Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Hennie Edelenbos - HE Fotografie)

Sparks Haarlem eerste finalist Mastenbroek Toernooi
English
ENSCHEDE - Dag 2 van het jaarlijkse J.C.J. Mastenbroek Toernooi werd gespeeld op een zonnige, maar ook frisse zaterdag (4 april). Totaal werden vandaag 14 softbalwedstrijden gespeeld.

Aan het slot van deze speeldag was er al één finalist bekend, want Oolders Omaco Sparks zal de winnaar worden van Poule B, wat er zondag ook zal gebeuren. Hun tegenstander komt uit het duel tussen Terrasvogels en FysioExpert Olympia Haarlem.

Sparks Haarlem en Terrasvogels, die vorig seizoen tegenover elkaar stonden in de best-of-five Holland Series, speelden vandaag hun eerste wedstrijden in het oefenseizoen.

Het Natioanle Team van Duitsland speelde vandaag ook voor het eerst en dat betekende het debuut van de Nederlandse Coach André Prins, die recentelijk werd toegevoegd aan de Duitse coachingstaf als Hitting Coach.

Op zondag worden eerst nog vier wedstrijden uit de voorronde gespeeld, waarna de beslissende wedstrijden om 12:15 uur van start gaan.

(4 april)
HCAW vs. SK Joudrs Praha

HCAW opende Dag 2 van het toernooi met een sterk duel tegen SK Joudrs Praha. Na een 3-0 achterstand in de openingsslagbeurt stond de Silver League-ploeg na drie innings brutaal met 7-4 voor. Maar toen draaide de Tsjechische tegenstander het duel opnieuw in eigen voordeel om via een late comeback en won met 9-7. Slechts twee van de Tsjechische punten waren verdiend. Op vrijdagavond stond Joudrs met 3-0 achter tegen Tex Town Tigers, maar won met 7-3 na een late rally.

HCAW-pitcher Anouk Sassen stond drie onverdiende punten toe in de eerste inning. Ze begon met tweemaal vier wijd en de loopsters schoven op na een opofferingsstootslag van Helena Novotná. Een strikeout eindigde vervolgens in een foute aangooi en het eerste punt. Een nieuwe strikeout zou de derde nul hebben opgeleverd, maar nu ging de inning door en zorgde Klára Patlichová met een 2-run single voor een 3-0 stand.

Echter, HCAW reageerde onmiddellijk zelf op Apolena Výborná, die ook het duel van vrijdag had gegooid. Lindsay Gase begon met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. Met één uit kreeg Dervisa Mutic vier wijd, waarna de voorste loopster kon scoren in een double steal-situatie. Met twee uit kreeg Anouk Sassen vier wijd en stal Mutic het derde honk. Een wilde worp leidde daarna tot het tweede punt.

Joudrs werd puntloos gehouden in de tweede slagbeurt, want Anouk Sassen zorgde voor drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts. Even later scoorde HCAW opnieuw twee punten om een 4-3 voorsprong te nemen. Met twee uit sloeg Lindsay Gase een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp. Hierna kreeg Monique Melissant vier wijd en leverde Dervisa Mutic een 2-run triple af om HCAW op voorsprong te zetten.

Joudrs kwam langszij in de derde toen Klára Patlichová dit keer bijdroeg met een RBI-double.

Maar opnieuw gaf HCAW niet op, want het scoorde drie punten om een 7-4 voorsprong te nemen. Anouk Sassen opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Milot van Doesburg. Wendy Bierman sloeg daarna een honkslag en stal het tweede honk. Met loopsters op het tweede en derde honk en twee uit was het Odette Kuipers die de bal het rechtsveld in dreunde voor een 3-run homerun!

De zenuwen speelden de HCAW-verdediging daarna mogelijk wat parten, want er werden drie fouten gemaakt in de eerste helft van de vierde inning, resulterend in vijf punten, die Joudrs op een 9-7 voorsprong zetten. Dit keer wist de jonge, maar getalenteerde ploeg van HCAW niets meer terug te doen, maar het had een prima visitekaartje afgegeven in hun debuutwedstrijd op het evenement.

HCAW - SK Joudrs Praha 7-9 (4 inn.)
RHE
SK Joudrs Praha (Tsjechië)3015 -950
HCAW2230 -774
(wedstrijd gestopt na vier complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher Joudrsinn.SOBBHRER
Apolena Výborná, W (2-0)445777
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Anouk Sassen, L (2-2)455592
Homerun: HCAW: Odette Kuipers (1)(3e,3-run,op Výborná).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Bert Loggen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Ingrid Oosterveld.
Speeltijd-1:30 uur.
Duitsland vs. Carrousel Moscow

In deze wedstrijd scoorde Carrousel Moscow tweemaal in de eerste inning, maar werd daarna puntloos gehouden door de Duitse werpster Katharina Szalay. In de openingsslagbeurt was het Ekaterina Eronina die beide punten binnensloeg met een honkslag. De Russinnen kregen daarna de honken vol met twee uit, maar verzuimden nog een punt toe te voegen.

