Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Dennis Duin & Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint vs. Tex Town Tigers en eindigt op eerste plaats
English
ALMERE - FysioExpert Olympia Haarlem won zondag (20 september) met 13-5 vs. Tex Town Tigers om Dag 2 en het Play-Off Weekend in Almere mee af te sluiten. Hierdoor eindigde Olympia Haarlem op gelijke hoogte met Terrasvogels, waarvan eerder op de dag met 5-4 werd verloren. Op zaterdag had Olympia de eerste ontmoeting tussen de twee teams met 5-1 gewonnen.

Omdat de eerste tie-breaker (onderling resultaat) ook in een gelijke stand eindigde was de Team Quality Balance de volgende tie-breaker. Die was in het voordeel van Olympia Haarlem, dat hierdoor het Play-Off Weekend op de eerste plaats afsloot, gevolgd door Terrasvogels en Tex Town Tigers (dat puntloos bleef) en dat was ook al de stand na afloop van de reguliere competitie.

Het Play-Off Weekend diende als plaatsingsronde ter invulling van het speelschema van het Holland Series Weekend komend weekeinde in Hoofddorp. Door op de eerste plek te eindigen treft Olympia Haarlem competitie-winnaar Oolders Omaco Sparks Haarlem in de eerste Play-Off wedstrijd. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de best-of-one Holland Series op zondag. De verliezer ontmoet de winnaar van het duel tussen Terrasvogels en Tex Town Tigers in de backdoor best-of-one.
Programma

Eerdere wedstrijden vandaag:
Game Four - Olympia Haarlem vs. Terrasvogels
Game Five - Terasvogels vs. Tex Town Tigers

Op zaterdag begon het Play-Off Weekend eveneens met drie wedstrijden.
Game One - Olympia Haarlem vs. Tex Town Tigers
Game Two - Terrasvogels vs. Olympia Haarlem
Game Three - Tex Town Tigers vs. Terrasvogels

(20 september)

...Merel Oosterveld...
...3-run homerun...
(© Foto: Dennis Duin)
In de eerste inning werd Olympia Haarlem op rij uitgeschakeld door starter Amber Krijgsman, waarna Tex Town Tigers vier onverdiende punten scoorde in de tweede helft van de eerste op Stephanie Tofft. TTT sloeg slechts twee hits, maar er waren ook twee vrije lopen en een fout. Met twee uit kregen Laura Wissink en Isa Los vier wijd. Een hierna volgende grounder van Aafje van Baal eindigde in een foute aangooi en het eerste punt. Hierna werden de twee honkslagen geslagen, resulterend in nog eens drie punten en een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong. Eerst sloeg de Italiaanse Giorgia Fumagalli twee runs binnen met een honkslag, waarna Shaneequa Kock het volgende punt binnensloeg met een honkslag en er 4-0 van maakte.

De voorsprong was echter van korte duur, want Olympia Haarlem antwoordde onmiddelijk met vier eigen punten in de eerste helft van de tweede inning, eveneens met twee uit. Stephanie Ruiter sloeg toen een honkslag en Brenda Beers een tweehonkslag. Het eerste punt werd daarna gescoord op een honkslag van Rachel van Veen en Merel Oosterveld volgde met een 3-run, inside-the-park-homerun om de stand in balans te brengen.

Tex Town Tigers ging daarna op rij uit en Olympia voegde drie runs toe in de derde slagbeurt om de leiding te nemen. Dinet Oosting kwam na een fout op het honk en Stephanie Tofft sloeg een tweehonkslag. Het eerste punt werd vervolgens gescoord op een honkslag van MariŽlle Vleugels en het volgende op een 'force play-grounder' van Chiya Louie. De honken kwamen vol te staan toen Stephanie Ruiter en Brenda Beers een honkslag sloegen, waarna het volgende punt tot stand kwam op een 'force play-grounder' van Rachel van Veen, die de stand opvoerde naar 7-4.


...Giorgia Fumagalli...
...2-run single...
(© F: Marco Stoovelaar)
Olympia Haarlem scoorde tweemaal in de zesde om er een 9-4 stand van te maken op Linda van Dijk, die de pitching in de derde had overgenomen na Van Veen's grounder. Met twee uit sloeg MariŽlle Vleugels een RBI-double en scoorde daarna zelf op een honkslag van Chiya Louie.

Olympia Haarlem kwam vervolgens tot een 4-run rally op vijf hits met twee uit in de eerste helft van de zevende op nieuwe werpster Shaneequa Kock. Met twee uit kwamen de honken vol na honkslagen van Merel Oosterveld, Judith Buschman en Dinet Oosting. Hierna sloeg Stephanie Tofft twee punten binnen met een honkslag, net als MariŽlle Vleugels deed met een tweehonkslag om er een 13-4 stand van te maken.

In de 2e7 scoorde Tex Town Tigers het laatste punt. Amber Krijgsman kwam na een fout op het honk en scoorde op een 2-out double van Annemiek Jansen. Hierna sloot reliever MariŽlle Vleugels, die de laatste drie innings gooide, de wedstrijd af met een strikeout.

Olympia sloeg in dit duel 16 honkslagen, waaronder drie van Stephanie Ruiter en MariŽlle Vleugels.Tex Town Tigers - FysioExpert Olympia Haarlem 5-13
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0430024-13163
Tex Town Tigers4000001-541
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Stephanie Tofft, W (1-0)4-224-
MariŽlle Vleugels, SV (1)31-21-
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Amber Krijgsman, L (0-2)2.2--875
Linda van Dijk3.112322
Shaneequa Kock1--544
Homerun: Olympia Haarlem: Merel Oosterveld (1)(2e,3-run,inside-the-park,op Krijgsman).
Box Score
Play-by-Play
Endstand
Stand PO-plaatsing
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Patrick Reus,
3B-Mariana Prins-Atanasova.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Paul Bollebakker.
Speeltijd-1:54 uur.

Game Notes:
Game Six van 6-game Play-Off Weekend (Plaatsingsronde).
Wedstrijd gespeeld op veld Almere '90 in Almere.
Weersomstandigheden: Bewolkt, 16,7° C, westelijke wind 23 kmu, windkracht 3,9 Bft, luchtvochtigheid 79%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.