Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Alfred Cop)

Hoofddorp Pioniers wint Van de Vegte Memorial Tournament
English

NIJMEGEN - Hoofddorp Pioniers is de winnaar van de 30e editie van het MFJP Jan van de Vegte Memorial Tournament, dat jaarlijks wordt georganiseerd door De Hazenkamp in Nijmegen. Het was de vierde keer dat Pioniers het evenement won en de derde keer in vier jaar. Pioniers won het toernooi voor het eerst in 2013 en vervolgens opnieuw in 2015 en 2016. Vorig jaar eindigde de ploeg op de derde plaats, terwijl DSS de toernooi-winnaar was.

Op zondag (25 maart), de tweede dag van het evenement, won Pioniers met 7-4 van HCAW in wat de sleutelwedstrijd was van het toernooi. In de volgende wedstrijd versloeg HCAW het Belgische Brasschaat Braves met 11-4. Hierdoor sloten Pioniers en HCAW beide af met een 2-1 'record'. Op basis van het onderling resultaat eindigde Pioniers op de eerste plaats.

De tweede dag begon met een 14-3 winst van Brasschaat tegen gastheer De Hazenkamp.

(25 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Neptunus met lege handen tegen Draci Brno. (24 maart)
Hoofddorp Pioniers deelt op eerste dag in Nijmegen. (24 maart)
Amsterdam Pirates draait achterstand om in winst vs. Twins. (24 maart)
DSS verslaat Quick Amersfoort nipt in oefen-opener. (24 maart)
Laatste oefenduel van zondag ook afgelast. (17 maart)
Negen van tien oefenwedstrijden komend weekeinde afgelast. (16 maart)
Tweede oefenduel tussen Neptunus en Storks afgelast. (11 maart)
Storks opent oefenseizoen met winst vs. Neptunus. (10 maart)
Eerste honkbal-oefenwedstrijden afgelast. (2 maart)
Game 4 - De Hazenkamp vs. Brasschaat Braves

Op zaterdag was Brasschaat Braves niet in de gelegenheid hun eerste duel te spelen, maar vandaag was de Belgische ploeg in Nijmegen en speelde tweemaal. Silicon Storks viel zaterdag in voor Brasschaat en won toen van Hoofddorp Pioniers.

...Linksvelder Rensver Jansen aan...
...slag voor Sparta-Feyenoord in 2011...
(© Foto: Henk Seppen)
In hun eerste wedstrijd kwam Brasschaat tot een rally van zes punten in de eerste helft van de eerste inning op slechts één honkslag. Lead-off hitter Sam Buelens bereikte het honk na een fout. Buelens, die professioneel speelde in de organisatie van de Toronto Blue Jays in 2015 en 2016 (Rookie League), stal daarna het tweede honk en scoorde het eerste punt toen Lucas Rizzi volgde met een tweehonkslag. De honken kwamen vol te staan toen startende pitcher Jurgen Paesch vier wijd gooide op volgende slagmensen Robin Roevens en Kenny Dom. Hierna voegde Brasschaat twee runs toe toen Yves Poesmans werd geraakt door een worp en ook Arno Bracke vier wijd kreeg. Nu met een 3-0 voorsprong werden de volgende twee punten gescoord na een wilde worp en een grounder van Maxim Arnouts verhoogde de stand naar 6-0.

Brasschaat voegde nog eens vijf punten toe in de tweede slagbeurt. Dit keer kwam de ploeg tot vier honkslagen, waaronder puntscorende tweehonkslagen van Roevens en Arnouts. Twee andere punten kwamen tot stand op fouten. Buelens scoorde het eerste punt toen honkloper Rizzi het tweede honk stal en een fout volgde. Rizzo scoorde vervolgens op de double van Roevens. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Dom vier wijd kreeg en Poesmans een honkslag liet noteren. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een klap van Bracke, maar dat bracht ook Roevens over de plaat. Toen hier een fout op volgde bij een poging een dubbelspel te maken kon ook Dom scoren. Bracke scoorde het vijfde punt in de inning op een 2-out double van Arnouts.

De Belgische ploeg verhoogde de stand naar 13-0 door nog eens tweemaal te scoren in de derde, die beide werden gescoord op een tweehonkslag van Kenny Dom. Brasschaat scoorde het laatste punt in de vijfde op een opofferingsslag van Bracke. Dat was het vierde punt gescoord in deze wedstrijd door Lucas Rizzi, die 3-uit-3 sloeg.

