid en veiligheid van onze atleten waren altijd van het grootste belang en er waren gewoon te veel onbeantwoorde vragen die aanzienlijke risico's met zich meebrachten na het evenement en op de terugreis naar AustraliŽ. De complexiteit van het verplaatsen van zo'n grote groep, tussen twee landen, met beperkte beschikbaarheid van vluchten, bracht een reŽel risico met zich mee dat leden van de groep in het buitenland zouden stranden en medische behandeling nodig hadden. De timing van de terugkeer naar AustraliŽ leverde ook problemen op om een duidelijk pad naar Tokyo voor het team te bepalen als ze zich kwalificeerden. Zelfs als Team AustraliŽ erin zou slagen het evenement te winnen, stond de timing het team niet toe de quarantaine in AustraliŽ te voltooien en te voldoen aan de vereisten voor deelname aan de Spelen van Tokyo. Op zo'n korte termijn een trainingskamp in het buitenland coŲrdineren dat voldoet aan de TOCOG playbook-eisen was ook geen optie. De spelers en stafleden hebben ijverig gewerkt aan de voorbereiding van het evenement in het voortdurend veranderende landschap. Zoals altijd zijn ze zich blijven inzetten voor Team Australia en het is echt teleurstellend dat ze niet de kans krijgen om een plaats te veroveren op de Olympische Spelen in Tokyo''.

Het softbalteam van AustraliŽ plaatste zich in 2019 voor de Olympische Spelen. Onlangs was het Australische softbalteam de eerste buitenlandse Olympische sportploeg die in Japan arriveerde. De andere deelnemers aan het softbal-toernooi zijn het organiserende Japan, Canada, ItaliŽ, Mexico en de USA.

(9 juni)

Gerelateerde Artikelen:
WBSC Baseball Americas Qualifier van start in Florida; No-Hitter Canada. (31 mei)
WBSC Baseball Americas Qualifier: Eerste winst Nicaragua; Cuba uitgeschakeld. (1 juni)
WBSC Baseball Americas Qualifier: Teams bekend voor Super Round. (2 juni)
WBSC Baseball Americas Qualifier: Slotduel Openingsronde opnieuw verregend. (3 juni)
WBSC Baseball Americas Qualifier: USA, Dominicanen openen Super Round met ruime winst. (4 juni)
WBSC Baseball Americas Qualifier: USA naar Spelen; Chinese Taipei zegt af. (5 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.