Het Nationale Team van Duitsland pakte één punt terug in de tweede inning. Alexandra Stüwe begon met een honkslag en schoof op na een fout. Ze stal daarna het derde honk, die werd gevolgd door een foute aangooi, waardoor ze kon scoren.

Nadat Carrousel twee loopsters had achtergelaten in de eerste helft van de vierde inning kwam Duitsland langszij in de tweede helft van de slagbeurt. Met één uit werd Svetlana Lagutkina de nieuwe werpster voor Carrousel, maar begon met vier wijd voor Alexandra Stüwe. Nadat die het tweede honk had gestolen scoorde ze op een tweehonkslag van Julia de Jong, maar hierna strandde de Duitse ploeg twee loopsters en dus eindigde het duel in 2-2.

Duitsland - Carrousel Moscow 2-2 (4 inn.)
RHE
Carrousel Moscow (Rusland)2000 -264
Duitsland0101 -231
(wedstrijd gestopt na vier complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitchers Carrouselinn.SOBBHRER
Ekaterina Eronina3.17-21-
Svetlana Lagutkina, BS (1)0.212111
pitcher Duitslandinn.SOBBHRER
Katharina Szalay4-3622
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Patrick Reus.
Scorer-Renate van Stigt.
Play-by-Play-Ben Goorts.
Speeltijd-1:15 uur.
Tex Town Tigers vs. DSS

In hun tweede wedstrijd van het toernooi trok Tex Town Tigers opnieuw aan het kortste einde na een aanvankelijke voorsprong. De organiserende club stond met 4-1 voor na twee innings, maar daarna kwam tegenstander DSS tot een rally van zes punten in de derde inning om met 7-6 te gaan winnen.

Tex Town Tigers scoorde drie punten in de eerste inning om een vroege voorsprong te nemen toen DSS een 'shaky start' beleefde. Nadine Marinus en Annemiek Jansen begonnen met honkslagen, waarna beiden scoorden toen Laura Wissink volgde met een tweehonkslag. Hierna bereikte Alana Westerhof het honk na een foute aangooi en dat leidde tot het derde punt. Een nieuwe fout volgde, waarna TTT nog twee loopsters in scoringspositie kreeg via een OSS, maar een strikeout en grounder sloten de slagbeurt daarna af.

DSS pakte een punt terug in de tweede inning. Lead-off hitter Kelly Koeman bereikte het honk na een fout en kwam op het derde honk na een wilde worp en doorgeschoten bal. Lorraine Kieft kreeg vier wijd, maar toen maakte 3e honkvrouw Laura Wissink een 'unassisted double play' na het vangen van een line drive geslagen door Morgan Sampson. Vervolgens werd Annemiek de Rover geraakt door een worp en kreeg DSS loopsters op het tweede en derde honk na een doorgeschoten bal, waarna Eva Halman met een honkslag voor het punt zorgde, maar daarna strandde DSS twee loopsters.

Tex Town Tigers kreeg het punt gelijk weer terug in de eigen tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Nadine Marinus een honkslag en ging daarna scoren op een honkslag van Laura Wissink.

Met een 4-1 achterstand draaide DSS het duel in eigen voordeel om in de 1e3 door zesmaal te scoren. Melissa de Greef begon met vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en stal het derde honk. Na een line out werd Cheyenne Scheffer ingebracht als reliever voor de Italiaanse starter Francesca Betti. Zij zag de honken vol komen toen Denice van Dijk werd geraakt door een worp en Kelly Koeman vier wijd kreeg. Een puntscorende grounder van Lorraine Kieft werd daarna gevolgd door een 2-run double van Morgan Sampson, die de stand in balans bracht. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Annemiek de Rover werd geraakt door een worp (opnieuw) en Eva Halman vier wijd kreeg. Een wilde worp en een '2-run error' bezorgden DSS vervolgens een 7-4 voorsprong.

In de 2e3 kwam Tex Town Tigers nog heel dicht in de buurt om het duel alsnog winnend af te sluiten. Isa Los kreeg vier wijd en Monique ter Steege bereikte het honk na een fout, waarna ze opschoven na een opofferingsstootslag van Daniëlle ten Donkelaar. Een RBI-single van .......Soffentini volgde, maar die werd op het tweede honk uitgeschakeld bij een poging om op te schuiven. Een honkslag van Shaneequa Kock verkleinde de achterstand naar 7-6, waarna een honkslag van Nadine Marinus en vier wijd voor Annemiek Jansen weer voor volle honken zorgden. Maar een vangbal maakte daarna een einde aan de comeback en de wedstrijd.

