Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hits voor Kieboom, Hold voor Jansen in Major League Spring Training
English

CLEARWATER / FORT MYERS / WEST PALM BEACH, Florida / PEORIA / PHOENIX / SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Op maandag tot en met woensdag (8-10 maart) kwamen zes spelers met een Nederlands paspoort in actie in het Major League Spring Training-seizoen. Dat waren Sherten Apostel (Texas Rangers), Didi Gregorius (Philadelphia Phillies), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Carter Kieboom, (Washinhgton Nationals), Chadwick Tromp (San Francisco Giants en Zander Wiel (Minnesota Twins). Kieboom en Jansen waren het meest succesvol.

Kieboom startte als derde honkman voor Washington op maandag in een 9-5 winst tegen New York Mets in een 8½ inning wedstrijd in West Palm Beach. In dit duel sloeg hij 1-uit-3. In de 2e6 sloeg Kieboom een punt binnen met een honkslag, waarna hij zelf ook scoorde. Hij werd daarna vervangen in de 2e7.

Op dinsdag was Kieboom ook de starter op het derde honk en sloeg wederom 1-uit-3 in een wedstrijd tegen Houston Astros, die na negen innings met een 4-4 stand eindigde in West Palm Beach. In deze wedstrijd verliet Kieboom het duel in de 2e6.

Op woensdag had Kenley Jansen weer een prima optreden in relief voor Los Angeles. Dit keer gooide hij de vierde inning in een 3-2 overwinning in een 8-inning westrijd tegen Arizona Diamondbacks in Phoenix. Jansen kwam op de heuvel met een 2-1 voorsprong voor Dodgers. Doordat de regels voor winnende werpers in oefenwedstrijden anders zijn kwam Jansen in het duel in een save-situatie. In oefenwedstrijden en All Star Games kunnen starters winnende werper worden zonder de vereiste vijf complete innings te hebben gegooid, zoals de regel in een competitie is. In deze wedstrijden hebben pitchers vaak te maken met een 'pitch-count' of gooien ze een berperkt aantal innings. In het duel van woensdag gooide starter Clayton Kershaw de eerste drie innings en was de 'pitcher-of-record' toen Jansen het overnam. Jansen begon met twee strikeouts, waarna hij een honkslag moest toestaan van Josh VanMeter, maar die werd uitgeschakeld op het tweede honk toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken. Doordat de voorsprong van Los Angeles intact bleef kreeg Jansen voor de tweede keer in dit Spring-seizoen een Hold op zijn naam. Echter, Arizona kwam langszij in de vijfde op Blake Treinen, die zodoende een Blown Save kreeg. Los Angeles won met 3-2 op een punt gescoord in de 2e8 op een tweehonkslag van Rangel Ravelo. Hoewel dit een 8-inning wedstrijd was werd dit geen 'walk-off double', want de complete achtste inning werd gespeeld.

Ook op woensdag was Didi Gregorius de startende korte stop voor Philadelphia in een 6-4 winst in een 8½ inning wedstrijd tegen Detroit Tigers in Clearwater. Gregorius sloeg 0-uit-3 en verliet het duel na vijf innings.

De overige drie spelers werden later in een wedstrijd ingezet.

Chadwick Tromp kwam maandag in het duel van San Francisco in Scottsdale tegen Arizona Diamondbacks in de zesde inning als nieuwe catcher. Tromp sloeg 0-uit-2 (één strikeout) in deze 9-inning wedstrijd die met een 2-2 stand eindigde.

Op woensdag, eveneens in Scottsdale, werd Tromp ingezet in de zesde inning als catcher. Dit keer kreeg hij vier wijd in zijn enige slagbeurt. San Francisco won deze 8½ inning wedstrijd tegen Chicago Cubs met een 7-6 stand.

Op dinsdag, in Fort Myers, was Zander Wiel één van de twee pinch-runners die door Minnesota werd ingezet in de 2e7. Wiel verving Miguel Sano nadat die een tweehonkslag had geslagen met één uit. Op Sano's tweehonkslag scoorde pinch-runner Drew Maggi wat het enige punt in deze wedstrijd zou zijn. Wiel bleef achter, want de volgende twee slagmensen kregen drie slag. Minnesota won deze 7-inning wedstrijd tegen Baltimore Orioles met 1-0.

Op woensdag speelde Sherten Apostel vanaf de vijfde inning als eerste honkman voor Texas. In Peoria won Texas dit 7-inning duel tegen Seattle Mariners met een 17-5 stand op 18 honkslagen. Apostel sloeg een vangbal in zijn enige slagbeurt.

(10 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Zander Wiel speelt in eerste wedstrijd in MLB Spring Training. (7 maart)
Profar en Tromp succesvol in MLB Spring Training. (6 maart)
Honkslagen voor Apostel, Albies & Gregorius in MLB Spring Training. (5 maart)
Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in MLB Spring Training. (3 maart)
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.