Brasschaat-starter Arthur Driessens schakelde alle negen slagmensen uit die hij tegenover zich kreeg in de drie innings die hij gooide. De Hazenkamp liet daarna een loper achter op het derde honk in de vierde slagbeurt.

Met een 14-0 achterstand scoorde De Hazenkamp hun drie punten in de 2e5. Alledrie waren onverdiend. Lead-off hitter Jackson Pietersz bereikte het honk op een fout en twee nullen volgden. Pietersz scoorde hierna op een honkslag van Lenko Elisabeth, die op zaterdag de startende werper was van De Hazenkamp en vandaag één van de twee catchers was. Met de honken vol leverde een honkslag van voormalig Hoofdklasse-speler Rensver Jansen twee punten op, waarna een strikeout de wedstrijd afsloot. Jansen speelde in de hoogste afdeling voor Sparta-Feyenoord en Neptunus.De Hazenkamp - Brasschaat Braves 3-14 (5 inn.)
RHE
Brasschaat Braves65201 -1491
De Hazenkamp00003 -334
pitchers Brasschaatinn.SOBBHRER
Arthur Driessens, W (1-0)33----

Nicolas Joosens1-11--

Arno Bracke12123-

pitchers De Hazenkampinn.SOBBHRER
Jurgen Paesch, L (0-1)43571310

Dwight Dorant11-211
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Olav Steijger, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Linda Steijger.
Aanvangstijd-10:37 uur.
Speeltijd-1:52 uur.
Locatie-Sportpark Stadspark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 4, MFJP Jan van de Vegte Memorial Tournament 2018.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,1° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 7 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 46%.
Game 5 - Hoofddorp Pioniers vs. HCAW

In de middag nam HCAW een vroege 2-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning, maar wist de voorsprong niet vast te houden en keek na vier innings tegen een 7-2 achterstand aan.

In de eerste inning stond HCAW tegenover linkshander Ryan Oduber, die zich eerder in de week bij Pioniers aansloot. Met één uit kreeg de voormalige prof een honkslag tegen van Berend Ruben, waarna hij de honken vol kreeg na vier wijd voor Roelie Henrique en Vince Rooi. Met twee uit kreeg Oduber een puntscorende honkslag tegen van Seb Visser die HCAW op 1-0 zette. Even later zorgde Oduber zelf voor het tweede punt met een wilde worp, maar HCAW liet vervolgens lopers achter op het tweede en derde honk.

...Mark Smit: 2x vier wijd en 2x gescoord...
(© Foto: Henk Seppen)
Hierna herstelde Oduber prima en gooide twee sterke innings, waarin hij drie nullen op rij kreeg in de tweede en derde slagbeurt.

Pioniers halveerde de achterstand in hun eerste slagbeurt op starter Kaj Timmermans. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Mark Smit, waarna met één uit ook vier wijd volgde voor Mervin Gario en Jelle Kroft, zodat de honken vol kwamen te staan. Smit scoorde op een opofferingsslag van Joey de Koning.

In de 2e2 kwam Pioniers langszij, eveneens zonder het slaan van een honkslag. Damian Melis begon met vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Duco Nuijten, die het tweede honk bereikte toen er een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te maken. Nuijten schoof op de grounder op, waarna hij de gelijkmaker scoorde op een wilde worp.

In de derde inning opende Mervin Gario voor Pioniers met de eerste honkslag van zijn ploeg. Hij kwam in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Jelle Kroft en scoorde het leidende punt na een honkslag van Ibrahim Redan.

In de vierde inning kwam Pioniers tot een rally van vier punten om de voorsprong op te voeren naar 7-2. Drie van deze punten waren onverdiend vanwege een fout. Met één uit en de honken vol werd een punt gescoord op een opofferingsslag van Jelle Kroft. Twee punten werden daarna toegevoegd toen Joey de Koning via een fout het honk bereikte. Hij scoorde even later zelf het volgende punt op een honkslag van Ibrahim Redan.

HCAW verkleinde de achterstand naar 7-4 door tweemaal te scoren in de vijfde inning op reliever Howard Winkslaar. Met één uit kreeg de linkshander een tweehonkslag tegen van Delano Selassa en een honkslag van Berend Ruben. Dat werd gevolgd door puntscorende honkslagen van Roelie Henrique en Vince Rooi, maar daar bleef het bij voor HCAW.Hoofddorp Pioniers - HCAW 7-4 (5 inn.)
RHE
HCAW20002 -462
Hoofddorp Pioniers11140 -760
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (0-1)316232

Timo van Ancum21-441

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ryan Oduber, W (1-0)332222

Howard Winkslaar, SV (1)221422
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Rienette Hamers.
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-1:50 uur.
Locatie-Sportpark Stadspark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 5, MFJP Jan van de Vegte Memorial Tournament 2018.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12,5° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 6 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 43%.
Game 6 - Brasschaat Braves vs. HCAW

In de slotwedstrijd van het toernooi stond HCAW met 4-1 voor na twee innings, maar tegenstander Brasschaat Braves kwam daarna langszij door te scoren in de derde en vierde inning. HCAW hernam de leiding weer dankzij een 7-run rally in de vijfde inning.