Tex Town Tigers - DSS 6-7 (3 inn.)
RHE
DSS016 -733
Tex Town Tigers312 -682
(wedstrijd gestopt na drie complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (1-0)312864
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Francesca Betti2.122121
Cheyenne Scheffer, BS (1), L (0-1)0.1-2153
Daniëlle ten Donkelaar0.1--1--
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Ingrid Oosterveld.
Speeltijd-1:20 uur.
Zürich Barracudas vs. Terrasvogels

In hun eerste wedstrijd van het oefenseizoen kwam Terrasvogels tot een 9-0 shutout-winst tegen Zürich Barracudas. Ginger de Weert gooide het hele duel, kwam tot acht strikeouts en stond slechts één honkslag toe. Na de eerste twee slagvrouwen in de eerste inning met drie slag te hebben uitgeschakeld kreeh ze een tweehonkslag tegen van Stephanie Reid, maar toen volgde een nieuwe strikeout. En daarmee begon een streak van 10 opeenvolgende nullen. De Zwitserse tegenstander bereikte het honk pas weer in de 2e5 met een 9-0 achterstand. Lead-off hitter Simona Cellar kwam toen na een fout op het honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Leandraa Simitovic. Na een strikeout bereikte de loopster het derde honk na een wilde worp, maar daarna eindigde het duel.

Terrasvogels opende de score met twee runs in de eerste inning. Kimberly Jones begon met vier wijd, schoof op na een grounder en een doorgeschoten bal, waarna ze scoorde op een honkslag van Marisčla de Wind. De honken kwamen vol te staan toen ook Jessie van Aalst een honkslag sloeg en Lisa Waasdorp vier wijd kreeg. Een honkslag van Lizzie Clarijs maakte er daarna 2-0 van, maar drie loopsters bleven achter, omdat er twee nullen volgden.

Drie punten werden toegevoegd in de tweede inning. Myrthe Smid begon met een tweehonkslag en Kimberly Jones sloeg een honkslag. Beiden scoorden even later op een tweehonkslag van Ella Krommendijk. Die schoof op na een wilde worp en scoorde het volgende punt op een opofferingsslag van Marisčla de Wind.

Na twee puntloze innings kwam Terrasvogels tot een rally van vier punten in de vijfde inning. Met één uit kreeg Lizzie Clarijs vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Malou van Dusschoten. Een tweehonkslag van Jeske Meewisse volgde en zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Een fout op een klap van Myrthe Smid en een 'force play-grounder' van Kimberly Jones zorgden voor de volgende twee punten. Een honkslag van Ella Krommendijk bracht het volgende punt binnen en verhoogde de stand naar 9-0.

Zürich Barracudas - Terrasvogels 0-9 (5 inn.)
RHE
Terrasvogels23004 -9101
Zürich Barracudas (Zwitserland)00000 -011
(wedstrijd gestopt met twee uit in 2e5, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (1-0)4.29-1--
pitchers Barracudasinn.SOBBHRER
Victoria Shepard, L (0-2)434755
Leandraa Simitovic1-1341
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-.
Play-by-Play-.
Speeltijd-1:20 uur.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Duitsland

In hun eerste duel van het toernooi keek FysioExpert Olympia Haarlem aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand aan na de eerste Duitse slagbeurt. Met één uit bereikte Katharina Szalay het honk na een fout en stal het tweede honk, waarna Christin Poon vier wijd kreeg. Een nieuwe fout volgde op een klap van Hannah Grundmann, resulterend in het eerste punt, waarna een one-out single de stand op 2-0 bracht. Maar hierna schakelde Olympia-starter Eva Voortman zeven slagvrouwen op rij uit.

Olympia Haarlem kwam onmiddellijk langszij en nam de leiding door met drie runs te antwoorden in de tweede helft van de eerste inning. Met één uit kreeg Merel Oosterveld vier wijd, waarna Chiya Louie volgde met een homerun om de stand in evenwicht te brengen. Hierna werd Mariëlle Vleugels geraakt door een worp en kreeg Dinet Oosting vier wijd, waarna Olympia een 3-2 voorsprong nam toen Maranca Ham volgde met een honkslag.

Olympia nam meer afstand in de derde inning door tweemaal te scoren. Eerst werd Chiya Louie geraakt door een worp, maar werd later in een rundown uitgeschakeld na een grounder van Dinet Oosting, die zelf tijdens deze actie het tweede honk wist te bereiken. Een tweehonkslag van Rachel van Veen en een honkslag van Maranca Ham verhoogden de stand daarna naar 5-2.

In de vierde inning nam Mariëlle Vleugels de pitching bij Olympia over. Ze kreeg een 2-out single tegen van Maaike Ogink, maar sloot daarna af met een strikeout.

