Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels wint in 7e inning vs. Tex Town Tigers
English
ALMERE - Terrasvogels won zondag (20 september) ook de tweede wedstrijd op Dag 2 van het Play-Off Weekend in Almere. Na de dag te zijn begonnen met een 5-4 zege vs. FysioExpert Olympia Haarlem sloot Terrasvogels af met een 3-2 overwinning vs. Tex Town Tigers, dankzij een 'walk-off single' in de zevende inning. Op de eerste dag werd Tex Town Tigers puntloos gehouden bij zowel Terrasvogels als Olympia Haarlem, maar had vandaag een betere dag. Na deze wedstrijd ontmoette Tex Town Tigers Olympia Haarlem in de slotwedstrijden van deze Play-Off Ronde.
Game Four - Olympia Haarlem vs. Terrasvogels
Game Six - Tex Town Tigers vs. Olympia Haarlem

Op zaterdag was het Play-Off Weekend ook begonnen met drie wedstrijden.
Game One - Olympia Haarlem vs. Tex Town Tigers
Game Two - Terrasvogels vs. Olympia Haarlem
Game Three - Tex Town Tigers vs. Terrasvogels

(20 september)

...Malou van Dusschoten...
...complete wedstrijd...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels-pitcher Malou van Dusschoten schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit, maar moest daarna twee punten toestaan in de eerste helft van de derde inning. Met twee uit sloeg Amber Krijgsman een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze scoorde op een hierna volgende honkslag van Nadine Marinus. Een honkslag van Annemiek Jansen bracht Marinus binnen en bezorgde Tex Town Tigers een 2-0 voorsprong. Het zouden de enige punten zijn die de Enschedese ploeg in dit duel scoorde.

Van Dusschoten herstelde zich en stond nog slechts twee loopsters tot het tweede honk toe in het restant van de wedstrijd. Na drie opeenvolgende nullen voor de derde keer in de vierde inning kreeg ze honkslagen tegen van Linda van Dijk en Amber Krijgsman met één uit in de vijfde. De verdediging deed de rest, want er volgden twee vangballen.

In de zesde opende Laura Wissink met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Isa Los, maar strandde eveneens. In de zevende kreeg Nadine Marinus vier wijd met twee uit, maar ging even later uit bij een steelpoging.

Terrasvogels strandde loopsters op het derde honk in de eerste en tweede inning op starter Cheyenne Scheffer. In de eerste opende Marisèla de Wind met een tweehonkslag en schoof op na een grounder, maar bleef echter. In de tweede begon Lizzie Clarijs met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, maar standde ook.

Met een 2-0 achterstand pakte Terrasvogels een punt terug in de tweede helft van de derde inning. Met twee uit kwam Ella Krommendijk na een infield-hit op het honk en stal het tweede honk. Ze scoorde toen ook Jessie van Aalst een honkslag sloeg.


...Kimberly Jones...
...'walk-off single'...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels kwam langszij in de volgende inning en scoorde opnieuw met twee uit. Jeske Meewisse sloeg toen een honkslag en Myrthe Smid kreeg vier wijd. Marisèla de Wind volgde met een honkslag en dat bracht de stand op 2-2. De klap eindigde ook in een nul, want Smid rende te ver door op het tweede honk, terwijl de aangooi van het midveld richting plaat ging. Ze keerde te laat terug op het tweede honk en werd uitgetikt, zodat de inning ten einde kwam.

In de vijfde kwam Terrasvogels dicht bij het leidende punt. Ella Krommendijk opende met een honkslag. Nadat Shaneequa Kock de pitching had overgenomen stal ze het tweede honk, waarna ze opschoof op een grounder van Jessie van Aalst. Even later probeerde ze te scoren op een grounder riching derde honk, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

In de zesde liet Terrasvogels een loopster op het derde honk achter. Anna-Bè Bartels begon met een honkslag en bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Jessica Waasdorp, maar bleef daarna achter.

Terrasvogels besliste het duel vervolgens in de zevende. Marisèla de Wind werd de vijfde lead-off hitter die het honk bereikte toen ze vier wijd kreeg. Ze schoof op na een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk, waarna ze het derde honk bereikte na een honkslag van Jessie van Aalst. Hierna volgde Kimberly Jones met een 'walk-off single' naar het midveld om De Wind binnen te brengen met het winnende punt en de wedstrijd af te sluiten.Terrasvogels - Tex Town Tigers 3-2
RHE
Tex Town Tigers0020000-260
Terrasvogels0011001-3110
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Cheyenne Scheffer421822
Shaneequa Kock2--1--
Linda van Dijk, L (0-1)0.1-1211
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, W (1-0)731622
Box Score
Play-by-Play
Eindstand
Stand PO-plaatsing
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Mariana Prins-Atanasova,
3B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:37 uur.

Game Notes:
Game Five van 6-game Play-Off Weekend (Ranking Round).
Wedstrijd gespeeld op veld van Almere '90 in Almere.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17,2° C, westelijke wind 23 kmu, windkracht 3,9 Bft, luchtvochtigheid 75%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.