Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels wint nipt van Olympia in opener Dag-2 PO-Weekend
English
ALMERE - Terrasvogels begon de tweede dag van het Play-Off Weekend in Almere zondag (20 september) met en 5-4 overwinning vs. FysioExpert Olympia Haarlem van wie de dag ervoor met 5-1 werd verloren. Nog twee wedstrijden volgden vandaag.
Game Five - Terrasvogels vs. Tex Town Tigers
Game Six - Tex Town Tigers vs. Olympia Haarlem

Op zaterdag opende het Play-Off Weekend eveneens met drie wedstrijden.
Game One - Olympia Haarlem vs. Tex Town Tigers
Game Two - Terrasvogels vs. Olympia Haarlem
Game Three - Tex Town Tigers vs. Terrasvogels

(20 september)

...Lisa Waasdorp...
...2-run single...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels werd met 11-8 'outhit' door Olympia Haarlem, maar sloeg toe met een 5-run rally in de vijfde inning op pitcher Eva Voortman. En dat was alles wat de ploeg nodig had.

Terrasvogels keek tegen een 2-0 achterstand aan toen het de wedstrijd in eigen voordeel omdraaide, maar het had eerder al een kans gekregen tot scoren te komen.

In de eerste inning opende Marisèla de Wind met een tweehonkslag en bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk. Ze kon hierna niet opschuiven op een volgende grounder. De inning kwam ten einde toen een door Kimberly Jones werd gevangen door korte short stop Rachel van Veen, die derde honkvrouw Mariëlle Vleugels dekte, want die kreeg een 'assist' op haar naam omdat de bal via haar handschoen in die van Van Veen terecht kwam.

In de tweede inning kreeg Terrasvogels opnieuw een loopster op het derde honk. Met twee uit sloeg Jessica Waasdorp een driehonkslag, maar daarna volgde een strikeout.

Olympia Haarlem verzuimde eveneens de score te openen en liet de honken vol achter in de eerste inning op starter Malou van Dusschoten. Ze begon met een strikeout, maar volgde met vier wijd voor Dinet Oosting. Een poging een gedwongen nul te maken op het tweede honk op een klap van Stephanie Tofft slaagde niet, waarna de honken vol kwamen toen Mariële Vleugels werd geraakt door een worp. Maar hierna schakelde Van Dusschoten de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit om een einde aan de inning te maken.

Nadat Olympia op rij was uitgegaan in de tweede inning opende de ploeg de score in de derde. Eva Voortman begon met en stootslag-honkslag, waarna ze het derde honk bereikte op een opofferingsstootslag van Dinet Oosting. Een stootslag-honkslag van Stephanie Tofft leverde hierna het eerste punt op. Mariëlle Vleugels volgde met vier wijd en dat resulteerde in een werpsterswissel. Ginger de Weert nam het over en werd gesteund met een 'inning-ending double play'. Chiya Louie werd uitgevangen in het outfield, waarna Tofft probeerde het derde honk te bereiken, maar daar werd uitgeschakeld na een aangooi van linksveldster Lisa Waasdorp.


...Jessica Waasdorp...
...2 hits, triple, punt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Olympia voegde een punt toe in de vierde. Stephanie Ruiter begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Brenda Beers en een grounder van Rachel van Veen, waarna ze scoorde op een honkslag van Merel Oosterveld.

Met een 2-0 achterstand sloeg Terrasvogels daarna toe met vijf punten in de eerste helft van de vijfde, dankzij vier hits en een fout. De fout leidde tot vier onverdiende punten. Jessica Waasdorp opende met een honkslag, waarna ze safe was toen er een fout volgde op een 'force play-grounder' van Anna-Bè Bartels. Met één uit volgde een puntscorende honkslag van Marisèla de Wind. De honken kwamen vol te staan toen Ella Krommendijk vier wijd kreeg, waarna een honkslag van Jessie van Aalst voor een gelijke stand zorgde. Hierna volgde een gedwongen nul op de plaats, maar het leidende punt werd even later gescoord toen Eva Voortman vier wijd gooide op Lizzie Clarijs. Een 2-run single van Lisa Waasdorp verhoogde de stand naar 5-2.


...Jessie van Aalst...
...2 hits, triple, punt, RBI...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Olympia Haarlem pakte twee punten terug in de eigen vijfde slagbeurt en ook die waren onverdiend. Met één uit sloeg Mariëlle Vleugels een tweehonkslag, waarna haar pinch-runner Judith Buschman opschoof na een honkslag van Chiya Louie, die zelf het volgende honk kon bereiken op de aangooi. En zo stonden er loopsters op het tweede en derde honk met één uit. Buschman scoorde even later toen er een fout op de plaat volgde op een klap van Stephanie Ruiter. Om een gedwongen loop te creëren werden de honken volgezet via opzettelijk vier wijd voor Brenda Beers. Een strikeout volgde, maar daarna sloeg Merel Oosterveld een honkslag waardoor Louie kon scoren. Ruiter werd ook doorgestuurd om de gelijkmaker te scoren, maar zij werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van linksveldster Lisa Waasdorp, zodat de inning ten einde kwam.

In de volgende twee innings leek Terrasvogels meer punten te voegden, want beide slagbeurten begonnen met een lead-off triple. Anna-Bè Bartels begon de zesde met een driehonkslag, maar daarna volgden drie nullen. In de zevende was het Jessie van Aalst die met een driehonkslag opende. Met één uit werd ze op de plaat uitgeschakeld bij en poging te scoren op een grounder en later bleven twee loopsters achter.

Olympia kreeg een loopster op het derde honk met twee uit in de zesde. Met één uit sloeg Dinet Oosting een honkslag, schoof op na een wilde worp en een grounder, maar bleef daarna achter.

Olympia kreeg daarna nog een scoringskans in de tweede helft van de zevende inning toen het de honken vol kreeg. Chiya Louie opende met een honkslag, maar haar pinch-runner ging gedwongen uit. Brenda Beers sloeg daarna een honkslag, maar een binnenhoog volgde. Hierna kwamen de honken vol toen ook Merel Oosterveld een honkslag sloeg. Ginger de Weert gooide hierna drie slag op Eva Voortman om een einde te maken aan de inning en de enerverende wedstrijd.FysioExpert Olympia Haarlem - Terrasvogels 4-5
RHE
Terrasvogels0000500-581
FysioExpert Olympia Haarlem0011200-4111
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten2.132211
Ginger de Weert, W (2-1)4.242931
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, L (2-1)754851
Box Score
Play-by-Play
Eindstand
Stand PO-plaatsing
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Martin Lemstra, 3B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Hans Jansen.
Speeltijd-2:06 uur.

Game Notes:
Game Four van 6-game Play-Off Weekend (Plaatsingsronde).
Wedstrijd gespeeld op het veld van Almere '90 in Almere.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 15,8° C, west-zuidwestelijke wind 18 kmu, windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 83%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.