Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Video: MLB)

Didi Gregorius slaat grand slam homerun in Major League Spring Training
English

CLEARWATER / FORT MYERS / WEST PALM BEACH, Florida / PEORIA, Arizona (USA) - Didi Gregorius speelde een prima wedstrijd op zaterdagmiddag (13 maart) in het Major League Spring Training-seizoen. De korte stop sloeg een grand slam homerun en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de 9-3 wins voor Philadelphia Phillies.

Ozzie Albies (Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Jurickson Profar (San Diego Padres) en Carter Kieboom (Washington Nationals) speelden zaterdag eveneens. Albies en Bogaerts speelden tegen elkaar.

(13 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Bogaerts & Simmons spelen eerste Spring Training-duel; Apostel naar Triple-A. (13 maart)
Hits voor Kieboom, Hold voor Jansen in MLB Spring Training. (10 maart)
Zander Wiel speelt in eerste wedstrijd in MLB Spring Training. (7 maart)
Profar en Tromp succesvol in MLB Spring Training. (6 maart)
Honkslagen voor Apostel, Albies & Gregorius in MLB Spring Training. (5 maart)
Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in MLB Spring Training. (3 maart)
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)...Didi Gregorius slaat een grand slam homerun in de 3e inning...
In BayCare Ballpark in Clearwater startte Didi Gregorius als korte stop voor Philadelphia Phillies en sloeg een grand slam homerun in een 9-3 overwinning op eigen veld in een 8½ inning wedstrijd tegen Detroit Tigers. Voor de wedstrijd van vandaag sloeg Gregorius slechts .071 (1-uit-14) in de vijf wedstrijden die hij had gespeeld.

Philadelphia opende de score met twee punten in de tweede helft van de eerste inning op startende pitcher Casey Mize. Andrew McCutchen begon met vier wijd, waarna hij scoorde op een one-out homerun van Bryce Harper. Hierna kreeg Gregorius zijn eerste slagbeurt, maar sloeg een grounder. In de 1e2 begon Gregorius een 'inning-ending double play'.

Philadelphia nam meer afstand in de derde inning, dankzij Gregorius. McCutchen begon met een tweehonkslag, waarna de honken volraakten toen Rhys Hoskins en Harper beiden vier wijd kregen. Dat bracht Gregorius in het slagperk en die maakte goed contact op een 1-wijd-1-slag pitch van Mize en dreunde de bal diep het rechtsveld in voor een grand slam homerun!

In de 2e5 scoorde Phillies nog eens drie punten op reliever Joe Jiménez. Dit keer begon Harper met een tweehonkslag en bereikte het derde honk na een wilde worp. Hierna kreeg Gregorius vier wijd. Even later schoven Harper en Gregorius beiden op na een volgende wilde worp en dat leverde dus een punt op. Volgende slagman Jean Segura kwam op het honk na een foute aangooi, waarop Gregorius kon opschuiven naar het derde honk en de honken raakten vol doordat Ronald Torreyes werd geraakt door een worp. Gregorius scoorde vervolgens toen Andrew Knapp in een dubbelspel sloeg. Segura, die in deze situatie het derde honk bereikte, scoorde het derde punt in deze inning toen een vrije loop voor Roman Quinn eindigde in een wilde worp. Dat was de derde wilde worp in deze inning van Jiménez, die hierna werd vervangen door Alex Lange. Die sloot de inning af met een strikeout, maar Philadelphia stond nu met 9-0 voor.

In de 2e6 werd Gregorius vervangen door pinch-hitter Luis Garcia, die in de zevende inning ook de korte stop-positie overnam.

Detroit pakte drie punten terug in de 1e7 op een 2-run homerun van Akil Baddoo en een RBI-double van Willi Castro.In jetBlue Park at Fenway South in Fort Myers speelde Xander Bogaerts in zijn tweede opeenvolgende wedstrijd voor Boston Red Sox in een thuisduel tegen Atlanta Braves. Bogaerts was wederom de designated hitter, terwijl Ozzie Albies de startende tweede honkman was voor Atlanta. Boston won de 8½ inning wedstrijd met 7-2. Bogaerts sloeg 1-uit-2, Albies was 0-uit-3.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Albies een vangbal op startende pitcher Martín Pérez. Atlanta-starter Ian Anderson gooide driemaal drie slag in zijn eerste inning. De rechtshander begon met drie slag voor Kiké Hernández en deed daarna hetzelfde met Alex Verdugo en Bogaerts. Pérez had drie strikeouts in de tweede Atlanta-slagbeurt, maar de Venezolaanse linkshander moest toen ook een honkslag toestaan.

In de 2e2 homerde Hunter Renfroe om Boston op een voorsprong te zetten.

In de derde inning kregen zowel Albies als Bogaerts hun volgende slagbeurt. Albies sloeg een grounder, maar Boston scoorde weer twee punten. De Panamees Jonathan Araúz (die vorig jaar in de Major League debuteerde) begon met een tweehonkslag en Kiké Hernández kreeg vier wijd. Zij scoorden respectievelijk op een opofferingsslag van Alex Verdugo en een tweehonkslag van Bogaerts, die opschoof naar het derde honk op de aangooi naar de plaat. Volgende slagman Rafael Devers kreeg drie slag en hoewel hij de tweede nul was eindigde de inning, omdat pitcher Ian Anderson zijn pitch-count van 20 worpen per inning had bereikt. En ja, ook dat is mogelijk in een oefenwedstrijd, een inning afsluiten met maar twee uit. Anderson keerde de inning erna weer terug, begon weer met een strikeout, waarna hij werd vervangen.

In de 1e5 kreeg Albies drie slag in zijn derde slagbeurt nadat Atlanta het eerste punt had gescoord op een grounder van Ronald Acuña. Albies werd in de 2e6 vervangen door Sean Kazmar. In dezelfde slagbeurt verliet ook Bogaerts de wedstrijd.

Boston voegde nog vier punten toe in de achtste inning toen non-roster player Michael Gettys een grand slam homerun sloeg. Atlanta scoorde daarna hun tweede punt in de negende.In Peoria Stadium in Peoria was Jurickson Profar de startende midvelder voor San Diego Padres. In de 9-inning thuiswedstrijd tegen Arizona Diamondbacks sloeg Profar 0-uit-3. Arizona won met 6-3.

Profar opende de tweede inning op startende werper Josh Green en kreeg toen drie slag. Hij sloeg daarna een pop-fly met een loper op het tweede honk wat het einde betekende van de vierde slagbeurt.

In de zevende inning sloot Profar de slagbeurt ook af, dit keer met een grounder. Hij werd hierna vervangen door Jorge Mateo in de 1e8.

Arizona brak een 1-1 stand in de zesde inning toen Josh VanMeter een 3-run homerun sloeg. In de negende voegde Trayce Thompson een 2-run homerun toe voor D-backs.In FITTEAM Ballpark of The Palm Beaches in West Palm Beach startte Carter Kieboom als derde honkman voor Washington Nationals in een 4-3 thuiswinst tegen New York Mets. Washington scoorde de twee beslissende punten in de tweede helft van de negende inning.

In zijn eerste slagbeurt opende Kieboom de 2e3 en sloeg toen een pop-fly. Hij kreeg zijn tweede slagbeurt met twee uit in de 2e5. Dit keer kreeg Kieboom drie slag van reliever Edwin Diaz.

Kieboom werd vervangen in de 1e7 door Yasmany Torres, die het eerste honk overnam. Jordy Mercer werd de nieuwe derde honkman. In de 2e9 was het Torres die een 'walk-off, runscoring single' sloeg die Washington een 4-3 winst opleverde.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.