Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Freek Bouw/Phrake Photography)

Sherten Apostel slaat eerste homerun in Major League Spring Training
English

PHOENIX, Arizona (USA) - Sherten Apostel heeft op vrijdag (19 maart) zijn eerste Major League Spring Training-homerun geslagen. Zeven andere spelers met een Nederlands paspoort kwamen vrijdag ook in actie.

Op At Camelback Ranch-Glendale in Phoenix speelde Sherten Apostel voor Texas Rangers in een uitwedstrijd tegen en bij Los Angeles Dodgers. In de eerste vier innings sloeg Los Angeles als snel toe en scoorde zes punten op weg naar een 7-2 overwinning. Apostel zorgde voor het tweede Texas-punt.

Los Angeles was in de eerste paar innings zeer productief en liet vijf puntscorende tweehonkslagen noteren, waaronder twee van Chris Taylor.

In de 1e6, met Los Angeles op een 6-0 voorsprong, kreeg Rougned Odor vier wijd voor Texas met twee uit. Hij werd hierna vervangen door pinch-runner Sherten Apostel, maar die strandde op het eerste honk, want de inning eindigde met een strikeout. Apostel werd hierna de nieuwe derde honkman voor Texas.

In de 2e6 voegde Los Angeles hun zevende punt toe op een honkslag van Austin Barnes.

...Sherten Apostel sloeg vrijdag zijn eerste homerun in...
...Spring Training als speler van Texas Rangers...
(© Foto: Freek Bouw/Phrake Photography)
In de 1e7 beklom Kenley Jansen de heuvel voor Los Angeles en nam de pitching over van Jimmy Nelson. In zijn voorgaande vijf optredens kwam Jansen geen moment in de problemen en schakelde negen slagmensen met drie slag uit in vijf puntloze innings. In het duel van vandaag moest hij twee honkslagen en een punt toestaan. Jansen kreeg een lead-off homerun tegen van Ronald Guzman. De rechtshander volgde met een strikeout, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Jason Martin. Een vangbal zorgde daarna voor de tweede uit, waarna Adolis Gacia vier wijd kreeg, de eerste vrije loop die Jansen in deze Spring Training weggaf. De inning eindigde met een pop-fly en zo kwam Apostel dus niet tegenover Jansen te staan.

Blake Treinen nam het werpen van Jansen over in de 1e8. Hij begon met een strikeout, maar daarna dreunde Apostel een line drive het rechtsveld in voor een homerun. Treinen schakelde daarna ook de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

De 22-jarige op Curaçao geboren Sherten Apostel (met nummer 82 op zijn rug) werd in juli 2015 als 'international free agent' gecontracteerd door Pittsburgh Pirates. In augustus 2018 werd de infielder geruild naar Texas Rangers.

In 2019 speelde Apostel in zijn eerste Spring Training-wedstrijd in het Major League-team van Texas en sloeg toen 1-uit-3 met een gescoord punt in het enige duel waarin hij speelde. Vorig jaar speelde Apostel in 13 Spring Training-wedstrijden voor Texas en sloeg toen .211 (4-uit-19), scoorde driemaal en sloeg twee punten binnen.

Op 12 september vorig jaar maakte Apostel zijn debuut in de Major League. Hij zou on zeven wedstrijden spelen in het ingekorte seizoen en sloeg .100 (2-uit-20), waaronder een tweehonkslag.

Dit jaar staat Apostel op het 40-man roster van Texas en speelde voor vandaag in zes wedstrijden. In deze wedstrijden kwam hij zowel als eerste en als derde honkman in actie. Voor het duel op vrijdag sloeg Apostel 1-uit-5 (.200). En vandaag sloeg hij zijn eerste Spring Training-homerun, die ook goed was voor zijn eerste gescoorde en eerste binnengeslagen punt in de Spring Training van dit jaar.

Apostel zal het seizoen dit jaar beginnen in Triple-A in het team van Round Rock Express. Hij werd een week geleden in dit team ingedeeld.

Verder op vrijdag...
Ozzie Albies sloeg 0-uit-3 met tweemaal drie slag voor Atlanta Braves in een 4-2 winst tegen Minnesota Twins. In dezelfde wedstrijd sloeg Andrelton Simmons 0-uit-3 voor Minnesota.

Xander Bogaerts sloeg 1-uit-3, scoorde een punt en sloeg er ook één binnen voor Boston Red Sox. Hij zorgde voor een punt met een tweehonkslag in de derde inning in de 'come-from-behind' 11-7 winst voor Boston tegen Tampa Bay Rays. De ploeg stond halverwege de derde inning met 5-0 achter en keek na zeven innings tegen een 7-6 achterstand aan, maar kwam daarna tot een rally van vijf punten in de achtste.

Carter Kieboom sloeg 1-uit-3 voor Washington Nationals in een 10-9 winst tegen Houston Astros.

Jonathan Schoop sloeg 0-uit-3 voor Detroit Tigers in een 8-1 verlies tegen Toronto Blue Jays.

Chadwick Tromp sloeg 0-uit-3 voor San Francisco Giants in een 6-2 nederlaag tegen Cincinnati Reds.

(19 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Albies homert, Jansen gooit 3x drie slag in Spring Training. (17 maart)
Albies, Gregorius, Schoop slaan Spring-hits; Tromp naar Triple-A. (16 maart)
Jonathan Schoop speelt in eerste wedstrijd Spring Training. (14 maart)
Didi Gregorius slaat grand slam HR in Spring Training. (13 maart)
Bogaerts & Simmons spelen eerste Spring Training-duel; Apostel naar Triple-A. (13 maart)
Hits voor Kieboom, Hold voor Jansen in MLB Spring Training. (10 maart)
Zander Wiel speelt in eerste wedstrijd in MLB Spring Training. (7 maart)
Profar en Tromp succesvol in MLB Spring Training. (6 maart)
Honkslagen voor Apostel, Albies & Gregorius in MLB Spring Training. (5 maart)
Albies homert; Punt & RBI voor Gregorius in MLB Spring Training. (3 maart)
Sterk eerste optreden Kenley Jansen in MLB Spring Training. (1 maart)
Tromp, Apostel eerste Nederlanders in actie in Spring Training. (28 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.