Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Xander Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan tweehonkslagen
English

FORT MYERS / WEST PALM BEACH, Florida / MESA, Arizona (USA) - Op zaterdag (2 maart) speelden Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Carter Kieboom, Spencer Kieboom (beiden Washington Nationals) en Jurickson Profar (Oakland Athletics) in een Major League Spring Training-wedstrijd.

Bogaerts sloeg zijn eerste homerun in Spring Training van dit jaar en dat was zijn elfde in totaal sinds 2013. De Kieboom-broers sloegen beiden een tweehonkslag.

In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers (Florida) speelde Boston Red Sox thuis tegen Baltimore Orioles en verloor met 9-1. Baltimore 'outhitte' de World Series-winnaar met 16-6. Het enige Boston-punt werd gescoord op een homerun van Xander Bogaerts, die 1-uit-2 sloeg als de startende korte stop.

Bogaerts opende de tweede inning en sloeg toen een grounder. Met Boston op een 2-0 achterstand kreeg Bogaerts zijn tweede slagbeurt met één uit in de 2e4 en sloeg toen zijn homerun op Yefry Ramirez, die deze inning als werper was begonnen. Bogaerts werd vervangen in de 1e5.

In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) brak Washington Nationals een 6-6 stand in de 2e8 door viermaal te scoren en won met 10-6 in een thuiswedstrijd tegen Minnesota Twins. Washington kwam tot 13 honkslagen, waaronder één geslagen door zowel Spencer Kieboom als zijn broer Carter Kieboom.

Carter startte als korte stop voor Washington, sloeg 1-uit-2, scoorde een punt en had een binnengeslagen punt. In de 2e2 kwam Washington langszij (1-1), maar de inning eindigde toen Kieboom een grounder sloeg.

Washington stond met 3-2 achter in de 2e4, maar scoorde toen tweemaal. Met twee uit kwam Wilmer Difo na een fout op het honk, waarna hij de gelijkmaker scoorde op een tweehonkslag van Carter. Even later scoorde die zelf het leidende punt na een ground-rule double van Adam Eaton.

Carter werd vervangen in de 1e6.

In de 2e7 werd Spencer ingezet als pinch-hitter en opende toen met een grounder. Hij bleef in de wedstrijd als de nieuwe designated hitter. In de achtste inning, met de stand op 6-6, nam Washington de leiding toen Brandon Snyder een grand slam homerun sloeg. Met twee uit sloeg Spencer een tweehonkslag, maar hij strandde op het tweede honk.

In Hohokam Stadium in Mesa (Arizona) speelde Oakland Athletics thuis en won slechts met 1-0 van Cleveland Indians. Het enige punt werd gescoord in de vierde inning na een wilde worp.

Jurickson Profar startte als tweede honkman en sloeg 0-uit-3 voor Oakland. Hij sloeg een pop-fly in de eerste inning, waarna hij werd uitgevangen in de vierde. Profar kreeg drie slag in de zevende en werd vervangen in de 1e8.

(2 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.