HCAW nam een 2-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op starter Brian Van Gaever, die twee jaar geleden in de Hoofdklasse gooide voor Twins. De rechtshander kreeg een lead-off homerun tegen van Roland Laurens, één van de nieuwe spelers dit seizoen op het roster van HCAW. Hierna kreeg Delano Selassa vier wijd, bereikte het derde honk op een one-out single van Vince Rooi en scoorde op een grounder van Bryce Cherry.

...Delano Selassa...
...single, double, 2 Runs, 4 RBI's...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Brasschaat pakte een punt terug in hun eerste slagbeurt op Chris Pfau, die naar HCAW overkwam van Hoofddorp Pioniers. Met één uit kreeg de linkshander een honkslag tegen van Lucas Rizzi, die scoorde op een 2-out single van Yves Poesmans. Rizzi sloeg 3-uit-3 en scoorde viermaal in de eerste wedstrijd die Brasschaat vandaag speelde. In dit duel was hij 2-uit-2 en scoorde tweemaal.

HCAW verhoogde de voorsprong naar 4-1 met twee uit in de tweede inning. Patrick Bok opende met een honkslag en Roland Laurens kreeg vier wijd met twee uit. Een honkslag van Delano Selassa maakte er een 3-1 stand van en vier wijd voor Roelie Henrique zorgde voor volle honken. Een wilde worp leidde tot het volgende punt.

Brasschaat verkleinde de achterstand naar 4-3 door tweemaal te scoren in de derde inning. Lucas Rizzi begon met vier wijd. Hij wist daarna het derde honk te bereiken op een wilde worp en kon door blijven rennen toen daar een foute aangooi op volgde. Volgende slagman Robin Roevens werd geraakt door een worp en scoorde later op een 2-out double van Kenny Dom.

Met een 4-3 voorsprong nam Seb Visser de pitching over bij HCAW in de 2e4, maar hij zag Brasschaat langszij komen. Hij kreeg een lead-off double tegen van Takura Sorita, die opschoof na een honkslag van Maxim Arnouts en scoorde op een honkslag van Sam Buelens. Visser kreeg de honken vol toen ook Lucas Rizzi een honkslag sloeg. Hierna was het de verdediging van HCAW dat meer punten voorkwam door drie honklopers gedwongen uit te schakelen op hiernavolgende grounders. De eerste twee eindigden in een gedwongen nul op de plaat, waarna de inning eindigde met een gedwongen nul op het tweede honk.

In de 1e5 kwam HCAW tot een rally van zeven punten op nieuwe pitcher Robin Roevens, die zes honkslagen moest toestaan. Roelie Henrique begon met een honkslag en hij bezorgde HCAW een hernieuwde voorsprong toen hij scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Vince Rooi. Met één voegde Seb Visser een puntscorende honkslag toe. Met de honken vol sloeg Arthur Lugtmeijer de bal het midveld in, maar die uithaal eindigde in een gedwongen nul op het derde honk, maar leverde ook een punt op. Nadat de honken weer vol stonden volgde Delano Selassa met een 'baseclearing, 3-run double' en scoorde zelf op een nieuwe honkslag van Henrique om er een 11-4 stand van te maken.

Roland Laurens scoorde driemaal, terwijl Delano Selassa vier punten binnensloeg en tweemaal scoorde.Brasschaat Braves - HCAW 4-11 (5 inn.)
RHE
HCAW22007 -11112
Brasschaat Braves10210 -491
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chis Pfau352431

Seb Visser, BS (1), W (1-0)2-1511

pitchers Brasschaatinn.SOBBHRER
Brian Van Gaever2-3444

Daan Keunen2--1--

Robin Roevens, L (0-1)111677

Homerun: HCAW: Roland Laurens (1)(1e,solo,op Van Gaever).
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Peter Brink, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Aanvangstijd-15:30 uur.
Speeltijd-1:52 uur.
Locatie-Sportpark Stadspark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 6, MFJP Jan van de Vegte Memorial Tournament 2018.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12,6° C; windrichting noord;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 41%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.