Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Jurickson Profar slaat beslissende honkslag voor Oakland
English

MESA / TEMPE, Arizona / TAMPA / WEST PALM BEACH, Florida (USA) - Op dinsdag (5 maart) namen vijf Nederlandse spelers deel aan een Spring Training-wedstrijd. Tot nu toe zijn er nog altijd maar elf Nederlandse spelers in Spring Training geweest, waarvan er negen hebben gespeeld. Vorig jaar nam een record-aantal van 23 Nederlandse spelers deel, als speler op een 40-man roster, non-roster player of toegevoegde Minor League-speler.

Op dinsdag speelden Jurickson Profar (Oakland Athletics), Andrelton Simmons (Los Angeles Angels), Ozzie Albies (Atlanta Braves), Carter Kieboom en Spencer Kieboom ( beiden Washington Nationals).

Profar droeg bij met een belangrijke 2-run single in een overwinning van Oakland.In Hohokam Stadium in Mesa (Arizona) speelde Oakland Athletics thuis tegen Texas Rangers en won met 4-1. Oakland doorbrak een puntloze stand in de zesde inning door drie punten te scoren.

Jurickson Profar startte op het tweede honk voor Oakland en sloeg 1-uit-3 en had twee binnengeslagen punten.

Profar opende de tweede en vijfde inning als slagman en sloeg toen beiden keren een vangbal. Hierna leverde hij een belangrijke honkslag af in de 2e6. In die slagbeurt opende Robbie Grossman met een tweehonkslag en scoorde het eerste punt op een hiernavolgende honkslag van Matt Chapman, die zelf op de aangooi het tweede honk kon bereiken. Nadat de laatste was vervangen door pinch-runner Dustin Fowler sloeg ook Stephen Piscotty een honkslag. De twee lopers schoven op na een grounder en scoorden daarna beiden toen ook Profar een honkslag sloeg om er een 3-0 stand van te maken.

Profar werd vervangen in de 1e8.In Tempe Diablo Stadium in Tempe (Arizona) won Los Angeles Angels op eigen veld met 9-2 van Chicago Cubs. Met een 2-0 achterstand scoorde Los Angeles driemaal in de derde inning en kwam daarna tot een rally van nog eens vijf punten in de vijfde.

Andrelton Simmons startte voor Los Angeles als korte stop en was 0-uit-3, maar sloeg wel een punt binnen.

In de tweede helft van de eerste inning, met twee lopers op de honken, kreeg Simmons drie slag om de inning mee af te sluiten. Startende pitcher Kyle Hendricks gooide in deze inning driemaal drie slag. Simmons sloeg een grounder in de derde inning.

In de vijfde opende Kole Calhoun met een homerun. Hierna sloeg Mike Trout een honkslag en Albert Pujols een tweehonkslag. Even later werd een punt gescoord op een grounder van Simmons. Hierna werden nog drie punten gescoord.

Simmons werd vervangen in de 1e6.In George M. Steinbrenner Field in Tampa (Florida) speelde New York Yankees thuis en won met 5-1 van Atlanta Braves.

Ozzie Albies startte als tweede honkman voor Atlanta en sloeg 0-uit-3.

Albies sloeg een line drive in de eerste inning, maar die werd gevangen door rechtsvelder Aaron Judge. Met een loper op het eerste honk sloeg Albies een pop-fly in de vierde inning.

Albies werd uitgevangen in de 1e6, waarna hij werd vervangen in de 2e6.In FITTEAM Ballpark of the Palm Beaches in West Palm Beach (Florida) won Boston Red Sox met 8-4 in een uitwedstrijd bij Washington Nationals. Met een 1-0 achterstand kwam Boston tot een rally van zeven punten in de 1e4.

In de 2e6, met Boston op een 7-1 voorsprong, scoorde Washington tweemaal. Brian Dozier opende met vier wijd, waarna Carter Kieboom werd ingezet als zijn pinch-runner. Kieboom bereikte het derde honk na een honkslag van Victor Robles, die op zijn beurt werd vervangen door pinch-runner Hunter Jones. Even later scoorden Kieboom en Jones beiden op een honkslag van Austin Voth.

In de 1e7 bleef Kieboom in de wedstrijd en werd de nieuwe tweede honkman. Hij kreeg drie slag in de achtste inning.

In de 2e9 begon Luis Garcia voor Washington met een honkslag. Hierna kwam Spencer Kieboom in de wedstrijd als pinch-hitter, maar hij werd uitgevangen.

(5 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Tsjech Martin Červenka homert in Spring Training. (4 maart)
Schoop homert; Jansen winnaar in eerste optreden. (3 maart)
Bogaerts homert; Kieboom-broers slaan doubles. (2 maart)
Productieve dag (homerun) voor Jurickson Profar. (1 maart)
Ozzie Albies & Xander Bogaerts slaan beiden twee hits. (28 februari)
Carter Kieboom slaat opnieuw Spring Training-honkslag. (27 februari)
Didder & Profar enige twee Nederlanders in actie op dinsdag. (26 februari)
Vier Nederlanders in één duel; Tsjech maakt Spring Training-debuut. (25 februari)
Honkslagen voor Albies, Profar & Kieboom. (24 februari)
Nog twee Nederlandse spelers in Spring Training; Kieboom HRs. (23 februari)
Jurickson Profar als eerste Nederlandse MLB-speler in actie. (21 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.