FysioExpert Olympia Haarlem - Duitsland 5-2 (4 inn.)
RHE
Duitsland2000 -220
FysioExpert Olympia Haarlem3020 -552
(wedstrijd gestopt na vier complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitchers Duitslandinn.SOBBHRER
Mona Hörner, L (1-0)2.232244
Claudia Volkmann1.111311
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (3-0)33112-
Mariëlle Vleugels, SV (1)11-1--
Homerun: Olympia Haarlem: Chiya Louie (1)(1e,2-run,op Hörner).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Rob Veldkamp.
Scorer-Loek Venker.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-1:17 uur.

...De Nederlandse coach André Prins is de Hitting Coach van Duitsland...
...Op deze foto's overziet hij het veld, maakt een praatje en geeft adviezen aan de speelsters...
(© Foto's: Hennie Edelenbos - HE Fotografie)Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. HCAW

Regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem kwam tot een 10-0 shutout-winst in hun eerste duel van het oefenseizoen. De ploeg kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Virginie Anneveld, die later dit seizoen haar profdebuut zal maken in de National Pro Fastpitch (NPF). Dagmar Bloeming, eveneens toekomstig professional, gooide de laatste inning van de wedstrijd. Beiden gaan spelen voor Pennsylvania Rebellion, dat onder leiding zal staan van voormalig Nederlands Team Hoofd Coach Craig Montvidas.

De ploeg heeft een aantal nieuwe speelsters, namelijk Anne Blaauwgeers (Alcmaria Victrix), Damishah Charles (Twins), Kiki Draaijer en Cindy van der Zanden (beiden Gryphons). De laatste twee speelden vorig seizoen ook voor Bollate in de Italian Softball League.

Rebecca Soumeru startte voor Sparks Haarlem en begon met een strikeout. Ze kreeg daarna een honkslag tegen van Laura van Essen, maar dat zou de enige zijn voor HCAW. Hierna volgden een pop-up en strikeout.

In de tweede helft van de eerste inning kreeg de jonge werpster Roos-Marijn Kramer een lead-off single tegen van Anne Blaauwgeers (die opschoof na een wilde worp), maar volgde daarna met twee strikeouts! Een grounder sloot de inning af.

HCAW werd op rij uitgeschakeld in de eerste helft van de tweede inning, waarna Sparks Haarlem tot een rally van zes punten op zes hits kwam in de tweede helft van de tweede slagbeurt. Virginie Anneveld en Maxime van Dalen begonnen met honkslagen, waarna de eerste scoorde op een tweehonkslag van Manoa Weijgertse. Vier wijd voor Kiki Draaijer zorgde voor volle honken, waarna een volgende vrije loop voor Damishah Charles een nieuw punt opleverde. Een wilde worp leverde het volgende punt op en vier wijd voor Anne Blaauwgeers zorgde weer voor volle honken en leidde ook tot een werpsterwissel. Anne-Carlijn Huffermann nam het over en kreeg een 2-run single tegen van Cindy van der Zanden. Met één uit voegde Areke Spel een RBI-single toe, maar dat leidde ook tot de uitschakeling op de plaat van Van der Zanden. In haar tweede slagbeurt in de inning sloeg Virginie Anneveld opnieuw een honkslag en dit keer was het Spel die op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren.

Sparks Haarlem scoorde nog eens vier punten in de 2e4. Anne Blaauwgeers begon met een honkslag en Cindy van der Zanden kreeg vier wijd, waarna Nathalie Gosewehr homerde. Vervolgens sloeg Virginie Anneveld opnieuw een honkslag. Sanne Helmig werd daarna de nieuwe werpster voor HCAW en zag even later Kiki Draaijer het honk bereiken na een fout en die leidde tot het tiende punt en het einde van de wedstrijd.

Oolders Omaco Sparks Haarlem - HCAW 10-0 (4 inn.)
RHE
HCAW0000 -012
Oolders Omaco Sparks Haarlem0604 -10120
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de 2e4)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-2)123466
Anne-Carlijn Huffermann2.1-1743
Sanne Helmig0.1--1--
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (1-0)33-1--
Dagmar Bloeming112---
Homerun: Sparks Haarlem: Nathalie Gosewehr (1)(4e,3-run,op Huffermann).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Bert Loggen.
Scorer-Renate van Stigt.
Play-by-Play-Ben Goorts.
Speeltijd-1:14 uur.
Carrousel Moscow vs. Terrasvogels

Malou van Dusschoten gooide een sterk duel voor Terrasvogels tegen Carrousel. De rechtshander kwam tot zes strikeouts en stond maar één honkslag toe. In drie innings kreeg de Russische tegenstanders loopsters in scoringspositie, maar elke keer sloot Van Dusschoten de slagabeurt af met een strikeout.

