Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Draci Brno)

Neptunus houdt Brno puntloos in laatste duel
English

BRNO (Tsjechië) - Curaçao Neptunus sloot de reeks wedstrijden tegen Draci Brno op zondag (25 maart) af met een 7-0 shutout-overwinning in 6½ inning.

De Season Opening Series van Brno begon vrijdagavond met een 6-inning intersquad-game tussen de twee ploegen, die door de gastclub met 4-1 werd gewonnen. In dat duel nam een aantal jeugdspelers van Brno deel en gooiden jeugdwerpers voor beide teams. Filip Čapka en Martin Kalábek gooiden voor Neptunus, terwijl Jan Vašarek en Václav Tauš op de heuvel stonden voor Brno. Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma speelde zelf als rechtsvelder voor de Rotterdamse ploeg.

Op zaterdag boekte Brno een 4-1 overwinning in een 9-inning wedstrijd. Vandaag was Neptunus aanvallend een stuk productiever en liet 13 honkslagen noteren, meer dan de eerste twee wedstrijden samen.

Neptunus was niet compleet in Brno, want eerste honkman Gregory Muller, outfielders Shaldimar Daantji en Melvin Perdue en closer Loek van Mil (ziek) konden niet met de ploeg meereizen dit weekeinde. Als gevolg daarna gebruikte Jaarsma slechts acht slagmensen in zijn slagvolgorde, terwijl één van zijn werpers als derde outfielder fungeerde in de wedstrijden.

Bovendien waren ook rookies Stefan Iannelli (pitcher), Darryl Collins (infield) en Ruendrick Piternella (outfield) niet bij de ploeg. Zij zijn momenteel in Sant Boi (Spanje) waar ze met een Nederlands Team deelnemen aan het MLB Academies Spring Tournament.

Jaarsma: ,,We hebben deze trip ook gebruikt voor team-building, maar we hebben goede wedstrijden gespeeld. Vandaag stelden we even orde op zaken en lieten we zien waartoe we in staat zijn. Brno is wat verder in hun voorbereidingen, want zij beginnen komende week al aan hun competitie. Brno heeft zeker een goed team dat we in de gaten moeten houden. Gelukkig waren we na lange tijd in staat weer wedstrijden te spelen. Dit is een goed weekend geweest voor ons.''

De ploeg vloog zondagavond weer huiswaarts.

Draci Brno opent hun nieuwe seizoen aanstaande vrijdag tegen Olympia Blansko.

(25 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Neptunus met lege handen tegen Draci Brno. (24 maart)
Hoofddorp Pioniers deelt op eerste dag in Nijmegen. (24 maart)
Amsterdam Pirates draait achterstand om in winst vs. Twins. (24 maart)
DSS verslaat Quick Amersfoort nipt in oefen-opener. (24 maart)
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
Negen van tien oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
In de wedstrijd van vandaag kwam Neptunus tot 13 honkslagen op drie werpers, die allen deel uitmaken van de Tsjechische Nationale Ploeg. Drie van de hits werd geslagen door Stijn van der Meer (één double), die ook tweemaal scoorde en een punt binnensloeg. Den Seelbach was de enige Neptunus-slagman zonder honkslag, maar hij kreeg driemaal vier wijd en scoorde drie punten.

...Stijn van der Meer...
...3 Hits, tweehonkslag, 2 Runs, 1 RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Op een koude middag in Brno had Neptunus een prima start en nam een snelle 2-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op starter Radim Chroust. Stijn van der Meer en Benjamin Dille openden met honkslagen en zorgden voor lopers 'op de hoeken'. Met één uit scoorde Van der Meer het eerste punt op een grounder van Gianison Boekhoudt. Hierna leek de inning te eindigen toen Dudley Leonora een pop-fly in het rechtsveld sloeg. Echter, de bal viel na te zijn gevangen en dat stelde Dille in staat het volgende punt te scoren.

Orlando Yntema startte voor Neptunus. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen, maar hierna schakelde de veteraan-rechtshander de volgende vijf slagmensen met drie slag uit!

