Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Jonathan Schoop homert; Kenley Jansen winnaar in eerste optreden
English

PHOENIX, Arizona / FORT MYERS / KISSIMMEE / WEST PALM BEACH, Florida (USA) - Vijf Nederlandse spelers kwamen in actie op zondag (3 maart) tijdens Major League Spring Training. Jonathan Schoop (Minnesota Twins) homerde en dat betekende dat het de derde dag op rij was dat een Nederlandse speler een homerun sloeg. Jurickson Profar (Oakland Athletics) en Xander Bogaerts (Boston Red Sox) homerden respectievelijk op vrijdag en zaterdag.

Ook op zondag maakte Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) zijn eerste heuveloptreden tijdens de Spring Training van dit seizoen. Hij gooide één inning en werd de winnende werper.

Ozzie Albies (Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Carter Kieboom (Washington Nationals) speelden zondag ook.Op Camelback Ranch-Glendale in Phoenix (Arizona) speelde Los Angeles Dodgers thuis tegen een 'split-squad' van Texas Rangers en won met 6-3.

Texas nam een 3-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op startende pitcher Kenta Maeda, met als hoogtepunt een 2-run homerun van Matt Davidson. Los Angeles pakte een punt terug in de tweede inning.

Met Texas op een 3-1 voorsprong nam Kenley Jansen de pitching over in de 1e3 en maakte daarmee zijn eerste optreden van deze Spring Training. Na het vorige seizoen onderging de rechtshander een hart-operatie en herstelde goed van de ingreep. In de derde inning stond Jansen eerst tegenover Hunter Pence, die het honk bereikte na een fout. De volgende slagman sloeg een line drive, maar die werd in het rechtsveld gevangen en nadat Pence het tweede honk had gestolen schakelde Jansen Nomar Mazara met drie slag uit. De inning eindigde met een line drive naar het derde honk.

In de 2e3 kwam Los Angeles tot een rally van vier punten, twee gescoord op een tweehonkslag van Alex Verdugo, twee op een honkslag van Austin Barnes om de ploeg op een 5-3 voorsprong te zetten. Doordat Los Angeles de voorsprong wist vast te houden kreeg Jansen de winst op zijn naam, want hij was de 'pitcher-of-record' toen zijn ploeg de leiding nam. Jansen gooide één inning, want in de 1e4 werd hij opgevolgd door Joe Kelly.In Hammond Stadium op het CenturyLink Sports Complex in Fort Myers (Florida) speelde een 'split-squad' van Minnesota Twins thuis tegen Philadelphia Phillies en speelde een wedstrijd van negen innings die met een 3-3 stand eindigde.

Jonathan Schoop startte als tweede honkman voor Minnesota en sloeg 1-uit-3, wat een homerun was. Hij sloeg twee punten binnen.

Schoop sloeg een grounder in de tweede inning. Met Minnesota op een 2-0 achterstand kreeg hij zijn tweede slagbeurt in de 2e4 op nieuwe pitcher Victor Arano. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter C.J. Cron, waarna hij een 2-run homerun tegen kreeg van Schoop, zodat de stand in balans kwam. Later in de slagbeurt nam Minnesota een 3-2 voorsprong, dankzij een honkslag van de Duitser Max Kepler.

Schoop sloeg weer een grounder in de zesde inning, waarna hij werd vervangen in de zevende. Philadelphia kwam langszij in de 1e9.In Champion Stadium op het ESPN Wide World of Sports Complex van het Walt Disney World Resort in Kissimmee (Florida) speelde Atlanta Braves thuis tegen Miami Marlins en scoorde het winnende punt in de negende inning.

Ozzie Albies startte als tweede honkman voor Atlanta en sloeg 0-uit-3. Hij sloeg een grounder in de eerste en derde (stootslag) inning, waarna hij drie slag kreeg in de vierde. Albies werd vervangen in de 1e6.

In de 1e9 stond Atlanta met 5-3 voor, maar toen kwam Miami langszij via een 2-run single van Deven Marrero. Met één uit in de 2e9 won Atlanta, dankzij een walk-off homerun van Andres Blanco.In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers (Florida) ontving Boston Red Sox een 'split-squad' van Minnesota Twins en won met 9-7.

Xander Bogaerts was de startende korte stop voor Boston en sloeg 0-uit-1 met een vrije loop. Met één uit in de tweede helft van de eerste inning sloeg Mookie Betts en tweehonkslag en met twee uit kreeg Bogaerts vier wijd. Maar de twee bleven achter op de honken.

Bogaerts sloeg een grounder in de derde inning, waarna hij in de 1e6 werd vervangen.In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) won Washington Nationals thuis met 4-2 van Houston Astros.

In de 1e6 kwam Carter Kieboom in de wedstrijd als nieuwe korte stop van Washington. Hij kreeg zijn enige slagbeurt in de zevende, maar sloeg toen een 'inning-ending double play'.

(3 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.