In de eerste inning opende Tatiana Zhuchkova met vier wijd en sloeg Tatiana Sorokina een honkslag, waarna een line out de eerste nul opleverde. Twee strikeouts maakten een einde aan de inning.

In de vierde slagbeurt begon Irina Ilyashenko met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag en bereikte het derde honk na een vangbal, maar opnieuw maakte een strikeout een einde aan de inning.

In de vijfde werden twee fouten gemaakt met één uit. Na een vangbal, sloot Van Dusschoten ook deze scoringskans af met een strikeout. Het enige punt werd in de tweede inning gescoord. Met één uit sloeg Lisa Waasdorp een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Lizzie Clarijs.

In de derde inning kreeg Terrasvogels twee loopsters op de honken toen Myrthe Smid en Kimberly Jones (stootslag) beiden een honkslag sloegen. Maar een grounder en uitgemaakt-bij-stelen maakte een einde aan de scoringsmogelijkheid.

Carrousel Moscow - Terrasvogels 0-1 (5 inn.)
RHE
Terrasvogels01000 -133
Carrousel Moscow (Rusland)00000 -011
(wedstrijd gestopt na vijf complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, W (1-0)5621--
pitcher Carrouselinn.SOBBHRER
Svetlana Lagutkina, L (0-1)55-311
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Ingrid Oosterveld.
Speeltijd-1:15 uur.
SK Joudrs Praha vs. DSS

SK Joudrs Praha versloeg DSS met 5-2 en boekte daarmee de derde overwinning van het toernooi.

De Tsjechische ploeg opende de score met een punt in de eerste slagbeurt op Svenja de Lincel, die het hele duel gooide voor DSS. Tereza Jakešová begon met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk, bereikte het derde honk na een vangbal op fout gebied en scoorde daarna op een 2-out single van Anna Lemberková.

In de volgende twee innings hield Svenja de Lincel de Tsjechen puntloos. In de tweede inning begon de rechtshander met twee vrije lopen voor Klára Patlichová en Magda Polmanová. Een gedwongen nul volgde, waarna een strikeout en vangbal de inning afsloten.

In de derde sloeg Helena Novotná een honkslag met één uit, maar ging later gedwongen uit.

Maar in de vierden inning nam Joudrs meer afstand en scoorde vier punten op slechts één honkslag, want de DSS-verdediging maakte twee fouten. Patlichová en Polmanová kregen beiden vier wijd, waarna twee nullen volgden. De honken kwamen vol te staan toen ook Jakešová een vrije loop kreeg. Hierna leidde een fout tot twee punten, waarna een 2-run single van Novotná de stand op 5-0 bracht.

In de eerste helft van de vijfde inning scoorde DSS hun twee punten. Kelly Koeman begon met vier wijd en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Eva Halman. Met één uit scoorde de laatste het tweede punt op een grounder van Dominique Burger.

SK Joudrs Praha - DSS 5-2 (4½ inn.)
RHE
DSS00002 -222
SK Joudrs Praha (Tsjechië)1004X -541
(wedstrijd gestopt na 4½ inning, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (1-1)425451
pitcher Joudrsinn.SOBBHRER
Lucie Zappová, W (1-0)551222
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Peter Vonk.
Scorer-Renate van Stigt.
Play-by-Play-Ben Goorts.
Speeltijd-1:15 uur.
Tex Town Tigers vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem

Oolders Omaco Sparks Haarlem kwam in hun tweede wedstrijd van de dag tot een 4-0 shutout tegen Tex Town Tigers. Met het verlies werd Tex Town Tigers uitgeschakeld voor de finale, want het was de derde nederlaag voor de ploeg.

Sparks Haarlem scoorde punten in elk van de eerste drie innings op twee pitchers.

In de eerste slagbeurt homerde Areke Spel met twee uit om de Haarlemse ploeg een snelle voorsprong te bezorgen.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning. Maxime van Dalen begon met een honklsag, maar daarna draaide Tex Town Tigers een dubbelspel. Hierna bereikte Nathalie Gosewehr het honk na een fout en scoorde toen er een foute aangooi volgde na een honkslag van Damishah Charles. Na vier wijd voor Chantal Versluis maakte Cindy van der Zanden er met een honkslag 3-0 van en dat leidde tot een werpsterswissel.

In de derde inning scoorde Sparks Haarlem het vierde punt. Karin Tuk begon met een honkslag, waarna Virginie Anneveld vier wijd kreeg. De laatste ging gedwongen uit na een grounder van Maxime van Dalen, en dat bracht Tuk naar het derde honk. Ze scoorde op een hierna volgende honkslag van Manoa Weijgertse.

Tex Town Tigers sloeg de enige honkslag in dit duel op Kirsten Scheele. Dat was een lead-off single in de eerste inning van Nadine Marinus. Na een vangbal sloot Scheele de inning af met twee strikeouts.

