Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Bogaerts en Simmons spelen eerste wedstrijd in Major League Spring Training; Apostel naar Triple-A
English

FORT MYERS, Florida / SCOTTSDALE / SURPRISE, Arizona (USA) - Op vriijdag (12 maart) speelden Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Andrelton Simmons (Minnesota Twins) in hun eerste wedstrijd van het Major League Spring Training-seizoen van dit jaar. Sherten Apostel (Texas Rangers), Chadwick Tromp (San Francisco Giants) en Zander Wiel (Minnesota Twins) speelden vrijdag eveneens.

Voor Simmons was dit niet alleen zijn eerste wedstrijd van dit seizoen, het was ook zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe Minnesota Twins. Als Free Agent tekende Simmons in januari een eenjarig contract bij Minnesota na in de voorbije vijf seizoenen te hebben gespeeld voor Los Angeles Angels. Voordat hij werd geruild naar Los Angeles kwam Simmons vier seizoenen uit voor Atlanta Braves.

Op donderdag (11 maart) kwamen vijf spelers met een Nederlands paspoort in actie: Ozzie Albies (Atlanta Braves), Didi Gregorius (Philadelphia Phillies), Carter Kieboom (Washington Nationals), Jurickson Profar (San Diego Padres) en Zander Wiel.

Ook op donderdag werd Sherten Apostel ingedeeld in Round Rock Express, het Triple-A team van Texas Rangers. Desondanks blijft hij inzetbaar voor het Major League-team tijdens Spring Training, iets wat op vrijdag gebeurde. Apostel speelde tot nu toe in vijf wedstrijden en slaat 1-uit-5 met twee strikeouts. Hij maakte vorig jaar zijn debuut in de Major League.

(12 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Hits voor Kieboom, Hold voor Jansen in MLB Spring Training. (10 maart)
Zander Wiel speelt in eerste wedstrijd in MLB Spring Training. (7 maart)
Profar en Tromp succesvol in MLB Spring Training. (6 maart)
Honkslagen voor Apostel, Albies & Gregorius in MLB Spring Training. (5 maart)
Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in MLB Spring Training. (3 maart)
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)...Bogaerts tijdens de...
...World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
Xander Bogaerts was nog niet in actie gekomen vanwege een pijnlijke rechterschouder, maar kreeg zijn eerste slagbeurten als designated hitter voor Boston Red Sox in de wedstrijd (8½ inn.) van vrijdag tegen Tampa Bay Rays. Bogaerts speelde nog niet verdedigend voor Boston, dat met 8-2 won. Na afloop stelde Bogaerts dat hij helemaal gereed zal zijn voor Opening Day.

In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers startte Bogaerts als DH en was de derde slagman in de slagvolgorde. In zijn eerste slagbeurt in de eerste inning sloeg hij een grounder.

Bogaerts opende de vierde inning, maar kreeg toen drie slag van reliever Trevor Richards. Dat was ook zijn laatste slagbeurt in dit duel.

Toen het Bogaerts' beurt was om te slaan in de zesde inning werd zijn slagpositie gewoon overgeslagen en werd er geen pinch-hitter ingezet. Later werd een Extra Hitter aan de slagvolgorde toegevoegd. Tijdens oefenwedstrijden zijn er verschillende opties en regels die niet in gebruik of toegestaan zijn in de competitie. Zoals het toevoegen van een Extra Hitter.

Christian Arroyo (2-run), Jonathan Arauz (2-run) en Michael Davis (3-run) sloegen allemaal een homerun voor Boston en zorgden daarmee voor zeven van de acht punten van hun ploeg.In Hammond Stadium op het CenturyLink Sports Complex in Fort Myers speelde Andrelton Simmons in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg Minnesota Twins.

...Simmons tijdens de...
...World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
Simmons startte als korte stop en sloeg als tweede voor Minnesota in een 8-5 nederlaag in een thuiswedstrijd (8 innings) tegen Atlanta Braves. Minnesota stond met 3-0 achter, maar kwam tot een rally van vijf punten in de vierde inning. Atlanta hernam de leiding door driemaal te scoren in de zevende en voegde nog eens twee runs toe in de achtste.

In zijn eerste slagbeurt, tegenover startende pitcher Huascar Ynoa, sloeg Simmons een 'comeback-grounder'. Dat bracht Luis Arraez, die was begonnen met een tweehonkslag, naar het derde honk, maar daar bleef hij achter.

In zijn tweede slagbeurt sloeg Simmons wederom een grounder, waarmee hij de derde inning afsloot. Twins kwam daarna tot een rally van vijf punten in de vijfde inning. Alle negen spelers in de slagvolgorder kwamen aan slag, maar de inning eindigde toen Simmons werd uitgevangen.

In de 1e5 werd Simmons vervangen door Andrew Romine.

In de 2e5 werd Zander Wiel ingezet als pinch-runner voor Nelson Cruz, die was begonnen met een honkslag. Wiel werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk, waarna hij de nieuwe designated hitter werd in de 1e6. In zijn enige slagbeurt sloeg Wiel een pop-fly in de zevende inning.

Met een 5-3 achterstand nam Atlanta een 6-5 voorsprong in de zevende toen Sean Kazmar een 3-run homerun sloeg.In Surprise Stadium in Surprise speelde Sherten Apostel voor Texas Rangers in een 3-2, 8½ inning winst in een thuisduel tegen Chicago White Sox.

In de 2e7, met Chicago op een 2-0 voorsprong, sloeg Ronald Guzman een tweehonkslag met één uit voor Texas. Apostel werd hierna ingezet als pinch-runner en schoof op na een tweehonkslag van Anderson Tejeda. Met twee uit raakten de honken vol na vier wijd voor Jason Martin. Maar de drie lopers bleven achter, want een pop-fly eindigde de slagbeurt.

Apostel bleef in de wedstrijd en werd in de 1e8 de nieuwe eerste honkman.

In de 2e8 was Texas succesvoller. De ploeg kwam langszij via een 2-run homerun van Steel Walker. Met één uit sloeg Andy Ibanez een tweehonkslag, maar hierna kreeg Apostel drie slag. Vier wijd en geraakt werper zorgden vervolgens voor volle honken. Texas nam daarna een 3-2 voorsprong toen ook Jason Martin vier wijd kreeg.In Scottsdale Stadium in Scottsdale sloeg Chadwick Tromp een honkslag en scoorde een punt voor San Francisco Giants in een 9-8 thuiswinst in een 8-inning wedstrijd tegen Colorado Rockies.

In de 1e6, met een 4-4 stand, kwam Tromp in de wedstijd als catcher en als vervanger van Buster Posey. In de 2e6 nam San Francisco een 5-4 voorsprong, maar Colorado antwoordde met een 4-run rally in de 1e7.

In de 2e7 was het San Francisco dat viermaal scoorde. Logan Wyatt begon met vier wijd, waarna Tromp een honkslag sloeg in zijn enige slagbeurt en ook Patrick Bailey vier wijd kreeg. Met één uit volgden nog twee vrije lopen wat voor twee automatische punten zorgde, gescoord door Wyatt en Tromp. Een hiernavolgende honkslag van Arismendy Alcantara zette San Francisco op een 9-8 voorsprong.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.