Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Cubaanse Honkbal-Finale uitgesteld; Cuba in april deelnemer in toernooi op Curaçao
English

HAVANA / SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - De Nationale Honkbal Commissie (Comisión Nacional de Béisbol) van Cuba maakte op donderdag (18 maart) bekend dat de best-of-seven Kampioensfinale van de 60e edition van de Serie Nacional de Béisbol zal beginnen op 28 maart. De Finale tussen titelverdediger Cocodrilos de Matanzas en Alazanes de Granma zal worden gespeeld in Estadio José Antonio Huelga in Sancti Spíritus.

De best-of-seven zou aanvankelijk van start gaan drie dagen na afloop van de Halve Finale tussen Matanzas en Leñadores de Las Tunas, die zondag werd afgesloten. Echter, eerder in de week werd bekend gemaakt dat er twee positieve gevallen waren van het coronavirus (COVID-19) in het team van Granma, dat gelijk in quarantaine ging. Zodoende werd de openingswedstrijd uitgesteld.

Door de reeks uit te stellen naar 28 maart krijgt Granma de gelegenheid de voorbereidingen te hervatten.

Ook op donderdag maakte de Commissie bekend dat het schorsingen heeft uitgedeeld aan de zes spelers die uit het veld werden gestuurd na de bench-clearing in de achtste inning afgelopen zondag in Game 6 tussen Matanzas en Las Tunas. De bench-clearing begon na een harde sliding bij het tweede honk door een loper van Las Tunas, die als onsportief werd omschreven. Als gevolg hiervan werden vier spelers van Las Tunas en twee van Matanzas weggestuurd. Wel werd toegevoegd dat na afloop van de wedstrijd beide teams hun excuses hebben aangeboden voor het gebeurde.

Op donderdag werd ook bevestigd dat een Nationale Ploeg van Cuba zal deelnemen aan de derde editie van de Copa del Caribe de Béisbol, die zal van 17 t/m 24 april zal plaatsvinden in Willemstad (Curaçao). Armando Jesus Ferrer Ruiz, de Manager van Matanzas, zal de Manager zijn van de Cubaanse ploeg, die zal worden samengesteld uit ervaren spelers in combinatie met talentvolle spelers. Voor Cuba zal het evenement dienen als voorbereding op de Americas Baseball Olympic Qualifier, die begin juni op de agenda staat in Florida (USA).

Vorige maand werd bericht dat Nationale Teams van Curaçao, de Domicaanse Republiek, Haiti, Panama, Puerto Rico en de US Virgin Islands zullen deelnemen aan het Caribbische Cup-toernooi. Uitnodigingen zijn ook verstuurd aan Chili, Perú en Venezuela. Het evenement wordt georganiseerd door de Confederación de Béisbol del Caribe (COCABE) met goedkeuring van de World Baseball Softball Confederation (WBSC).

De eerste editie vond plaats in 2018 en werd gewonnen door de Dominicaanse Republiek, dat toen ook gastheer was. Ook werd toen deelgenomen door Aruba, Curaçao, Haiti, Perú en de US Virgin Islands.

De Dominicaanse Republiek was ook de organisator en winnaar van het tweede toernooi in 2019. Naast de Dominicaanse ploeg waren de andere deelnemers toen Aruba, Haiti, Jamaica, Perú, de US Virgin Islands en Venezuela.

(18 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Matanzas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Finale. (14 maart)
Matanzas neemt leiding in Cubaanse Halve Finale. (12 maart)
Matanzas wint in 11 innings, brengt Cubaanse Halve Finale in balans. (11 maart)
Matanzas voorkomt 'sweep' met 1-0 winst in Cubaanse Halve Finale. (10 maart)
Las Tunas wint ook tweede duel van Cubaanse Halve Finale. (8 maart)
Las Tunas wint opener tweede Cubaanse Halve Finale. (7 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.