In de volgende drie innings had TTT telkens een loopster op het eerste honk, maar Kirsten Scheele sloot al deze innings af met een strikeout.

Tex Town Tigers - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-4 (4 inn.)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem1210 -470
Tex Town Tigers0000 -012
(wedstrijd gestopt na vier complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (1-0)4721--
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Romy van der Wielen, L (0-1)1.2-1531
Shaneequa Kock2.111211
Homerun: Sparks Haarlem: Areke Spel (1)(1e,solo,op Van der Wielen).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Bert Loggen, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Scorer-.
Play-by-Play-.
Speeltijd-1:16 uur.
Zürich Barracudas vs. FysioExpert Olympia Haarlem

Met een ruime 17-0 zege schakelde FysioExpert Olympia Haarlem tegenstander Zürich Barracudas officiëel uit voor de finale. De Haarlemse ploeg kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie van Chiya Louie en Dinet Oosting. De eerste sloeg tweemaal een tweehonkslag en homerde en sloeg vijf punten binnen. Ze scoorde drie punten en dat deden Eva Voortman en Mariëlle Vleugels ook.

Met een 5-0 voorsprong kwam Olympia tot twaalf punten in de vierde inning om de wedstrijd buiten bereik te brengen van de Zwitserse tegenstander.

Drie punten werden gescoorde in de eerste inning. Eva Voortman opende met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een one-out double van Chiya Louie. Nadat de laatste was opgeschoven na een wilde worp homerde Mariëlle Vleugels om er 3-0 van te maken.

In de tweede slagbeurt begon Brenda Beers met een honkslag en scoorde later op een opofferingsslag van Louie.

Olympia maakte er 5-0 van in de derde inning toen Dinet Oosting begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Stephanie Ruiter.

Olympia kwam daarna tot een ruime 12-run rally op acht hits in de vierde inning. Slechts twee van de punten waren verdiend, want er waren ook drie verdedigende fouten die aan de puntenproductie bijdroegen. Tegenover nieuwe werpster Leandraa Simitovic sloegen Eva Voortman en Merel Oosterveld een honkslag en schoven op na een wilde worp, waarna ze scoorden op een tweehonkslag van Chyia Louie. Twee fouten en een nul volgden, waarna de honken vol kwamen te staan. Vier wijd voor Desiree Adriaansz leverde het volgende punt op, gevolgd door een 2-run single van Brenda Beers. Een fout leidde daarna tot de volgende twee punten, waarna Oosterveld een puntscorende grounder toevoegde. In haar tweede slagbeurt in de inning homerde Chiya Louie, nadat ze al een 2-run double had geslagen in haar eerste beurt in deze inning. Een tweehonkslag van Dinet Oosting en honkslag van Maranca Ham brachten de laatste punten van de rally over de plaats en dat bracht de stand op 17-0.

Zürich sloeg slechts één honkslag en die werd met twee uit geslagen door Kimberly Zehnder in de derde inning op Mariëlle Vleugels, die starter Eva Voortman had afgelost.

In de vierde inning werd Marloes Hofstee de derde pitcher voor Olympia en kreeg drie nullen op rij.

Zürich Barracudas - FysioExpert Olympia Haarlem 0-17 (4 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem311(12) -17160
Zürich Barracudas (Zwitserland)0000 -015
(wedstrijd gestopt na vier complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (4-0)243---
Mariëlle Vleugels11-1--
Marloes Hofstee11----
pitchers Barracudasinn.SOBBHRER
Victoria Shepard, L (0-3)34-855
Leandraa Simitovic1-38122
Homeruns: Olympia Haarlem: Mariëlle Vleugels (1)(1e,2-run,op Shepard), Chiya Louie (2)(4e,solo,op Simitovic).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Arjan de Wever.
Scorer-Bertil Haage.
Play-by-Play-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-1:30 uur.
DSS vs. HCAW

HCAW won nipt met 3-2 van DSS om hun eerste duel te winnen. Maar door dit resultaat werden beide ploegen ook uitgeschakeld voor de finale. DSS had een overwinning nodig om in de race te blijven voor de eerste plek in hun poule.

DSS opende de score in de eerste inning toen Denice van Dijk een driehonkslag sloeg met twee uit en scoorde na een wilde worp.

HCAW antwoordde met drie punten in de tweede inning. Wendy Bierman begon met vier wijd, waarna ze de gelijkmaker scoorde op een driehonkslag van Anouk Sassen. De laatste scoorde daarna zelf toen Marley Martis met een honkslag volgde. Met twee uit sloegen Lindsay Gase en Dervisa Mutic beiden een honkslag om de stand op 3-1 te brengen in het voordeel van HCAW.