Na de twee punten te hebben toegestaan deed Chroust het goed in de volgende twee innings die hij gooide. HIj begon met tweemaal drie slag in de tweede inning, volgde met een vrije loop, maar daarna sloot een pop-fly de slagbeurt af. Met twee uit in de derde inning kreeg de rechtshander een tweehonkslag in het links-midveld tegen van Quintin De Cuba, maar sloot af met een nieuwe strikeout.

In de 2e3 werd Yntema's plek op de werpheuvel overgenomen door een verrassende reliever, want catcher Gianison Boekhoudt werd de nieuwe werper! En hij deed het prima. Boekhoudt, die het duel begon als designated hitter, nam aanvankelijk te laat het eerste honk over op een grounder richting het eerste honk van lead-off hitter Lukáš Řehůřek, die zodoende met een infield-hit het honk bereikte. Even later werd Řehůřek uitgeschakeld op het tweede honk bij een poging op te schuiven na een doorgeschoten bal en hierna schakelde Boekhoudt de volgende twee slagmensen met drie slag uit! In zijn tweede inning als pitcher kreeg Boekhoudt drie nullen op rij in de 2e4, waaronder wederom een strikeout.

Hoofd Coach Ronald Jaarsma: ,,Boekhoudt speelde een paar jaar geleden ook als werper bij Tridents en heeft de afgelopen weken deelgenomen aan de pitching-trainingen. Gaan we hem veel gebruiken dit seizoen? Nee, hij heeft veel meer waarde voor ons als catcher en als slagman, maar indien nodig hebben we een extra arm. En hij toonde dat hij over de 'tools' beschikt en kan gooien'.

Neptunus nam wat meer afstand in de 1e4 op nieuwe pitcher Michal Sobotka door tweemaal te scoren. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Den Seelbach, die opschoof op een one-out single van Benjamin Dille en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Dwayne Kemp. Nadat de laatste gedwongen was uitgeschakeld scoorde Dille het volgende punt op een honkslag van Quintin De Cuba om er een 4-0 stand van te maken.

Neptunus scoorde opnieuw tweemaal op Sobotka in de 1e5. Seelbach begon weer met vier wijd en Van der Meer volgde met een honkslag. Met twee uit leverden Gianison Boekhoudt (die terugkeerde in de slagvolgorde) en Dudley Leonora puntscorende honkslagen af. Boekhoudt sloeg niet in de derde inning terwijl hij bezig was met zijn warming-up als pitcher en zijn plek in de slagvolgorde werd ook overgeslagen toen hij op de heuvel stond in de vierde. Hierdoor werd de slaglijst van Neptunus teruggebracht tot slechts zeven slagmensen. De ploeg speelde met een slagvolgorde van acht spelers, net zoals in het duel op zaterdag.

Neptunus voegde nog een punt toe in de zesde inning op nieuwe Petr Minařík. Met één uit kreeg Seelbach voor de derde keer vier wijd en hij ging zijn derde punt scoren op een tweehonkslag van Van der Meer, wat zijn derde honkslag in dit duel was.

Radim Šedý gooide de vijfde en zesde inning voor Neptunus. De 19-jarige rechtshander was een gast-werper, want hij speelt in het Under-21 team van Brno. Šedý liet slechts één speler tot de honken toe.

Neptunus sloeg nog eens drie honkslagen, maar scoorde niet meer, in de 1e7. Dat was tevens de laatste slagbeurt van de wedstrijd, want die werd afgesloten nadat de derde nul was gemaakt....De spelers en coaches van de twee teams poseren samen na de wedstrijd...
(© Foto: Draci Brno)


Draci Brno - Curaçao Neptunus 0-7 (6½ inn.)
RHE
Curaçao Neptunus2002210-7130
Draci Brno000000X-021
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (1-0)25-1--

Gianison Boekhoudt, H (1)23-1--

Radim Šedý211---

pitchers Brnoinn.SOBBHRER
Radim Chroust, L (0-1)341321

Michal Sobotka212644

Petr Minařík221411
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Scorer-.
Aanvangstijd-13:06 uur.
Speeltijd-2:01 uur.
Locatie-Městský Stadium, Brno (Tsjechië).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 6,5° C; windrichting zuid;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.