HCAW-pitcher Ilona Marcelis hield DSS puntloos in de tweede en derde inning. In de tweede inning kreeg ze een one-out single tegen van Annemiek de Rover, maar volgde met tweemaal drie slag. In de derde inning begon ze met vier wijd voor Noa Brand, die het tweede honk stal en opschoof na een grounder. Ze probeerde even later te scoren op een grouder van Kelly Koeman, maar werd toen op de plaat uitgeschakeld.

In de vierde inning verkleinde DSS de achterstand naar 3-2. Eva Halman begon met een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Annemiek de Rover, maar Marcelis volgde met twee strikeouts, waarna een vangbal de inning afsloot.

In de vijfde kwam DSS dicht bij de gelijkmaker. Met één uit sloeg Denice van Dijk een driehonkslag, maar strandde op het derde honk.

DSS - HCAW 2-3 (5 inn.)
RHE
HCAW03000 -351
DSS10010 -261
(wedstrijd gestopt na vijf complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Ilona Marcelis, W (1-1)551622
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (1-1)463533
Svenja de Lincel11----
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Martin Lemstra.
Scorer-Loek Venker.
Play-by-Play-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-1:30 uur.
Terrasvogels vs. Duitsland

Terrasvogels kwam tot een rally van acht punten in de tweede inning op weg naar een 12-1 overwinning tegen de Duitse Nationale Ploeg. Door dit resultaat werden zowel de Duitsers als Carrousel Moscow uitgeschakeld voor de finale. Carrousel was vorig jaar de toernooi-winnaar.

Terrasvogels kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Jessie van Aalst, die ook drie punten binnensloeg. Myrthe Smid sloeg eveneens drie punten binnen, maar ze homerde ook, net als Lizzie Clarijs. Kimberly Jones scoorde drie punten.

Terrasvogels scoorde het eerste punt in de openingsslagbeurt. Kimberly Jones bereikte daarna het honk op een fout en ging scoren op een 2-out single van Jessie van Aalst.

Duitsland kreeg loopsters op het tweede en derde honk met twee uit in de 1e2, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt.

Terrasvogels antwoordde met een 8-run rally op zeven hits in de tweede helft van de tweede inning. Met één uit sloegen Malou van Dusschoten en Jeske Meewisse een honkslag, waarna Myrthe Smid volgde met een een homerun om de stand oop 4-0 te brengen. Hierna sloeg Kimberly Jones een honkslag en werd Ella Krommendijk geraakt door een worp. Marisčla de Wind volgde met een RBI-single en Jessie van Aalst voegde een 2-run single toe. Met de laatste op het tweede honk na een grounder sloeg Lizzie Clarijs de tweede homerun in deze inning om de stand op te voeren naar 9-0.

Duitsland scoorde het enige punt in de derde inning. Met één uit bereikte Milena Böttger het honk na een fout, waarna Miriam Kemmer en Katharina Szalay met honkslagen voor volle honken zorgden. Christina Dietrich sloeg daarna ook een honkslag en daarmee het punt binnen, maar de Duitse ploeg liet vervolgens de honken vol achter.

Terrasvogels voegde nog drie runs toe in de derde inning, dankzij RBI-singles van Kimberly Jones, Ella Krommendijk en Marisčla de Wind.

Terrasvogels - Duitsland 12-1 (3½ inn.)
RHE
German National Team0010 -162
Terrasvogels183X -12131
(wedstrijd gestopt na 3½ inning, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitchers Duitslandinn.SOBBHRER
Claudia Volkmann, L (0-1)1.2--898
Hannah Grundues1.1--532
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Anna-Bč Bartels, W (1-0)21-2--
Ginger de Weert24-41-
Homeruns: Terrasvogels: Myrthe Smid (1)(2e,3-run,op Volkmann), Lizzie Clarijs (1)(2e,2-run,op Volkmann).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Patrick Reus.
Scorer-Renate van Stigt.
Play-by-Play-Ben Goorts.
Speeltijd-1:03 uur.
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. SK Joudrs Praha

Oolders Omaco Sparks Haarlem versloeg SK Joudrs Praha met 4-2 en dat besliste Poule B. In geval Sparks Haarlem zondag met lege handen zou staan tegen DSS zou deze poule eindigen met een gedeelde eerste plaats tussen de Haarlemse ploeg en de Tsjechen, die geen wedstrijd meer heeft te spelen in de voorronde. Maar omdat Sparks Haarlem het onderlinge duel heeft gewonnen, zal de ploeg op de eerste plaats eindigen. En zo werd Sparks Haarlem de eerste ploeg die zich plaatste voor de allesbeslissende finale op zondagmiddag.

Nadat Joudrs op rij was uitgegaan in de eerste inning op Dagmar Bloeming opende Sparks Haarlem even later de score. Met één uit kreeg Anne Blaauwgeers vier wijd en stal het tweede honk. Ze scoorde toen Areke Spel daarna het honk bereikte op een fout.

Joudrs kreeg twee loopsters op de honken met twee in de tweede inning, maar Bloeming sloot af met een strikeout.

Sparks Haarlem voegde daarna twee runs toe in de tweede helft van de tweede inning. Maxime van Dalen en Manoa Weijgertse begonnen met honkslagen. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Kiki Draaijer, maar dat werd gevolgd door een foute aangooi bij een poging een dubbelspel te maken, resulterend in een punt. Met twee uit bereikte Chantal Versluis het honk na een fout en dat bracht de stand op 3-0.

Joudrs verkleinde de achterstand naar 3-2 door tweemaal te scoren in de derde inning toen de Sparks-verdediging twee fouten maakte. Veronika Klimplová begon met een honkslag en Tereza Jakešová bereikte het honk na een fout. Nadat de twee waren opgeschoven na een opofferingsstootslag werden de twee punten gescoord toen ook Helena Novotná het honk bereikte na een fout. Een gedwongen nul volgde en Bloeming sloot af met een strikeout.

Sparks Haarlem scoorde nog een 'insurance run' in de 2e3 toen Karin Tuk begon met een honkslag en later scoorde na een opofferingsslag van Manoa Weijgertse.

Oolders Omaco Sparks Haarlem - SK Joudrs Praha 4-2 (3½ inn.)
RHE
SK Joudrs Praha (Tsjechië)0020 -234
Oolders Omaco Sparks Haarlem121X -443
(wedstrijd gestopt na 3½ inning, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher Joudrsinn.SOBBHRER
Lucie Zappová, L (1-1)3-2441
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (1-0)34-22-
Kirsten Scheele, SV (1)1--1--
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Ben Goorts.
Speeltijd-1:12 uur.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Carrousel Moscow

De lange tweede dag eindigde met de 14e softbalwedstrijd die voor vandaag op het programma stond. Omdat een aantal wedstrijden iets uitliepen moest het programma af en toe worden aangepast. Hierdoor wijzigde dit duel tussen FysioExpert Haarlem en Carrousel Moscow zelfs van veld. Aanvankelijk had op veld 3 moeten worden gespeeld, maar daar is geen lichtinstallatie en kon daar uiteindelijk niet worden gespeeld. En dus werd de wedstrijd verplaatst naar het hoofdveld, maar startte twee uur later dan aanvankelijk de bedoeling was en eindigde in een puntloos gelijkspel.

Wat het resultaat van deze wedstrijd ook zou zijn, het zou niet een beslissing leiden in Poule A. Die valt pas op zondagochtend als Olympia Haarlem Terrasvogels ontmoet in het beslissende duel. Vanwege het resultaat van vanavond heeft Terrasvogels zondag aan een gelijkspel genoeg om de finale te bereiken, terwijl Olympia een overwinning nodig heeft.

De wedstrijd was een werpstersduel tussen twee nationale team-werpsters, Ekaterina Eronina (Rusland) en Eva Voortman (Nederland). De laatste kwam tot 10 strikeouts en stond maar drie hits toe, terwijl de Russische werpster acht keer drie slag gooide en vier hits moest incasseren.

Carrousel kwam dicht bij een punt in de tweede inning. Ekaterina Eronina begon met vier wijd, waarna haar pinch-runner Narine Stepanyan opschoof na een opofferingsstootslag. Hierna sloeg Irina Ilyashenko een honkslag en probeerde Stepanyan te scoren, maar die werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van midveldster Merel Oosterveld.

In de derde inning had Carrousel loopsters op het eerste en tweede honk met één uit, maar toen schakelde Voortman de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit.

In de 2e3 opende Brenda Beers voor Olympia met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. Hierna sloeg Eva Voortman een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef achter.

In de vierde Russische slagbeurt sloeg Irina Ilyashenko een driehonkslag met twee uit, maar opnieuw sloot Voortman af met een strikeout.

Voor Olympia bereikte Dinet Oosting het honk na een fout met één uit in de vierde inning, maar daarna eindigde een line drive van Stephanie Ruiter in een dubbelspel.

In de 2e5 sloeg Brenda Beers een honkslag met twee uit en stal het tweede honk, maar bleef achter, zodat het duel in een puntloos gelijkspel eindigde.

FysioExpert Olympia Haarlem - Carrousel Moscow 0-0 (5 inn.)
RHE
Carrousel Moscow (Rusland)00000 -032
FysioExpert Olympia Haarlem00000 -040
(wedstrijd gestopt na vijf complete innings, omdat de toernooi-tijdregel van 75 minuten was bereikt)
pitcher Carrouselinn.SOBBHRER
Ekaterina Eronina58-4--
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman51023--
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Louis Rohan.
Scorer-.
Play-by-Play-.
Speeltijd-1:25 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.